Affiliate Marketing Plan – Het 5-stappenplan voor Wild Affiliate Succes

Affiliate Marketing Plan – Het 5-stappenplan voor Wild Affiliate Succes

Men moet het erover eens zijn dat voor het succes van affiliate marketing, je een affiliate marketingplan nodig hebt. De meeste nieuwe filialen lijken haastig in het spel te zijn, snel een product te kiezen en een snelle bezoekerscampagne samen te stellen zonder er zelfs maar over na te denken. Natuurlijk kunnen ze een homerun slaan en wat verkopen, maar waarschijnlijker wel dan niet, zullen ze crashen en verbranden. Denk aan het oude gezegde “falen om te plannen en van plan te mislukken?” Vergis je niet, het hebben van een affiliate marketingplan is beter dan er geen te hebben.

Om het lot van eeuwig falen te voorkomen, is hier uw 5-stappen affiliate marketingplan voor wild succes:

Stap 1: Focus in het begin op één niche

In het begin te dun uitgespreid zijn is een slecht idee. Het is goed om u in het begin op één niche te concentreren, zodat uw tijd en middelen kunnen worden besteed aan het beheersen van die niche. Het is veel moeilijker om de fijne kneepjes en nuances van veel verschillende markten onder de knie te krijgen. Begin eerst met het begrijpen van één niche, één markt voordat u zich verdiept in andere niches.

Stap 2: Kies bewezen, hoog-converterende producten

Als je veel tijd en zelfs geld gaat besteden aan marketingcampagnes om gelieerde producten te promoten, wil je producten promoten waarvan bewezen is dat ze goed converteren. Dit kan betekenen dat u producten promoot die veel andere partners promoten. Als echter veel gelieerde ondernemingen hetzelfde product promoten, betekent dit dat het product een bewezen aanbieding is die de verkoop zal opleveren als u er gericht verkeer naartoe stuurt.

Stap 3: Voer een gerichte campagne voor het genereren van verkeer

Richt u in het begin op slechts 3 tot 5 bronnen voor het genereren van verkeer die werken. In het begin kunt u 10-15 verkeersbronnen testen en deze vervolgens terugbrengen tot de 3-5 waarop u zich wilt concentreren. Een manier om hier naar te kijken is door gebruik te maken van het Pareto-principe. Het principe stelt dat 80% van de effecten afkomstig is van 20% van de oorzaken. Dus door 80% van uw tijd te besteden aan de meest productieve bronnen voor het genereren van verkeer, krijgt u de meest vruchtbare resultaten.

Stap 4: Optimaliseer uw campagnes

Zodra u een paar campagnes heeft lopen die verschillende producten in dezelfde niche promoten, moet u deze verder optimaliseren zodat ze productiever zijn. Manieren om dit te bereiken zijn onder meer het aanpassen en testen van uw advertentietekst, het uitproberen van verschillende producten om nieuwe verkeersbronnen te promoten en te testen.

Stap 5: Stel uw e-maillijst samen

Een van de meest populaire gezegdes in internetmarketing is “the money is in the list”. Als je een grote en responsieve lijst hebt, is er inderdaad veel geld om zo’n lijst te bezitten. U kunt overwegen om ook uw eigen e-maillijst op te bouwen voor uw aangesloten campagnes. Stuur ze gewoon naar een eenvoudige webpagina met een opt-in-formulier, verzamel hun gegevens, laat de affiliate-aanbieding op de back-end zien en stuur vervolgens vervolgpromoties naar uw abonnees.

Met dit plan hoeft u nooit meer te verdwalen wat betreft het grote geheel. Focus op elk van deze 5 stappen in uw affiliate marketingplan en u kunt ook een super affiliate worden!

Bron: Fabian Tan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie