Adsense-blogspam: een belangrijke reden tot bezorgdheid

Adsense-blogspam: een belangrijke reden tot bezorgdheid

Spamblogs zijn online een steeds meer verontrustend fenomeen, vooral omdat spammers ze veel gebruiken om AdSense-inkomsten te genereren.

AdSense Spamblogs, zoals de naam al doet vermoeden, zijn blogs die weinig of niets bevatten qua inhoud en voornamelijk zijn opgezet om verkeer aan te trekken en in een bepaalde richting te sturen. De overgrote meerderheid van deze spamblogs bevat AdSense-advertenties omdat het doel van de spammers is om op deze illegale en onaanvaardbare manier veel AdSense-inkomsten te genereren. Veel AdSense-spamblogs zijn opgezet met als enig doel honderden links te creëren die naar een doelblog verwijzen om de SEO-positie bij toonaangevende zoekmachines te verbeteren. De spamblogs bevatten ook links die naar elkaar verwijzen, ontworpen om hun illegale verkeer in het netwerk van spamblogs te maximaliseren.

Deze AdSense-spamblogdreiging heeft vooral populaire serviceproviders getroffen die gratis blogs hosten. Blogger.com, de meest populaire en host voor miljoenen blogs, is het zwaarst getroffen.

AdSense-spamblogs vormen een groeiende bedreiging en een zeer ernstig probleem dat momenteel zeer agressief wordt bestreden door de mensen van Blogger.com. Deze blogs nemen niet alleen onnodig waardevolle ruimte en bronnen in beslag die elders beter gebruikt zouden kunnen worden, maar ze bedreigen ook het plezier van elke gebruiker van het World Wide Web. AdSense-spamblogs vormen een bedreiging voor de toekomst van elk online bedrijf op de lange termijn als ze niet streng en resoluut worden aangepakt.

Bron: Christopher Kyalo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie