Advies aan bedrijven die WordPress gebruiken en zich zorgen maken over beveiliging

Advies aan bedrijven die WordPress gebruiken en zich zorgen maken over beveiliging

Ik heb een klant die ik liefkozend ‘The WordPress Worry Wart’ noem.

Waarom?

Omdat het hele bedrijf, de productlijn, het merk en de aanwezigheid op het web van deze man volledig is ingepakt in zijn WordPress-website. Dat was allemaal goed en wel in het begin 5 jaar geleden. Maar hoe groter hij wordt, hoe meer hij erop vertrouwt dat alles werkt, en hoe meer zijn inkomen vastzit aan de software, hoe kwetsbaarder hij zich voelt, hoe groter het risico dat zijn bedrijf wordt vernietigd door een jaloerse hater of hacker, en hoe meer hij zich er zorgen over maakt.

Ik kan het niet zeggen, want ik geef hem de schuld van het verontrustende deel.

Persoonlijk vind ik WordPress een enorm voordeel voor online marketeers. Zijn eenvoud is ongeëvenaard. En ik gebruik het zelf al jaren, en doe het nog steeds in sommige ondernemingen. Maar het zit ook vol met beveiligingsproblemen, vooral omdat het het #1 platform is en het meest het doelwit is van hackers.

Niet erg als je een mamablogger bent die het voor de lol doet.

Maar als je hele bedrijf door bloed aan WordPress is gebonden?

Het is zeker een probleem.

En de reden dat het een probleem is, is vanwege alle “gaten” in de beveiliging die het heeft, en die constant moeten worden aangesloten en gerepareerd. En mijn cliënt is (terecht!) bang omdat hij naar binnen gaat en het updatet en ineens crasht zijn server. Hij heeft dat meerdere keren meegemaakt, waarbij hij een plug-in bijwerkte en het hele ding crashte. Dit is niets tegen WordPress, het is gewoon de aard van software. Ik heb het zien gebeuren toen ik mijn tijd als nucleair ingenieur voor de marine deed en ook toen ik een budget van $ 12 miljoen had om voor Encyclopedia Brittanica te werken als softwareontwikkelaar.

En dus is er gewoon die angst die hij heeft over WordPress.

Het zou simpel moeten zijn en dat is het ook. Maar als het gaat om het runnen van een steeds groter en steeds groter wordend bedrijf, werkt het met meerdere plug-ins en beveiligingspatches niet altijd in perfecte harmonie samen.

De oplossing?

Mobiele apps.

Mobiele apps zijn naar mijn mening Web 3.0. En over vijf tot tien jaar hebben bedrijven een app als ze concurrerend willen blijven. Ze hebben zeer weinig – of geen – van de beveiligingsproblemen die webgebaseerde contentmanagementplatforms hebben. Ze maken het consumeren van inhoud belachelijk eenvoudig, omdat iedereen zijn telefoon altijd en overal bij zich heeft. En of iemand het nu leuk vindt of niet, de statistieken liegen er niet om. De meest recente statistieken laten zien dat de gemiddelde persoon zijn mobiele telefoon 2.617 keer per DAG aanraakt. Ze bevinden zich altijd binnen een straal van 3 meter van hun telefoon, zelfs tijdens het eten, rijden, reizen, sporten, aankleden, winkelen, wachten op afspraken, slapen of in de badkamer. Dat is de reden waarom meer dan 70% van de digitale inhoud op een telefoon wordt geconsumeerd. En 92% van de tijd dat mensen op hun telefoon zitten, zijn ze in een mobiele app.

Dat betekent dat daar uw klanten zijn.

Het betekent niet dat u WordPress of een HTML-website niet mag gebruiken voor sommige van de behoeften van uw bedrijf.

Maar als het om inhoud gaat consumptie, waarom niet gaan waar ze al naartoe gaan, en dat doen op een manier die wordt beschermd tegen de hackers die altijd proberen goede bedrijven neer te halen?

Bron: Troy Broussard

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie