AdSense en AdWords van Google – zoals Yin en Yang

AdSense en AdWords van Google – zoals Yin en Yang

Veel websites hebben een of twee secties met de ‘Ads door Google’ erboven of eronder. Dit zijn advertenties die worden weergegeven via AdSense van Google. Wanneer u een zoekopdracht uitvoert op Google en advertenties ziet op de pagina’s met zoekresultaten, zijn dit over het algemeen AdSense-advertenties.

AdSense – De Yin:

AdSense van Google is een programma dat de inhoud van een pagina of zoekopdracht ‘voelt’. Het vindt trefwoorden op een webpagina of in een zoekterm om het onderwerp van de inhoud te bepalen. Het doet dit door ofwel de pagina te “lezen”, of de zoekterm te bekijken die in Google Zoeken is ingetypt. Het kan “voelen” welke advertenties in het systeem relevant zijn voor de inhoud of deze zoeken en weergeven – dus: “AdSense”.

Voordat advertenties op een pagina worden weergegeven, doorzoekt AdSense de database van adverteerders en vindt advertenties die zijn gekoppeld aan zoekwoorden op de pagina of in de zoekopdracht. Nu moet AdSense beslissen welke van de duizenden advertenties die strijden om een ​​positie, daadwerkelijk worden weergegeven. Om deze beslissing te nemen, kijkt AsSense naar de biedingen van de adverteerder voor de relevante zoekwoorden. De adverteerders met een combinatie van het hoogste bod, zoekwoordrelevantie en beste doorklik worden als eerste weergegeven.

Google houdt klikken op advertenties bij en adverteerders betalen Google de biedprijs voor elke klik. Wanneer de AdSense-advertentie op iemands webpagina staat, betaalt Google de website-eigenaar een deel van de betaling voor elke klik. De term ‘inkomsten genereren’ met uw site verwijst naar het overnemen van uw bestaande site en het plaatsen van advertenties zoals AdSense erop om geld te verdienen (of het vinden van een andere manier om geld te verdienen met websites). Als u 10.000 bezoekers krijgt en 10% van hen klikt op een advertentie die u in theorie $ 0,75 per klik betaalt, heeft u zojuist $ 750 verdiend! Niet slecht om gewoon wat AdSense-code (die Google levert) in de HTML van uw populaire website te kopiëren (als uw site niet populair is, lees dan meer over SEO – Search Engine Optimization – van sites zoals AcmeWebResources).

AdWords – De Yang:

De andere kant van AdSense is AdWords. Aan AdSense-advertenties zijn lijsten met relevante zoekwoorden gekoppeld. Op elk zoekwoord wordt geboden door de adverteerders voor plaatsing op de resultatenpagina’s en op websites over de hele wereld. Op de woorden die een advertentie van een adverteerder zullen weergeven, wordt door de adverteerder geboden. Wanneer een advertentie overeenkomt met de woorden op een pagina, worden de advertenties weergegeven; dus: AdWords. AdWords is het systeem in Google dat wordt gebruikt om advertenties te plaatsen die in AdSense worden weergegeven.

U kunt zich inschrijven voor AdWords om te betalen voor AdSense-advertenties om verkeer naar uw site te leiden. De eerste stap is om u aan te melden bij Google. De volgende stap is het koppelen van zoekwoorden aan uw site.

Het idee is om verkeer naar uw site te leiden door het gebruik van relevante advertenties. Hoe relevanter de advertentie voor uw inhoud, hoe gerichter uw verkeer zal zijn. Stel uw artikelen samen rond uw lijst met zoekwoorden. Schrijf vervolgens een advertentie op basis van de zoekwoorden en wijs zoekwoorden toe aan de advertentie. U biedt op de zoekwoorden op het moment dat u zoekwoorden aan de advertentie koppelt. Als een van uw zoekwoorden wordt gezocht of relevant is voor een site, en u heeft een goed bod en een relevante advertentie, dan wordt uw AdWord-advertentie weergegeven. Alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt, worden er kosten in rekening gebracht door Google.

De meer populaire zoekwoorden zijn gewild bij veel concurrenten, dus de prijzen per klik kunnen behoorlijk hoog oplopen. Het is niet ongebruikelijk dat een klik $ 5 of zelfs $ 10 kost. Als u 10.000 advertentieklikken heeft, kunt u er beter zeker van zijn dat u meer verdient dan de advertentieklikkosten! Maar het mag nooit uw bank kosten, omdat u de biedingslimieten en het maandbudget kunt instellen.

Wat als u $ 5,00 per klik niet kunt betalen? Omdat de meer populaire zoekwoorden zo duur zijn, kunt u het beste bieden op minder populaire zoekwoorden omdat de kosten per klik lager zijn. Google heeft momenteel een minimumbod van $ 0,05 per klik. Als u die kunt krijgen, kunt u uw advertentiebudget verlagen.

Een populaire site kan veel geld verdienen, maar er kan veel geld en tijd worden verspild. Om verspilling te voorkomen, moet je zoveel mogelijk leren en de juiste tools krijgen om het onderzoek te doen.

Bron: Nicholas LaPolla

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie