9 geavanceerde tips voor Google AdSense-optimalisatie

9 geavanceerde tips voor Google AdSense-optimalisatie

Jij bent het soort persoon dat niet alleen genoegen neemt met ‘goed genoeg’. Je oren trillen zelfs een beetje, als iemand binnen een straal van 10 mijl het woord “geoptimaliseerd” noemt. We weten het, het is oké. Je bent op een veilige plek met gelijkgestemde mensen. Als u nu ook de weg weet in een Google AdSense-dashboard, dan is dit het bericht voor u.

1. Ongeldig verkeer repareren

Sinds 2015 is Google begonnen met het opnemen van een regel in uw maandelijkse inkomstenrapport. De regel ‘Ongeldig verkeer – AdSense voor inhoud’ die uw inkomen verlaagt. Soms is het een verwaarloosbaar bedrag. En soms kan het een aanzienlijk deel van uw inkomstenstroom zijn.

Als u ongeldig verkeer blijft krijgen, blijft u geld verliezen. En als er te veel van is, kan uw account worden opgeschort. Zelfs als u niet weet waar deze ongeldige klikken vandaan komen.
Dus wat kan je doen?

  • Meer inhoud! Google bestraft u als uw pagina meer advertenties dan inhoud bevat. Zorg ervoor dat u de twee in evenwicht houdt, want dit kan ook van invloed zijn op uw doelgroep van terugkerende gebruikers.
  • Houd het verkeer op sociale media in de gaten – AdSense houdt er gewoon niet van. Google geeft de voorkeur aan kijkers die afkomstig zijn van zijn zoekmachine (goh, vraag me af waarom) of van pagina’s die ze via de zoekmachine hebben bereikt. Ze houden vooral niet van betaald verkeer dat niet wordt betaald via het platform waar het vandaan komt (zoals betaalde berichten in grote Facebook-groepen of betaalde retweets door bots).
  • Last but not least – Neem contact op met Google. Als u niets verkeerd doet en het verkeer dat u ontvangt echt, legitiem en klikkend is? U kunt het slachtoffer worden van klikbombardementen van uw concurrenten.

2. Categorie blokkeren

Het blokkeren of deblokkeren van categorieën in AdSense kan gevolgen hebben voor de inkomsten. Hoeveel effect en hoe? Da’s wat ingewikkelder..

Sommige categorieën hebben hogere CPC’s, terwijl andere hogere CTR’s hebben. De belangrijkste vraag is: hoe maximaliseer je RPM’s met het blokkeren/deblokkeren van categorieën?

Bekijk de rapporten onder ‘Advertenties toestaan ​​en blokkeren’ om te zien welke categorieën slecht presteren. Categorieën met veel vertoningen maar lage inkomsten zijn degene die u moet proberen te blokkeren, in ieder geval tijdelijk.

Toegegeven, het zal de concurrentie over uw advertentieplaatsingen verminderen, maar het zal uw weg naar de juiste advertenties en adverteerders trekken.

3. Slimme prijzen hacken voor hogere CPC’s

Veel uitgevers leken doodsbang te zijn voor het Google AdSense Smart Pricing-algoritme. Dit algoritme probeert ervoor te zorgen dat adverteerders waar voor hun geld krijgen wanneer ze adverteren op het uitgeversnetwerk.

Laat de Slimme Prijzen van Google dus voor u werken in plaats van tegen u. Blokkeer onrendabele categorieën. Plaats advertenties op plaatsen waar ze niet per ongeluk kunnen worden aangeklikt en doe je best om verkeer te genereren dat zal converteren. Niet alleen goedkope views die geen klanten worden.

Maar hoe weet ik welk verkeer zal converteren?

U moet de klassieke klantreis ‘reverse-engineeren’ en inhoud leveren die als onderdeel van die reis kan worden gebruikt.

Bedenk hoe uw websites in een klantreis kunnen passen en stem uw inhoud hierop af.

4. Aangepaste kanalen

Als u slimme adverteerders wilt aantrekken en de prestaties van advertentieblokken nauwkeurig wilt bijhouden, wilt u aangepaste kanalen gebruiken, als u dat nog niet bent.

Met aangepaste kanalen kunt u groepen advertenties maken of afzonderlijke plaatsingen die adverteerders rechtstreeks kunnen targeten. Door adverteerders deze mogelijkheid te bieden, vergroot u de concurrentie om uw advertentieruimte.

Als je nog geen aangepaste kanalen hebt ingesteld in je AdSense-account, hebben we een handleiding om je er doorheen te leiden. Als je niet zeker weet of het de tijdsinvestering waard is, wil je deze gids toch lezen. Het zal u waarschijnlijk overtuigen om die aangepaste kanalen in uw AdSense-account te maken.

5. Anker- en in-flow-advertenties

Elke nieuwkomer op het gebied van het genereren van inkomsten weet het – boven de vouw staat goud. Maar het is dwazen goud. Dit is waarom.

De over-the-fold advertentie is vaak een van de eerste dingen die de bezoeker ziet wanneer ze op uw pagina terechtkomen. Advertenties zijn gemaakt om aantrekkelijk te zijn. Maar de kijker is niet naar uw pagina gekomen om naar advertenties te kijken, en u kunt het zich niet veroorloven om dat te vergeten.

Hoe los je dit op?

Ankeradvertenties (ook bekend als zwevende, plakkerige en zwevende) advertenties en in-flow-advertenties. De juiste combinatie van advertenties die de gebruikers volgen terwijl ze scrollen, en in-flow advertenties die hen “uitgangspunten” in de inhoud geven, is de weg naar hogere RPM’s. U kunt er meer over lezen in ons bericht over manieren om AdSense extra onder druk te zetten voor hogere inkomsten.

6. Optimaliseren voor grootte

Als je een dollar kreeg voor elke keer dat iemand je vertelde dat het cruciaal is dat je optimaliseert voor mobiel? U hoeft waarschijnlijk niet eens meer inkomsten te genereren met uw inhoud. Of werk. Ooit. Maar dat is niet precies wat we hier zeggen.

Afhankelijk van het thema of de opzet van je website, kun je verschillende lay-outs maken voor verschillende apparaten. Responsieve pagina’s zullen advertenties altijd op de verkeerde plaatsen plaatsen, dus u wilt daar bovenop komen om de mobiele inkomsten te maximaliseren.

Dus wat u in plaats daarvan kunt doen, is de advertenties verbergen die minder prestaties opleveren op mobiel wanneer het apparaat een tablet of een smartphone is. Voeg vervolgens een advertentieblok voor alleen mobiel toe dat alleen op mobiele apparaten wordt weergegeven en is geoptimaliseerd voor de mobiele lay-out.

7. Geavanceerde geografische targeting

Sommige landen en locaties hebben hogere CPC’s dan andere. Het VK, de VS, Canada en Australië leveren bijvoorbeeld veel hogere CPC’s op dan Afrika of India.

Als u een blog in het Italiaans of Duits heeft, kunt u overwegen een Engelse sectie toe te voegen voor hogere CPC-weergaven. En u zult moeten zoeken naar dure niches in uw land.

Ervan uitgaande dat uw inhoudssite in het Engels is, wilt u uw best doen om verkeer binnen te halen uit de landen die het meest betalen. Dit betekent dat uw inspanningen voor het werven van doelgroepen zich daar moeten concentreren en de interesses van mensen in de regio moeten aanspreken.

Hoe controleer je welke landen meer betalen? Controleer de landen in uw prestatierapporten op AdSense. En haal meer verkeer uit de regio’s met de hoogste CPC die u kunt zien.

8. Gebruik asynchrone AdSense-code

In 2015 introduceerde Google de asynchrone advertentiecode om uitgevers te helpen de laadtijd van hun pagina’s met advertentieblokken erin te verminderen.

9. Optimalisatie

Ons laatste advies is om altijd te testen. Vanuit onze ervaring met het genereren van inkomsten uit verschillende niches, als er één optimalisatie is om weg te nemen, is het om altijd te testen. We gingen zelfs nog een stap verder en creëerden het ecosysteem voor testen om het hele proces van het optimaliseren van de AdSense-CTR eenvoudig en snel te maken.

Bron: Eyal A Katz

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie