Affiliate Marketing, Digitale Marketing, Digitale Reclame, Online Promotie

Affiliate Marketing, Digitale Marketing, Digitale Reclame, Online Promotie

Affiliate Marketing

De term affiliate marketing verwijst naar het concept waarbij een handelaar/dealer die de adverteerder is, een of meerdere adverteerder(s) aanwijst die verkeer genereren of naar de website van de handelaar leiden, om een ​​grotere omzet te genereren. Deze adverteerders, die doorgaans bekend staan ​​als gelieerde ondernemingen, worden betaald op basis van prestatiemaatstaven of registraties of directe verkoop die door hen wordt gegenereerd, afhankelijk van de vastgestelde voorwaarden.

De aangesloten marketeer promoot de producten/diensten van de klant-handelaar via verschillende websites, blogs, posts, artikelen enz. en leidt het verkeer naar de website van de handelaar, die vervolgens commissie of vergoeding betaalt aan deze marketeer. Er kunnen duizenden aangesloten marketeers zijn voor één website wiens motief is om bezoekers naar de website te genereren die mogelijk verkoop voor de website kunnen genereren

Zo’n marketeer maakt gebruik van analytische tools om bij te houden welke soorten links en berichten de daadwerkelijke verkoop genereren.

Hoe affiliate marketing werkt

Een handelaar die een bredere basis van internetgebruikers en kopers wil bereiken, kan een gelieerde onderneming inhuren, die de eigenaar kan zijn van meerdere websites of e-mailmarketinglijsten met een breed netwerk. Vervolgens communiceert en promoot hij de producten die op het e-commerceplatform worden aangeboden aan zijn netwerk. Hij implementeert banneradvertenties, tekstadvertenties en/of links op hun websites met meerdere eigendommen of via e-mail aan zijn klanten. Advertenties kunnen de vorm hebben van artikelen, video’s, afbeeldingen, enz., die worden gebruikt om de aandacht van een publiek op een dienst of product te vestigen.

Een bezoeker die op een van deze links of advertenties op de site van de aangeslotene klikt, wordt doorgestuurd naar de e-commercesite. Als hij / zij uiteindelijk het product of de dienst koopt, crediteert de e-commerce-handelaar zijn account met de overeengekomen commissie, die 5% tot 10% van de verkoopprijs van het product kan zijn

Marketeers worden op een aantal manieren gelieerde ondernemingen, waaronder:

1) Door u in te schrijven op retail- of e-commercesites. Shopify heeft bijvoorbeeld een programma waarmee marketeers commissies kunnen verdienen op nieuwe kopers.

Bestaande klanten onderzoeken om hun favoriete producten of diensten te leren kennen en vervolgens contact opnemen met die bedrijven om te informeren naar dergelijke programma’s. Een marketingadviseur voor kleine bedrijven kan bijvoorbeeld een filiaal worden van een distributieservice voor e-maillijsten. De marketeer krijgt een unieke URL. Ze delen die unieke URL op sociale media-advertenties, berichten. Wanneer de potentiële koper op deze URL klikt, wordt hij betaald door de handelaar.

2) Online zoeken naar producten die relevant zijn voor de site van de marketeer en die de doelgroep aanspreken. De meeste bedrijven die dergelijke programma’s aanbieden, geven dat aan met een gerelateerde link of “Partners”-link onderaan de startpagina van hun site.

3) Zoeken naar potentiële aangesloten producten bij programmamanagers, waaronder Commission Junction, ClickBank en ShareASale.

Bron: Aryaa Lata Bhatt

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie