9 basisstappen bij het verplaatsen van WordPress-website naar een nieuwe host

9 basisstappen bij het verplaatsen van WordPress-website naar een nieuwe host

Niet tevreden over de dienstverlening? Krijgt u niet waarvoor u betaald heeft? Heb je geen 100% hulp van je provider en ben je bang om gegevens te verliezen? Welnu, misschien wilt u uw WordPress-website naar een nieuwe host verhuizen. Maak je geen zorgen over het beschadigen van je site. U kunt uw WordPress-website zonder frustraties en vertragingen naar een nieuwe host verhuizen zodra u de juiste procedure volgt. Hier is hoe.

 1. Selecteer een nieuwe WordPress-host

Het kost echt tijd om uw WordPress-website naar een nieuwe host te migreren. Je kunt dus maar beter ook je tijd nemen bij het kiezen van je nieuwe WordPress Hosting provider. Als u de voorkeur geeft aan een shared hostingprovider, is Bluehost het beste voor u. Bovendien komt u in aanmerking voor 50% korting. Siteground kan het beste zijn als u kiest voor cloudhosting of locatiespecifieke providers. Om nog maar te zwijgen over hun drie datacenters in het land.

 1. Maak een back-up van de bestanden van uw website

Nadat je hebt besloten welke WordPress-provider je moet kiezen, is het volgende grote project het maken van een back-up van alle gegevens op je site. Vergeet niet om een ​​back-up van uw bestanden te maken voordat u wijzigingen aanbrengt op uw website.

Plug-ins die een back-up van uw bestanden kunnen maken, zijn alomtegenwoordig. U kunt elke gewenste plug-in kiezen. Na het installeren van de plug-in, ziet u een snelle installatiewizard. Maar bereid je erop voor, het maakt gebruik van handmatige stappen om het proces te voltooien. U kunt een FTP-programma hebben en vervolgens verbinding maken met uw webhost om uw bestanden naar een map op een computer te kopiëren. Het kan soms duren om deze stap te voltooien, afhankelijk van het aantal media-uploads op uw website.

 1. Migreer uw WordPress-site

Verlies je geduld nog niet. Het wordt makkelijker. Log gewoon in op cPanel account op uw webserver en open phpMijnAdmin sollicitatie. Kies vervolgens de database met uw WordPress-installatie uit de lijst en selecteer Tabblad Expert op het menu.

Snelle export en SQL-instellingen zouden voldoende zijn voor de migratie. Het migratieproces start zodra u op de knop Start klikt. Zodra de database en FTP-overdracht beide zijn voltooid, kunt u doorgaan met de volgende stap.

 1. Maak de WordPress-database op uw gekozen hostserver

Je doet geweldig werk. Kijk, het is niet zo moeilijk om uw WordPress-website naar een nieuwe host te verhuizen. Maar voordat u de migratie voltooit, moet u een database maken waarin u uw SQL-gegevens kunt overbrengen.

Verbind je nieuwe webhost met de cPanel-software. Als u dit proces moeilijk vindt, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van uw webhost om u te helpen bij het opzetten van uw nieuwe database. Vergeet niet de MySQL-gebruikersnaam en -wachtwoord te noteren, want die heb je misschien later nodig.

 1. Bewerk het wp-config.php-bestand

Open de map op uw computer waar u de bestanden op uw website hebt gedownload. Open wp=config.php die de verbinding tussen WordPress en uw database regelt. U moet een kopie van dit bestand maken in een andere map op uw computer. Gewoon om er zeker van te zijn dat u het na de wijzigingen nog steeds kunt herstellen. Open vervolgens de originele versie van het bestand en voer deze drie stappen uit:

 1. De databasenaam wijzigen

Wees niet verbaasd als je dit ziet:

 1. definiëren (‘DB_USER’, ‘db_user’);

db_user – dit deel wordt ingesteld op de MySQL-databasenaam van uw oude webhost. U moet dus de naam wijzigen die u zojuist hebt gemaakt.

 1. De gebruikersnaam van de database wijzigen

Wijzig db_user van de gebruikersnaam van de oude host in de nieuwe die u zojuist hebt gemaakt.

 1. definiëren (‘DB_USER’, ‘db_user’);

Wijzig het db_user-gedeelte van de gebruikersnaam van uw oude host zodat deze overeenkomt met de nieuwe gebruikersnaam die u zojuist hebt gemaakt.

 1. Wijzig het wachtwoord van de databasegebruiker

Bewerk ten slotte de derde regel.

 1. definiëren (‘DB_USER’, ‘db_user’);

Zorg ervoor dat u dit wijzigt in het nieuwe wachtwoord dat u voor uw MySQL hebt gemaakt. Sla vervolgens wp-config.php op en sluit het bestand,

 1. Importeer uw database

Akkoord! U heeft zojuist uw nieuwe database gemaakt. Laten we deze keer beginnen met de importprocedure.

Ga naar je nieuwe server, cPanel en open phpMyAdmin om de database in de linkerzijbalk te kiezen. Kies in het navigatiemenu Tabblad Importeren. Klik op kies bestand in het gedeelte Bestand om te importeren en klik op SQL-bestand dat u eerder hebt geëxporteerd. Schakel het vinkje uit Selectievakje Gedeeltelijk importeren, zorg ervoor dat het is ingesteld op SQL en klik vervolgens op Go om het importproces te starten. De importtijd is afhankelijk van uw databasegrootte. U ziet dat u een bericht ontvangt waarin wordt bevestigd dat het importeren is voltooid.

 1. Upload de WordPress-bestanden naar uw nieuwe host

Nadat u de nieuwe database heeft ingesteld, begint u met het uploaden van de bestanden op uw website. Gebruik het FTP-programma om verbinding te maken met uw nieuwe webhost en controleer de map waarin uw website zal worden bewaard. Als het primair is, upload dan de bestanden naar public_ HTML-map. Uw websitebestanden bevatten nu de bijgewerkte versie van wp-config.php nadat de externe map is geselecteerd. Dit zou enkele minuten duren. Ter herinnering: verwijder deze bestanden niet van uw computer. Ze zijn nodig tot de laatste stap.

 1. Link naar nieuwe URL en nieuw domein definiëren

Om problemen in dit proces te voorkomen, zoals anderen hebben ervaren, mag u uw links naar andere berichten of ingevoegde afbeeldingen niet rechtstreeks opnemen door te verwijzen naar een URL op de server die kan breken wanneer u een nieuw domein verplaatst. Voer de zoekopdracht uit en plaats op het nieuwe domein waarnaar u de site overzet naar niet de oude.

Site-URL wijzigen: u wijzigt de site_url- en home-URL-waarden in uw database terwijl u zoekt en vervangt op uw oude domein. Dit is voor de zekerheid dat wanneer u inlogt, u automatisch naar het nieuwe domein wordt geleid.

 1. Configureer de DNS-instellingen van het domein opnieuw

Je bent slechts een paar stappen verwijderd van de finish. Voordat u deze site gebruikt, moet u de DNS-instellingen van uw domein opnieuw configureren. Aangezien het op uw oude host zal wijzen, moet u de juiste records naar het nieuwe IP-adres verwijzen. Dat hangt natuurlijk af van waar je je domein hebt geregistreerd. Maak je geen zorgen, want je domeinregistreerder zal je alle informatie geven om het proces te laten slagen. De DNS-wijzigingen kunnen tot 48 uur volledig worden voltooid. Breng binnen 48 uur geen wijzigingen aan op uw website.

Direct na de periode van 48 uur heeft u toegang tot de nieuwe webhost op uw website. U kunt nu de oude host bezoeken om het bestand te verwijderen, maar bewaar voor de zekerheid een back-up van deze bestanden voor het geval u het migratieproces moet herhalen.

Zoals beloofd, zal het verhuizen van uw WordPress-website naar een nieuwe host u niet doen zweten. Als u deze eenvoudige en vriendelijke stappen volgt, kunt u het proces met succes voltooien. Als u uw WordPress in de toekomst opnieuw naar een nieuwe host moet verplaatsen, kunt u altijd deze stappen raadplegen.

Bron: Richard Cunningham, IV

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie