Aangepaste scripts versus vooraf gemaakte scripts

Aangepaste scripts versus vooraf gemaakte scripts

Terwijl je dit artikel leest, neem ik aan dat je van plan bent een website te bouwen en dat je voor een dilemma staat om te beslissen of je vooraf gebouwde scripts zoals Joomla/WordPress/OSCommerce wilt gebruiken of dat je een aangepast script wilt ontwikkelen dat aan je specifieke vereisten voldoet.

Dit is een vraag van een miljoen dollar voor iedereen die besluit een bedrijf op te starten met online aanwezigheid, maar uiteindelijk veel tijd kost in onderzoek en discussie met programmeurs/ontwikkelaars. Eindig met wat de programmeur voorstelt en ga met een van deze twee zonder te weten wat de beste manier is om aan hun eisen te voldoen.

Laat me eerst de Pre-built scripts behandelen.

WAAROM ZOU IK HET WIEL OPNIEUW UITVINDEN? – Stel jezelf deze vraag als je ervoor kiest om met aangepaste scripts te werken.

Als je van plan bent om een ​​blogsite te starten, dan is er al een script dat dit doet & WordPress staat voorop bovenop alle vooraf gebouwde blogscripts. Het enige dat u hoeft te doen, is het script downloaden, op uw webserver installeren en het aanpassen aan uw thema’s / functionaliteit.

Als u van plan bent een eenvoudig / eenvoudig Content Management Systeem (CMS) op te zetten, zijn er scripts zoals Joomla / Drupal die dit doen en u kunt het downloaden en installeren op uw webserver en het aanpassen aan uw vereisten.

Het enige dat u nodig hebt, is basiskennis van het uploaden van bestanden naar de server en het volgen van de instructies van de scriptverkoper en u zult het binnen enkele minuten kunnen doen. U krijgt regelmatig patches / thema’s / bijdragen / add-ons die door het script worden geleverd leverancier en gemeenschap die de scripts actief ondersteunt.

Je zult niet de enige zijn die problemen heeft met de scripts en velen zouden dezelfde problemen hebben gehad als jij met het script en de community zou de oplossing hebben gegeven in de forums die zijn gekoppeld aan de ondersteuningssite van de scriptverkoper. Je hebt dus geen derde persoon nodig om je te helpen de problemen op te lossen, maar je kunt dit doen door de stappen / procedures te volgen die door communityleden in de forums worden genoemd.

Maar u moet de licenties controleren die aan elk script, de servicevoorwaarden, inbreuken op het auteursrecht zijn gekoppeld en u aanpassen aan alle wettelijke verplichtingen die bij de vooraf gebouwde scripts horen.

Laat me nu de aangepaste scripts behandelen.

Na wat onderzoek op internet te hebben gedaan met de hulp van Google, maar als u nog steeds geen vooraf gebouwde scripts vindt die aan uw vereisten voldoen, is de enige optie om te gaan met de ontwikkeling van aangepaste scripts.

Eerst moet u een gedetailleerd specificatiedocument opstellen, samen met eventuele wireframes of UI-prototypes die de ontwikkelaar of het ontwikkelingsbedrijf zullen helpen de vereisten te begrijpen.

Het kiezen van een ontwikkelaar of bedrijf is het tweede moeilijke aspect, omdat je zijn reputatie, zijn ervaringsniveau in het omgaan met aangepaste scripts en ook veiliger moet controleren met zijn klanten voor referenties

Nadat u de ontwikkelaar hebt gekozen, bespreekt u met hem over het project en zorgt u ervoor dat hij de vereisten begrijpt en voltooit u vervolgens de schatting op tijd en kosten, samen met de leveringsdeadline.

Het belangrijkste nadeel bij het omgaan met aangepast script is dat u geen ondersteuning krijgt van de gemeenschap en moet vertrouwen op de ontwikkelaar of het bedrijf dat u heeft geholpen bij het ontwikkelen van het script. Als u de relatie met de ontwikkelaar verliest, moet u extra moeite doen om een ​​vervangende ontwikkelaar te vinden en hem voldoende tijd te geven om het script te bestuderen dat door de vorige ontwikkelaar is gebouwd.

Met een aangepast script kunt u het auteursrecht van het script bezitten, wijzigen, verkopen zonder auteursrechten / licenties van derden. U kunt doen wat u wilt met het script en er is niemand die u in twijfel trekt. Kortom, er zijn voor- en nadelen met zowel vooraf gebouwde als aangepaste scripts.

Aangepaste scripts

  • Geen licentie vereist
  • Moet vertrouwen op ontwikkelaar
  • Vrij om te doen wat je wilt
  • Heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen
  • Geen auteursrechten van derden

Vooraf gemaakte scripts

  • Licentie vereist zoals aangegeven door de leverancier
  • Ondersteuning van leveranciers en ondersteuning van de gemeenschap
  • Beperkingen verstrekt door de verkoper
  • Eenvoudig te installeren en aan te passen
  • Auteursrechten bij de verkoper

Ik hoop dat dit artikel je suggesties geeft om te beslissen of je met aangepaste scripts of vooraf gemaakte scripts wilt werken.

Bron: Sundar Rajan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie