Affiliate marketing voor beginners: een stapsgewijze handleiding

Affiliate marketing voor beginners: een stapsgewijze handleiding

Veel mensen denken dat het moeilijk is om geld te verdienen met Affiliate Marketing. Waarschijnlijk komt het door het jargon en het gebruik van technologie zoals affiliate links. Sommige mensen zijn van mening dat geld verdienen via directe verkoop gemakkelijker te beheren is. Wat velen zich niet realiseren is dat het potentieel om te verdienen met Affiliate Marketing onbeperkt is. Laten we je nu meenemen in de reis van je affiliate marketing carrière.

Wat is affiliatemarketing?

Simpel gezegd, Affiliate Marketing is een activiteit waarbij u de goederen of diensten van andere mensen verkoopt, niet die van u. In ruil daarvoor geven deze handelaren u een fractie van hun winst.

Hoeveel kunt u verdienen met deze verkopen? Veel partnerprogramma’s bieden een minimum van 10% van de verkoopprijs. Sommige bieden tot maar liefst 50%. Dus stel je voor dat als de verkoopprijs $ 100,00 USD is, je $ 50,00 krijgt. Vermenigvuldig dit met 100 verkopen per maand en je krijgt $ 5.000,00 USD per maand. En dit is slechts voor een enkel product.

In een notendop, je moet op zoek gaan naar verkopers die affiliate marketingprogramma’s hebben. Zodra u er een vindt, moet u zich aanmelden voor het programma en ontvangt u een link. Deze link voor is uniek voor iedere affiliate marketeer. Dit is uw identificatie.

Wat u met deze link moet doen, is deze op internet plaatsen. U kunt een hyperlink naar een woord of naar een afbeelding maken. Iedereen die op deze link klikt, wordt doorgestuurd naar de website van de handelaar. Als deze persoon een aankoop doet, weet de handelaar dat u de verwijzer was. Na de cut-off zal de handelaar de commissies verdelen over al zijn filialen.

Selecteren wat te verkopen

Wat is precies een niche? We hebben dit zo vaak gehoord, maar de definitie ervan blijft ongrijpbaar. Een niche is een specialisatie. Het is een onderwerp of een gebied dat je verder kunt uitsplitsen. Een voorbeeld van een niche is speelgoed. Je kunt deze niche verder opsplitsen in drones of op afstand bestuurbare auto’s. Een ander voorbeeld zijn schoonheidsproducten. Je kunt deze niche verder uitdiepen in make-up of misschien whitening-producten.

Zonder de juiste niche wordt u niet winstgevend. Hoe kun je iets verkopen als je alles verkoopt?

De niche die u selecteert, moet iets zijn dat u echt interessant vindt. Beter nog, het moet een niche zijn waar je een bepaalde mate van expertise in hebt. Een product verkopen dat je leuk vindt, maakt het werk leuk. Het resultaat is dat u uw inspanningen niet als arbeid ziet, maar als leuke en bevredigende activiteiten.

De niche die u selecteert, moet ook veel vraag hebben. Ondanks dat je doet waar je van houdt, kun je geen geld verdienen als er geen vraag is naar het product dat je verkoopt. Er moeten genoeg mensen zijn die bereid zijn te kopen wat u aanbiedt.

Een winstgevende niche is iets dat veel potentieel heeft om te schalen en te ontwikkelen. Het beste voorbeeld dat we u kunnen geven zijn digitale producten. Het verkopen van digitale producten kan een geweldige manier zijn om uw financiële doelen te bereiken. Het product dat u kiest, moet ook de steun hebben van veel bedrijven die partnerprogramma’s aanbieden.

Een goed voorbeeld om dit aan te tonen is de niche van gewichtsverlies. Misschien vind je het spannend om mensen te helpen manieren te leren en te begrijpen om af te vallen. Je voelt je tevreden om mensen te helpen gezonder te leven. Gewichtsverlies wordt beschouwd als een “groenblijvende” niche omdat het een product is waar mensen altijd in geïnteresseerd zullen zijn.

Een ander voorbeeld zijn huisdieren. Dit is een miljardenindustrie en eigenaren van gezelschapsdieren geven waanzinnige bedragen uit voor hun huisdieren, van voedsel tot speelgoed en kleding voor huisdieren. Noem maar op. U kunt boeken verkopen over dierentraining en gezondheidszorg.

De sleutel tot het selecteren van een niche is het vinden van de juiste balans tussen uw interesse en het potentieel om te verdienen. Je moet je concentreren op onderwerpen die je leuk vindt, en tegelijkertijd moeten deze onderwerpen verkoopbaar zijn.

Uw bedrijf plannen en gefocust blijven

De veelvoorkomende valkuil van affiliate marketeers is hun onvermogen om zich te concentreren. Ze doen zoveel dingen tegelijk dat ze de zinvolle dingen en activiteiten die zinvol zijn uit het oog verliezen. Ze proberen zich in te schrijven voor veel partnerprogramma’s tegelijk, in verschillende niches, en ze verzanden in het vele werk dat ze moeten doen.

Hoewel veel experts je zullen vertellen om meerdere niches tegelijk te lanceren, moeten we het hier niet mee eens zijn, omdat je op geen enkele manier georganiseerd en gefocust kunt worden als je te veel niches tegelijk aanpakt. Wij geloven dat mensen moeten beginnen met één niche, de aanpak zorgvuldig moeten plannen, gefocust moeten blijven op de activiteiten en vervolgens het product moeten lanceren. Zodra het winstgevend wordt, is het tijd om door te gaan naar de volgende.

Mensen die nieuw zijn op het gebied van online marketing, moeten ook een marketingbenadering hebben. Met alleen online posten kom je er niet. Je moet een gerichte strategie hebben, want er is te veel ruimte voor fouten. En één fout kan u kosten. Wat we je aanraden is om een ​​blog te starten. Zorg ervoor dat je regelmatig artikelen uploadt. Nadat je de blog onder de knie hebt, en pas daarna, is het tijd om over te stappen op sociale media. Zoals vaak gezegd, moet je steen voor steen leggen om je huis te bouwen.

Als bloggen niet jouw sterkste punt is, is de andere route die je moet nemen YouTube. U kunt video-inhoud maken en deze in uw eigen kanaal uploaden. Het idee is dat u uw abonnees waardevolle informatie geeft. De abonnees moeten elke keer dat ze je video’s bekijken iets nieuws van je leren.

Het is belangrijk om hier op te merken dat u niet moet proberen het product te verkopen. Je blog- en video-items moeten je publiek iets leren. Het is in deze onderwerpen dat u, met subtiliteit, het product dat u onderschrijft, invoegt.

Waar u op moet letten in een partnerprogramma

Er zijn veel horrorverhalen over affiliate marketingprogramma’s. Sommigen van hen betalen de aangeslotene niet en sommige zijn gebouwd op piramidespelen. Als u een van deze producten verkoopt en ze storten in, zullen uw klanten nooit meer naar u terugkeren en kunt u afscheid nemen van uw bedrijf. U wilt niet geassocieerd worden met deze illegale bedrijven omdat u het risico loopt aangeklaagd te worden.

Wat u wilt, zijn legitieme, geloofwaardige en hoogwaardige producten die ervoor zorgen dat uw klanten meer kopen. Hieronder staan ​​een paar richtlijnen hoe u een partnerprogramma kunt kiezen dat uw tijd waard is.

Kies producten van uw interesse

Kies altijd een product dat binnen de grenzen van uw interesse valt. U hoeft er geen expert in te zijn, maar het is in ieder geval iets waar u persoonlijk om geeft. Het zal moeilijk voor je zijn om gemotiveerd te blijven als je producten verkoopt waarin je niet geïnteresseerd bent. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek product, dan is de kans groot dat je niet de enige bent, dat er anderen zijn die voor hetzelfde product zijn.

Moet van hoge kwaliteit zijn

Zoek naar partnerprogramma’s en verkopers die beproefde producten verkopen. U kunt dit controleren door feedback van klanten te lezen in forums en commentaarsecties waar ze stemmen of de producten beoordelen. Doe wat onderzoek en spoor de aangesloten leden op. Vraag hen naar hun ervaring via forums en controleer de geloofwaardigheid van het aangesloten product dat u verkoopt of het aangesloten programma waaraan u deelneemt.

Kies een groeimarkt

U moet lid worden van aangesloten producten waar steeds meer vraag naar is. Dit zorgt ervoor dat u meer omzet gaat maken of dat u meer verwijzingen krijgt. De enige manier waarop u dit kunt doen, is door betrouwbare feedback te controleren en de verkoopstatistieken van het door u gekozen product te bekijken.

Kies een goed compensatieplan

Een commissie van 5% is het gewoon niet waard, tenzij het product dat u verkoopt onroerend goed is. Een goede keuze is een product dat 40% commissie uitbetaalt. Zorg er altijd voor dat de hoeveelheid geld die u verdient uw inspanningen compenseert. Een goed begin is 25% als u geen product kunt vinden dat zich in het commissiebereik van 40% bevindt.

Lees de kleine lettertjes

Sommige partnerprogramma’s adverteren ongelooflijke verkoopcommissies. Ze vereisen echter ook verkoopquota. Vraag jezelf af of het quotum haalbaar is. Sommige doelen zijn te moeilijk om te bereiken, zoals $ 1000 dollar. Controleer voordat je je aanmeldt de voorwaarden en vraag jezelf goed af of deze quota op korte termijn haalbaar zijn.

Kies programma’s die tools bieden

Schrijf u ten slotte in voor affiliate marketingprogramma’s die tools bieden. Een voorbeeld hiervan is een dashboard van uw verkopen. Niet alle partnerprogramma’s bieden inzicht in statistieken en dit maakt het voor u te moeilijk om beslissingen te nemen. De aangesloten programma’s waaraan u deelneemt, moeten u op zijn minst uw huidige verkopen en uw huidige vergoeding bieden. Kies degene waarmee u uw huidige verkoopprestaties altijd en overal online kunt controleren.

De meest voorkomende fouten van partners begrijpen

Aangezien we ermee bezig zijn, zullen we de meest voorkomende fouten bespreken die door filialen worden gemaakt. Deze fouten zijn kostbaar en als gevolg daarvan profiteren veel filialen niet van de voordelen van affiliatiemarketing.

Fout nummer 1: de verkeerde partner kiezen

Alleen omdat een bedrijf een affiliate marketingprogramma aanbiedt, wil nog niet zeggen dat het betrouwbaar en geloofwaardig is. We hebben dit eerder vermeld, maar we moeten dit herhalen. Sluit je niet aan bij het soort bandwagon-producten – producten die een one-hit-wonder zijn. Alles dat als pannenkoek verkoopt, moet worden vermeden.

Kies een product waar veel vraag naar is, zelfs zonder de hype. Selecteer producten die u interesseren, producten die er nog steeds zullen zijn, ook al kost het wat tijd om uw website te plannen en op gang te brengen. Nadat u het juiste product heeft gekozen, voert u uw eigen onderzoek uit en kijkt u of er veel vraag naar is. Het is gemakkelijker om een ​​product te promoten waarin je gelooft dan een product te promoten waar je niets om geeft.

Fout nummer 2: deelnemen aan te veel programma’s

Het is mogelijk dat uw eerste partnerprogramma succesvol is en dit is een goede teaser voor u om op zoek te gaan naar meer producten om te verkopen. Zo gemakkelijk geld verdienen kan verleidelijk zijn. Je zou kunnen denken dat je niets te verliezen hebt door deel te nemen aan te veel aangesloten programma’s.

Integendeel, je kunt merken dat je verdrinkt in een hoop werk. Het handhaven van de kwaliteit van één website en de inhoud ervan is al belastend genoeg, laat staan ​​meerdere sites beheren. Wat er vervolgens gebeurt, is dat u de focus verliest op dezelfde partnerprogramma’s waarmee u geld heeft verdiend. Daarom zul je niet het maximale potentieel van een programma realiseren als je onscherp bent.

De beste manier om dit te omzeilen is om je in te schrijven voor een programma dat 40% commissie betaalt. Dit zal een redelijke winst opleveren als u uw beste inspanningen concentreert en consequent gefocust blijft.

Fout nummer 3: niet weten hoe het product werkt

Veel aangesloten marketeers kiezen een product om te verkopen zonder het zelf te proberen. Onthoud dat u als affiliate in de eerste plaats het product en de service van iemand anders onderschrijft en als zodanig kunt u de kwaliteiten niet benadrukken van een product dat u niet hebt geprobeerd.

Het is gemakkelijker voor u om een ​​product of dienst te verkopen als u het uit de eerste hand hebt ervaren. Als het product slecht is, bespaart u uzelf de pijn om iets te verkopen dat nooit door klanten zal worden bezocht. Als u het product zelf probeert, krijgt u een persoonlijke ervaring. Het zal gemakkelijk voor u zijn om een ​​verlangen en behoefte aan het product te creëren, omdat u een levende getuigenis bent van wat u verkoopt.

Bovendien kunt u eerlijk wijzen op de voor- en nadelen van het product dat u onderschrijft. Uw klanten zullen de waarheid in uw blogs zien en voelen en de oprechtheid in uw verkooppraatjes. Met zo’n sterke geloofwaardigheid is het hoogst onmogelijk om de verkoop niet te stimuleren als de verwachtingen van uw klanten correct zijn ingesteld. U zult geen belachelijke beweringen over het product doen en vervolgens slechte recensies krijgen.

Bron: Aaron Matthew Ang

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie