Affiliate Marketing – AdSense of een product – wat is beter?

Affiliate Marketing – AdSense of een product – wat is beter?

Wanneer de meeste mensen aan affiliate marketing denken, zien ze het als het promoten van een product en het verdienen van een commissie op de verkoop. Maar AdSense is Pay-Per-Click-advertenties, een ander type affiliate marketing, en elke keer dat een bezoeker van uw site op een AdSense-advertentie klikt, verdient u een commissie. U bouwt dus niet echt een site om een ​​specifiek product te promoten, u verkoopt in feite advertentieruimte.

Je zou kunnen denken dat het nogal dwaas klinkt om reclame te maken als je maar een paar cent per klik verdient. U kunt een volwaardig product verkopen en 75% commissie verdienen op producten variërend van $ 7 tot $ 700 – of zelfs meer. Waarom zou je voor die centen willen gaan als je veel geld zou kunnen verdienen met je site?

Niet alle AdSense-klikken betalen zich in centen uit. Er zijn er zelfs die $ 20, $ 30 of $ 50 per klik betalen – of misschien zelfs meer. Het bedrag dat u verdient elke keer dat iemand tot op zekere hoogte op die AdSense-advertentie klikt, door hoeveel de adverteerder voor dat zoekwoord betaalt. En sommige van die zoekwoorden kunnen behoorlijk duur zijn.

Hoe weet je welke advertenties meer betalen en hoe krijg je die advertenties op je website? Eenvoudig. Je gaat naar de Google Keyword Tool en doet je onderzoek. Typ een van uw zoekwoorden in en ontvang uw zoekresultaten. En sorteer vervolgens op Geschat gemiddeld. CPC. Dit geeft u de geschatte kosten die de adverteerder betaalt telkens wanneer iemand op zijn advertentie klikt. Het is niet het bedrag dat u verdient, maar het geeft u een beter idee van welke zoekwoorden meer betalen. En veel marketeers verdienen heel goed geld met AdSense-sites.

Als u bijvoorbeeld ‘Advocaat’ typt, ziet u dat de adverteerder $ 51,02 betaalt voor het zoekwoord ‘Injury Lawyers’. En als u zoekt op het trefwoord ‘Hond’, ziet u dat hij $ 0,05 betaalt voor het trefwoord ‘hond ouder’. Een heel verschil!

Wanneer u deze goedbetaalde zoekwoorden vindt, wilt u ze in uw inhoud opnemen, zodat uw site niet alleen die advertenties aantrekt, maar ook de zoekers die het meest waarschijnlijk op die advertenties zullen klikken.

Voordat u een AdSense-site opzet, moet u ook rekening houden met dezelfde dingen die u zou doen als u een site zou opzetten om een ​​product te promoten. Hoeveel mensen zoeken met dat trefwoord? Hoeveel andere concurrerende sites zijn er? En hoe moeilijk gaat het zijn om uw bezoekers op die AdSense-advertentie te laten klikken?

Bron: Bruce Stewart

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie