Affiliate Marketing 101 – Wat u moet weten

Affiliate Marketing 101 – Wat u moet weten

Wat zou je willen promoten? Affiliate marketing is geen onbekende op internet, en zeker geen onbekende voor netwerkmarketeers en artikelmarketing is nog steeds een succesvolle manier om uw online bedrijf of blog te promoten. Affiliate marketing biedt een fenomenale kans voor mensen die niet veel startkapitaal of veel tijd hebben om een ​​gigantische campagne op te zetten. Affiliate marketing heeft een aantal zeer goede voordelen, waaronder geen eigen product, geen voorraad, geen verzendkosten of overhead en geen echt verkoopteam. Voor de handelaar kan het ook een goedkope en effectieve marketingstrategie zijn.

Wat zijn partnerprogramma’s?
Over het algemeen zijn partnerprogramma’s marketingprogramma’s die worden aangeboden door webadverteerders of verkopers die website-eigenaren en bloggers werven. De handelaren bieden banneradvertenties, links en knoppen die website-eigenaren op hun website kunnen plaatsen om de producten van de handelaar op de markt te brengen. De website-eigenaar of blogger ontvangt op zijn beurt een verwijzingsvergoeding of commissie wanneer een klant een product koopt dat via een aangesloten link wordt geleverd. Een van de meest voorkomende soorten gelieerde links zijn pay-per-click (PPC – Pay Per Click), maar zijn nu in toenemende mate verweven met e-mail en contentmarketing.

Het product:
Wanneer u op zoek bent naar een partnerprogramma, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden voordat u kiest met welk bedrijf u de strijd aangaat. Het product moet er een zijn van kwaliteit kan ook een dienst zijn. Zolang het een levensvatbare dienst is en de klant iets van waarde biedt.

Er zijn verschillende soorten compensatieplannen ingebouwd in affiliate marketingprogramma’s, en een daarvan kan een restprogramma zijn. Niet alle affiliate marketingprogramma’s hebben echter ingebouwde resterende programma’s. Als je er een kunt vinden met resterend geld, dan zou dat de beste keuze zijn. Er zijn er echter die een aanzienlijk hoge commissie bieden die het verlies van het resterende inkomen kunnen compenseren. Er zijn ook anderen die een marketingstructuur op meerdere niveaus aanbieden. Als u bekend bent met multilevel marketing, dan is dat misschien een optie die u zou willen onderzoeken.

Maar voordat u zich in een marketingprogramma op meerdere niveaus stort, moet u het lezen en een grondige analyse uitvoeren. Het laatste dat u wilt doen, is deelnemen aan een partnerprogramma dat een serieuze verspilling van tijd zal zijn.

Een partnerprogramma kiezen:
In 1994 waren er niet veel partnerprogramma’s om uit te kiezen en de meeste waren gericht op websites met aanstootgevende inhoud. Tegenwoordig hebben partnerprogramma’s een hogere standaard en is het een nieuwe manier van zakendoen. Er zijn veel bedrijven die gelieerde marketingprogramma’s hebben, zoals Amazon, webhostingbedrijven, domeinnaamregistreerders en elektronische websites, Apple iTunes, bit defender, panda-beveiliging, pc-gezondheidsboost, Commission Junction, eBay-partnernetwerk, Google AdSense, VistaPrint en de lijst gaat maar door.

U kunt een partnerprogramma vinden voor bijna alles wat u wilt verkopen. Het is een goed idee om iets te verkopen dat gerelateerd is aan uw website, op voorwaarde dat u er een heeft. Niet iedereen die zich aanmeldt voor een partnerprogramma heeft een website om het door te voeren. Er zijn er die daadwerkelijk artikelen schrijven en de URL’s naar hun partnerprogramma leiden.

Partner worden:
Als je een affiliate wilt worden, is dat niet zo moeilijk. U gaat gewoon naar de website van uw keuze en zoekt naar hun partnerlinkprogramma. Wat er meestal gebeurt, is dat u zich aanmeldt en een unieke partner-ID krijgt, samen met enkele banners en links. Deze plaatst u vervolgens op uw website zodat uw potentiële publiek op die links kan klikken en bij aankoop ontvangt u een commissie. Het feit dat u zich heeft aangemeld voor een partnerprogramma, betekent niet dat u daadwerkelijk verkeer naar uw website gaat genereren. U moet nog steeds iets doen om verkeer naar uw website of affiliate-link te leiden, zoals boeiende artikelen schrijven en een expert worden in uw vakgebied. Deze artikelen kunnen in artikeldatabases worden geplaatst en zijn een zekere manier om verkeer naar uw website of gelieerde link te leiden.

Waar je op moet letten:
Wanneer je gaat winkelen voor een partnerprogramma, probeer dan te zoeken naar hoge aangesloten commissies, lange cookies en natuurlijk wil je een geweldige conversieratio. Programma’s met twee niveaus die dezelfde structuur hebben als een marketingorganisatie op meerdere niveaus en behoorlijk lucratief kunnen zijn. Dergelijke organisaties die miljarden verdienen aan multilevelmarketing en directe verkoop zijn bedrijven als Amway, dat al 53 jaar bestaat, Nu Skin begon in 1984 en Nature’s Sunshine begon in 1972, dus multilevelmarketing bestaat al een tijdje. Resterende partnerprogramma’s zijn zeker de juiste keuze. Je blijft maand na maand geld verdienen aan die bezoeker. Het voordeel hiervan is dat uiteindelijk uw verkopen beginnen te accumuleren waar u steeds meer geld verdient, in tegenstelling tot de individuele verkoop waarbij u voortdurend geld moet verdienen om op hetzelfde niveau te blijven.

Waar u heen kunt:
Er zijn diensten die een database hebben van veel bedrijven die een partnerprogramma doen, dus u hoeft niet rond te rennen en elk afzonderlijk programma zelf te zoeken. Bedrijven zoals ClickBank waar u zich aanmeldt en het partnerprogramma selecteert dat u wilt ondersteunen.

Marketing van uw link:
Laten we het nu even hebben over die gelieerde link. De meeste gelieerde links zijn extreem lang, afschuwelijk en sommige bevatten speciale tekens zoals een “?” of “=” teken. Deze links zullen niet erg goed ranken in zoekmachines zoals Google en kunnen zeker niet worden toegevoegd aan pay-per-click zoals Google AdSense. Wat ik zou willen voorstellen, is om een ​​domeinnaam voor jezelf te nemen en deze om te leiden naar je partneraanbieding. Laten we als voorbeeld nemen dat ik een filiaal wilde worden van een elektronicabedrijf voor mobiele telefoons en ik had een website waarop ik een recensie kan schrijven over een bepaalde mobiele telefoon die ik op de markt probeer te brengen. Als het er meer dan één zijn, kan ik gewoon een of twee producten kiezen om mijn artikelen over te schrijven. Hoe dan ook, ik zou proberen een domeinnaam te registreren die iets in zich kan hebben, zoals goedkope mobiele telefoons of iets dergelijks, om de zoekmachines te helpen bepalen wat uw product zou kunnen zijn.

Verhoog uw omzet:
Wat als je geen website hebt en je wilt je omzet verhogen met affiliate marketing; wat zou jij doen? Een manier om een ​​partnerprogramma op de markt te brengen dat ik kort heb genoemd, is door kwaliteitsartikelen te schrijven over het product dat op de markt wordt gebracht. Ik raad deze strategie echt aan om het verkeer en de verkoop te vergroten. Er zijn verschillende artikeldirectories waarnaar u uw artikelen kunt posten, maar plaats hetzelfde artikel niet op meerdere andere sites dan de artikeldirectory en uw eigen site als u die heeft. Artikelmappen kunnen een zeer goede bron van verkeer zijn vanwege hun reputatie en het aantal bezoekers dat ze elke maand hebben die uw artikel lezen. Natuurlijk zullen sommige van die lezers op uw gelieerde link klikken om verkeer naar uw gelieerde programma te leiden. Ik hou van Ezine-artikelen als een artikeldirectory, maar er zijn andere zoals; Goarticles, ehow, Examiner, Technorati, Thefreelibrary en nog veel meer, maar dat is een goed begin. Lees niet slechts één artikel wanneer u uw onderzoek doet en de inhoud van dat ene artikel opnieuw uitspuugt. Probeer wat diepgaande studie te doen om een ​​volledig begrip te krijgen van waar je over schrijft. Als je dat eenmaal begrijpt, probeer dan je artikel te vereenvoudigen door opsommingstekens of een lijst met onderwerpen te gebruiken. Om mensen op uw link te laten klikken, moet u daartoe worden gedwongen, maar de enige manier om dat te doen is door boeiende artikelen te schrijven.

Geld verdienen op het internet met partnerprogramma’s kan een lonende ervaring zijn als u weet waar u het juiste partnerprogramma moet vinden en hoe u het benodigde onderzoek moet doen. Het vinden van een partnerprogramma is niet alles wat u hoeft te doen, u moet de ernst van dat partnerprogramma afwegen. Bepaal eerst wat je wilt verkopen en doe je onderzoek. Hopelijk ga je op zoek naar iets dat je website accentueert of als je geen website hebt, iets waar je veel van af weet, zodat je reviews kunt schrijven.

Bron: James Statom

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie