Afdrukken vanaf een Apple iPhone naar een draadloze printer

Afdrukken vanaf een Apple iPhone naar een draadloze printer

Met alle technologische vooruitgang worden steeds meer apparaten multitasking-machines. De introductie van de Apple iPhone, bijvoorbeeld, heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van mobiele telefoons door iedereen een klein multimediawonder te geven waarmee je kunt bellen, sms’en, games kunt spelen, films kunt kijken, sociale-mediasites kunt updaten en zelfs verbinding kunt maken met een draadloze printer .

Afdrukken vanaf een Apple iPhone is eenvoudig, snel en gemakkelijk, dankzij een groot aantal toepassingen van derden waarmee u draadloos verbinding kunt maken met een printer naar keuze. Hieronder vindt u enkele praktische stappen en de beste toepassingen die u kunt gebruiken om vanaf uw iPhone naar een draadloze printer af te drukken.

1. Probeer PrintMagic voor de Apple iPhone. Met deze betaalbare applicatie van derden kunt u foto’s en documenten afdrukken op elke draadloze printer die PDL-gegevensstroom (Page Description Language) ondersteunt. Om er zeker van te zijn dat uw PrintMagic uw printer ondersteunt, kunt u het beste eerst de gratis proefversie downloaden. Met deze handige app kan je iPhone via wifi verbinding maken met een ondersteunde printer. Om tekst en webpagina’s af te drukken, hoeft u alleen maar de tekst of de URL (voor webpagina’s) op het klembord te kopiëren en te plakken, de toepassing te starten en vervolgens af te drukken. Foto’s kunnen ondertussen rechtstreeks vanuit uw mediabibliotheek worden afgedrukt. U kunt geen e-mailbijlagen of documenten afdrukken, maar het maken van afdrukken van uw snapshots is in ieder geval snel en pijnloos.

2. Gebruik HP’s iPrint Photo. Deze gratis applicatie, die in 2008 door HP werd uitgebracht, is een handig hulpmiddel waarmee u foto’s van 4 x 6 inch vanaf uw iPhone kunt afdrukken naar elke compatibele HP-printer die is aangesloten op een WiFi-netwerk. Aangezien HP’s Print Photo gratis is, hoeft u niet veel te verwachten op het gebied van functies. Hiermee kunt u alleen foto’s van 4 x 6 inch afdrukken, dus als u webpagina’s, documenten, tekst of grotere foto’s wilt afdrukken, moet u de oude route volgen om bestanden naar een computer over te zetten voordat u deze op uw HP-printer afdrukt .

3. Download en installeer Print van EuroSmartz op uw Apple iPhone. Met Print van EuroSmartz, de meest veelzijdige afdruktoepassing tot nu toe, kunt u foto’s, webpagina’s, documenten en contacten afdrukken via zowel mobiele als WiFi-netwerken. Met het nieuwste product van het bedrijf, met de toepasselijke naam Print & Share, kunt u zelfs e-mails afdrukken, die u rechtstreeks vanuit de toepassing zelf zou moeten openen. Het is ook goedkoop, voor slechts $ 2,33.

4. Probeer Air Photo op je iPhone te gebruiken. Air Photo is een van de nieuwste applicaties waarmee je draadloos vanaf je iPhone kunt printen. Voor slechts $ 1,99 kun je met deze app foto’s rechtstreeks naar een printer sturen via een wifi-netwerk. De Bonjour-toepassing wordt gestart wanneer u vanaf uw iPhone verbinding maakt met de server. U kunt uw foto’s dan hier bewerken of bijsnijden voordat u ze afdrukt. Hoe is dat voor gemak en bruikbaarheid?

5. Ga voor Air Sharing Pro van Avatron als je meer wilt dan alleen draadloos printen. Deze ietwat dure applicatie ($ 9,99) is een soort multitasking-programma, waarmee u bestanden kunt overdragen en delen, documenten kunt bekijken (inclusief PDF-bestanden) en zelfs kunt e-mailen en toegang kunt krijgen tot externe volumes. Als extra functie kunt u hiermee ook foto’s, tekst en PDF-bestanden afdrukken die op uw iDisk zijn opgeslagen. Het staat echter niet toe om rechtstreeks vanuit Safari, Notes of uw filmrol af te drukken.

Nu heb je het: vijf handige en praktische Apple iPhone-applicaties waarmee je draadloos via een netwerk kunt afdrukken. Ga voor iPrint Photo als je een HP-printer gebruikt (omdat het gratis is), maar als je meer veelzijdigheid wilt, kies dan voor Air Sharing Pro van Avatron. Met de volgende generatie iPhone in het verschiet zullen we misschien eindelijk een ingebouwde afdrukfunctie zien die het voor alle iPhone-gebruikers gemakkelijker maakt om foto’s, tekst, webpagina’s en documenten af ​​te drukken.

Bron: John C Arkinn

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie