Alle vier de Apple iPhone-modellen vergeleken: de 6 Plus versus 6 versus 5S versus 5C

Alle vier de Apple iPhone-modellen vergeleken: de 6 Plus versus 6 versus 5S versus 5C

Als je toevallig een nieuwkomer bent bij Apple, of nog steeds vasthoudt aan de iPhone 4 die zijn laatste adem uitblaast, zul je geïnteresseerd zijn in wat elk van de nieuwste iPhone-modellen te bieden heeft en of de te betalen prijs overeenkomt met de mogelijkheden elke telefoon te bieden heeft. We vatten elke belangrijke functie van de iPhone samen en leggen uit wat je bij elk model kunt krijgen.

Ontwerpen
Met maat komen verschillende gewichten en ontwerpen. De iPhone 6 Plus is duidelijk de stap van Apple naar de ‘phablet’-markt en biedt een groot HD Retina-scherm dat geweldig is voor video’s en foto’s. Het is het zwaarste model met 172 gram, tegenover het lichtste model (iPhone 5S) met slechts 112 gram. De top drie modellen (de 6 Plus, 6 en 5S) lijken erg op elkaar, met een volledig metalen chassis dat kracht en strakheid uitstraalt. Dit staat in schril contrast met de 5C, die een schaal van polycarbonaat biedt, waardoor de fabrikant zijn grootste kleurengamma kan aanbieden. Maar het is niet leuk en leuk, want de 5C biedt een vergelijkbare kracht in termen van ontwerp die niet zal versplinteren als hij onvermijdelijk valt.

Opslagcapaciteit
Als je een fervent fotograaf, trouwe filmfan of constant naar MP3’s luistert, zou je meer geïnteresseerd zijn in de duurdere modellen van Apple die hogere interne geheugencapaciteiten bieden. Beide iPhone 6-modellen bieden versies tot 128 GB, zodat je zoveel als je wilt op het apparaat kunt gooien zonder dat de opslagruimte opraakt. Het goedkoopste model, de 5C, kan maximaal 32GB interne opslag bieden. Kies dus verstandig, afhankelijk van uw behoeften.

Displays
De traditionele smartphonemodellen, de 6, 5S en 5C, bieden allemaal zeer vergelijkbare schermen, met IPS-touchscreens met led-achtergrondverlichting van 326 ppi en vergelijkbare resoluties. Als u op zoek bent naar een groter scherm met een hogere resolutie, dan kan alleen de iPhone 6 Plus aan uw eisen voldoen met een resolutie van 1920×1080 pixels en een hogere 401ppi.

verwerkers
Er is een significant verschil tussen de twee paren in termen van interne chips. De 5S en 5C bevatten de gedateerde chips van Apple (de A6 en A7) met M7-bewegingscoprocessors. Bij de duurdere modellen ontvang je Apple’s nieuwste A8-chips en M8 motion coprocessor. Dit betekent een snellere respons en eenvoudigere verwerking onder meerdere applicaties die worden uitgevoerd.

Camera’s
Eerlijk gezegd krijg je geen waar voor je geld met camera-upgrades of veranderingen. De camera’s op alle vier de toestellen zijn nauwelijks veranderd: 8 megapixel camera’s aan de achterkant en 1,2 megapixel camera’s aan de voorkant op alle modellen. Je zou kunnen zeggen dat de video-opname iets is verbeterd, maar niets om over naar huis te schrijven.

Batterij vermogen
Nu de fabrikant recentelijk onder de loep is genomen vanwege zijn slechte batterijprestaties bij oudere modellen, krijgt u waar voor uw geld als u de iPhone 6 of 6 Plus kiest. Deze modellen bieden tot 20% verbetering dan de 5S en 5C, dus als u niet het grootste deel van de levensduur van het apparaat bij een muur wilt zitten, kies dan voor de nieuwste modellen om te profiteren van een verbeterde levensduur van de batterij.

De echte verschillen?
Als het op daadwerkelijke resultaten aankomt, zijn de verschillen tussen het paar 6-en en de vorige 5S en 5C marginaal. Voor meer geld betaal je voor een langere batterijduur, grotere schermen, snellere processors en verbeterde opslagcapaciteiten. Als u zich niet al te druk maakt over de nieuwste technologie, kunt u uiteindelijk een aanzienlijk bedrag besparen door voor het vorige paar te kiezen.

Bron: Will French

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie