Affiliate Marketing – Laat u niet misleiden door Clickbank Gravity

Affiliate Marketing – Laat u niet misleiden door Clickbank Gravity

Als u een affiliate marketeer bent, bent u waarschijnlijk bekend met Clickbank. Clickbank is een grote online marktplaats en uitgever van downloadbare informatieproducten. U kunt op de site e-boeken en software kopen, maar de meeste mensen gebruiken de site om informatieproducten te publiceren of om producten te vinden die ze als partner kunnen promoten. Clickbank biedt tools die het zowel publishers als affiliates gemakkelijk maken om de daar aangeboden producten eenvoudig te verkopen.

Affiliates zoeken vaak door de Clickbank Marketplace om geschikte producten te vinden om te promoten en Clickbank biedt een aantal statistische maatregelen die laten zien hoe succesvol een product op de markt kan zijn. Veel filialen, vooral degenen die nieuw zijn in online marketing, kiezen automatisch de producten met de hoogste populariteit of “zwaartekracht” zonder te beseffen dat dit het eigenlijk moeilijker kan maken om te verkopen.

Zwaartekracht is een score die laat zien hoe populair een bepaald product is bij andere marketeers en hoe goed het product verkoopt. De formule voor het bepalen van de zwaartekracht is gepatenteerd, maar hoe hoger het getal, hoe populairder het product. Veel nieuwe marketeers maken de fout om producten met een hoge zwaartekracht te kiezen, terwijl ze beter af zouden zijn met een product met een meer bescheiden score.

Hoewel er op zich niets mis is met het kiezen van een populair product om te promoten, zijn er een aantal mogelijke valkuilen bij het gebruik van hoge zwaartekracht als selectiecriterium:

Producten met een hoge zwaartekracht zijn meestal nieuw en zijn doorgaans pas een paar weken op de markt. Daarom kan het moeilijk zijn om te bepalen of het product echt van hoge kwaliteit is. Vaak duurt het een paar weken voordat klanten die niet tevreden zijn met een product het product retourneren voor terugbetaling. Iedereen kan deze week een product kopen, maar dezelfde kopers kunnen het product volgende week terugsturen voor een terugbetaling.

U krijgt te maken met veel concurrentie als u ervoor kiest om een ​​populair product te promoten. De score zelf geeft aan dat het product zwaar wordt gepromoot, dus dat betekent dat u zult concurreren met veel marketeers, zowel gevestigde als nieuwe, bij het proberen uw commissies te verdienen.

Het warme product van vandaag is het vergeten product van morgen. Veel ‘hete’ Clickbank-producten hebben scherpe verkooppieken als ze nieuw zijn, om de verkoop binnen een paar weken tot niets te zien dalen als er iets beters op komst is.

De Clickbank-marktplaats heeft tienduizenden producten te koop. Sommige zijn nieuw, maar veel ervan bestaan ​​al heel lang en hebben een bewezen staat van dienst van goede verkopen over een langere periode. Als marketing nieuw voor u is, kunt u het beste wat tijd nemen om producten van hoge kwaliteit te vinden die al een tijdje bestaan. U zult waarschijnlijk niet te maken krijgen met de stevige concurrentie die u zou tegenkomen met meer populaire producten en u zult ook een product promoten waarvan u weet dat het na verloop van tijd een vaste verkoper voor u zal zijn.

Hoewel er veel nuttige en potentieel winstgevende producten te koop zijn bij Clickbank, loont het soms de moeite om een ​​product te promoten dat niet tot de meest populaire behoort, aangezien minder concurrentie meer winst betekent. Soms is minder meer.

Bron: Charles Essmeier

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie