8 eenvoudige manieren om geld te besparen

8 eenvoudige manieren om geld te besparen

Soms is het moeilijkste probleem met betrekking tot geld besparen gewoon beginnen. Het kan moeilijk zijn om eenvoudige manieren te bedenken om veel geld te besparen en hoe u uw spaargeld kunt gebruiken om uw financiële doelen na te streven. Deze stapsgewijze gids voor geldbesparende gewoontes zal u helpen bij het ontwikkelen van een praktische besparingsmethode.

1. Registreer uw uitgaven

De eerste stap om geld te besparen is om erachter te komen hoeveel u uitgeeft. Houd al uw uitgaven bij – dat suggereert dat elke koffie, krant en snack die u koopt. In het ideale geval kunt u elke cent verantwoorden. Zodra u uw informatie heeft, ordent u de cijfers per categorie, zoals gas, boodschappen en hypotheek, en maakt u elk bedrag bij elkaar op. denk erover na om uw creditcard- of bankafschriften te gebruiken om u hierbij te helpen. Als u online bankiert, kunt u uw afschriften filteren om eenvoudig uw uitgaven op te splitsen.

2.Maak een budget

Zodra u een plan heeft van wat u gedurende een maand uitgeeft, kunt u beginnen met het voorbereiden van uw geboekte uitgaven in een mogelijk budget. Uw budget moet aangeven hoe uw uitgaven ten opzichte van uw inkomen dienen, zodat u uw uitgaven kunt instellen en te hoge uitgaven kunt beperken. Zorg er naast uw maandelijkse uitgaven voor dat u rekening houdt met uitgaven die vaak voorkomen, maar niet maandelijks, zoals auto-onderhoud. vind veel info over het maken van een begroting.

3. Plan om geld te besparen

Nu je een budget hebt gemaakt, kun je er een spaarcategorie in maken. probeer 10-15% van uw inkomen als spaargeld opzij te zetten. Als uw uitgaven zo hoog zijn dat u er simpelweg niet veel van kunt besparen, is het tijd om terug te snijden. Bepaal hiervoor niet-essentiële zaken waar je gewoon minder aan uitgeeft, zoals amusement en uit eten gaan. We hebben concepten geplaatst om elke dag geld te besparen en om te bezuinigen op uw vaste maandelijkse uitgaven.

Tip: Beschouw sparen als dagelijkse uitgave, zoals boodschappen, een goede manier om goede spaargewoonten te versterken.

4. Kies iets om voor te sparen.

Een van de eenvoudigste manieren om veel geld te besparen, is door een doel te stellen. denk eerst na over wat u misschien nodig heeft om veel voor te sparen – van een aanbetaling voor een huis tot een vakantie – en ontdek vervolgens hoe lang u erover doet om ervoor te sparen. Als u hulp wilt bij het bepalen van een tijdsbestek, probeer dan de spaardoelcalculator van Bank of America (https://www.bankofamerica.com/deposits/savings/savings-goal-calculator/).

Hier zijn enkele voorbeelden van korte- en langetermijndoelen:

Korte termijn (1-3 jaar)

– Noodfonds (3-9 maanden levensonderhoud, voor het geval dat)

– Vakantie

– Aanbetaling voor een auto

Lange termijn (4+ jaar)

– Pensioen*

– De opleiding van uw kind*

– Aanbetaling op een huis of een verbouwingsproject

*Als u spaart voor uw pensioen of de opleiding van uw kind, overweeg dan om dat geld op een beleggingsrekening te zetten. Hoewel investeringen gepaard gaan met risico’s en geld kunnen verliezen, bieden ze ook de kans op samengestelde rendementen als u veel eerder een evenement wilt organiseren.

5. Bepaal je prioriteiten

Na uw uitgaven en inkomsten, zijn uw doelen waarschijnlijk de belangrijkste invloed op hoe u geld bespaart. zorg ervoor dat u langetermijndoelen onthoudt – het is noodzakelijk dat planning voor pensionering niet op de achtergrond raakt voor behoeften op de kortere termijn. Door prioriteiten te stellen voor doelen krijgt u een transparant idee van waar u kunt beginnen met sparen. Als u bijvoorbeeld weet dat u van plan bent uw auto in de nabije toekomst te vervangen, kunt u er geld voor opzij zetten.

6. Kies de juiste hulpmiddelen

Als u spaart voor kortetermijndoelen

– Reguliere spaarrekening

– Hoogrentende spaarrekening, die regelmatig een hogere rente heeft dan een gewone spaarrekening

– Bankgeldmarktspaarrekening, met een variabele rente die zou stijgen naarmate uw spaargeld groeit

Overweeg voor langetermijndoelen:

– Effecten zoals aandelen of beleggingsfondsen. Deze beleggingsproducten zijn toegankelijk via beleggingsrekeningen bij een dealer. houd er rekening mee dat effecten, zoals aandelen en beleggingsfondsen, niet zijn verzekerd door de onderneming, geen deposito’s of alternatieve verplichtingen van een bank zijn en niet door een bank zijn vastgelegd en onderhevig zijn aan investeringsrisico’s, samen met de mogelijke verlies van de hoofdinvestering.

7. Opslaan automatisch maken

Bijna alle banken bieden automatische overschrijvingen tussen uw betaal- en spaarrekeningen. u kunt selecteren wanneer, hoeveel en waar u contant geld naartoe wilt overmaken, of u kunt uw directe storting verdelen over uw betaal- en spaarrekeningen. automatische overschrijvingen zijn een uitstekende manier om geld te besparen, omdat u er niet over hoeft na te denken en het vermindert meestal de verleiding om het geld uit te geven.

8. Kijk hoe uw spaargeld groeit

Controleer elke maand uw voortgang. Dit helpt u niet alleen om door te gaan met uw persoonlijke spaarplan, maar het helpt u ook om problemen snel te bepalen en op te lossen. Deze eenvoudige manieren om veel geld te besparen, kunnen u zelfs inspireren om meer te sparen en uw doelen sneller te bereiken.

Bron: Marc B. Entz

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie