Aangepaste WordPress-thema’s – zijn ze echt beter?

Aangepaste WordPress-thema’s – zijn ze echt beter?

Thema Consistentie

Alle WordPress-thema’s zijn uniek en gebouwd door verschillende ontwikkelaars met verschillende benaderingen. Hoewel de kernpagina’s voor elk thema hetzelfde zijn, is er weinig consistentie als het gaat om de manier waarop thema’s worden gecodeerd en gestructureerd.

Er is een enorm verschil in CSS-opmaak, HTML-structuur, PHP-code en naamgevingsconventies voor functies. Het kan dus tijdrovend zijn om eenvoudige taken uit te voeren, zoals het aanpassen van kolombreedtes en het opmaken van opmerkingen.

Om deze reden wordt het hoog tijd om aangepaste thema’s te ontwikkelen.

Bedenk een uniek thema

Zelfs als je de coolste blog of handigste website hebt die er is, zal hij verdwalen tussen de massa als hij eruitziet als honderdduizenden andere websites.

WordPress domineert bijna 20% van de online wereld en zeker, veel mensen zullen de standaard “twintig” thema’s van een afstand kunnen identificeren. Wanneer uw site geen individualiteit heeft, zijn mensen minder snel onder de indruk. Er is een grotere kans dat ze niet naar u linken en waarschijnlijk niet terugkomen. Met aangepaste thema’s kun je iets unieks maken en bedenken wat je echt leuk vindt.

Snellere ontwikkeling

Als je eenmaal je eerste WordPress-thema hebt, wil je zeker je eigen framework maken. Je hebt een set bestanden, functies, stijlen en structuur nodig om te gebruiken als basis voor je WordPress-project. Dit hangt af van de coderingsmethoden en voorkeuren waarmee u bekend bent, die u niet hoeft op te merken. Updates, wijzigingen of toevoegingen aan uw WordPress-thema’s zullen een stuk eenvoudiger zijn.

Boost snelheid

Weet hoe geoptimaliseerd uw standaardthema is. Hoewel het misschien goed is, is het niet indrukwekkend genoeg en waarschijnlijk wil je dat het er zo indrukwekkend mogelijk uitziet. Je thema gebruikt mogelijk nog steeds oudere functies zoals query_posts() in plaats van get_posts(). Hoewel deze twee queryfuncties in principe op dezelfde manier werken, is de eerste meer database-intensief. Als je aan het stuur zit, kun je vragen afhandelen, je code optimaliseren en desgewenst de finetuning doen. Op deze manier kunt u uw thema optimaal laten werken.

Beter omgaan met de SEO

Hoewel er hiervoor een aantal behoorlijke plug-ins op de markt zijn, zou je zeker de volledige controle willen hebben over aspecten die te maken hebben met SEO op je site. SEO is essentieel voor elke fase van webontwikkeling, zoals hoe de website is gecodeerd en gestructureerd. Met de ontwikkeling van aangepaste thema’s is het vanaf het begin zeker gemakkelijker om een ​​on-page SEO te krijgen in vergelijking met het wijzigen van de code of structuur van een kant-en-klaar thema aan het einde van een project. Als u bijvoorbeeld aangepaste fragmenten wilt maken die voor metabeschrijvingen moeten worden gebruikt of de metatitels wilt aanpassen met behulp van het paginatype, maakt een aangepast thema het een stuk eenvoudiger.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie