Affiliate marketingcampagnes beheren

Affiliate marketingcampagnes beheren

Met affiliate marketing is het niet ongebruikelijk om veel verschillende campagnes tegelijk actief te hebben. Mogelijk hebt u 10 websites in gebruik, die elk gelieerde links, inhoud, afbeeldingen en andere benodigdheden vereisen.

Omdat er zoveel is om bij te houden, is het geen wonder dat zoveel marketeers ongeorganiseerd zijn. Ongeorganiseerd zijn is geen goed idee als het gaat om werken op internet. Als u bepaalde cruciale stappen vergeet uit te voeren, kan een aangesloten campagne mislukken. De volgende tips helpen daarbij.

Hoe u georganiseerd kunt blijven als aangesloten marketeer

Het starten van een Excel-spreadsheet telkens wanneer u een nieuwe website of aangesloten campagne start, is een zeer nuttige methode om georganiseerd te blijven. Als u geen Excel heeft, zijn er spreadsheets in Google-documenten die u kunt downloaden.

Dit zal u helpen domeinnamen, trefwoorden, backlinks en andere informatie met betrekking tot uw sites bij te houden. U kunt ook een spreadsheet maken met taken die vóór, tijdens en na het opzetten van de website moeten worden uitgevoerd. U kunt vervolgens elk item afvinken terwijl u het voltooit, zodat niets wordt vergeten.

Schrijf een ‘To Do’-lijst

Het is ook een goed idee om een ​​notebook naast uw computer te plaatsen. Soms is het gewoon beter om met pen en papier op te schrijven wat je moet doen of wat je hebt gedaan. Bekijk het boek elke dag voordat u aan uw partnercampagnes begint te werken.

Schrijf alles op waarvan u zeker wilt zijn dat het gedaan wordt terwijl u aan het werk bent. Dit kleine moment van brainstormen stelt u in staat om georganiseerd te blijven terwijl u uw aangesloten campagnes samenstelt. Aan het einde van je werkdag kun je een korte checklist maken met de taken van de volgende dag, zodat je de volgende keer dat je gaat zitten klaar bent om te gaan werken.

Uitbesteding

Als u bepaalde taken uitbesteedt, kan het heel gemakkelijk zijn om een ​​taak of een stukje informatie over het hoofd te zien. Het is belangrijk dat u voorzichtig bent als het gaat om het betalen van anderen om het werk voor u te doen. U wilt geen geld verspillen omdat u de 10 artikelen bent vergeten die u iemand heeft laten schrijven, om ze later terug te vinden nadat u de affiliate-campagne hebt verlaten. Twee keer voor dezelfde taak betalen is nog erger, maar mogelijk als je niet georganiseerd blijft met je affiliate marketing.

Er zijn veel stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u georganiseerd bent als het gaat om affiliate marketing. Dit is net zo belangrijk als het vinden van de juiste zoekwoorden of het kopen van de perfecte domeinnaam. Zonder organisatie loop je al snel in cirkels rond, doe je dingen die al gedaan zijn of vergeet je dingen die nog gedaan moeten worden.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie