Alles wat u moet weten over Android APK

Alles wat u moet weten over Android APK

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, die ofwel Windows, Mac of Android OS heeft. Android is het populairst van allemaal. Omdat het een open source-platform is, kan het door elke telefoonfabrikant worden geïnstalleerd, waardoor de fabricagekosten van deze telefoons veel lager zijn dan die van telefoons met een eigen besturingssysteem of een ander besturingssysteem.

Wat zijn Android-applicaties en hun APK’s?

Applicaties die zijn ontwikkeld voor het Android-platform zijn Android-applicaties. Elke applicatie bevat, wanneer ontwikkeld, veel verschillende bestanden en mappen, die de functionaliteiten en bronnen definieert, en om die app op mobiel uit te voeren, moet men een archief maken dat alle benodigdheden bevat. Dit archiefbestand staat bekend als Android Application APK, oftewel Android Package Kit.

Waaruit bestaat een APK?

APK is een volledig pakket met alle benodigde gegevens en bestanden die nodig zijn om een ​​app op een mobiele telefoon te draaien. Het bestaat uit:

· Broncode gebruikt om de functionaliteiten van de App te definiëren, in algemene termen aangeduid als klassen.dex.

· Manifest bestand, d.w.z het bestand dat de . specificeert

1. Machtigingen die de toepassing nodig heeft.

2. Zijn stroom

3. Pakket:

4. Versiecodes

5. Handtekeningen.

6. Certificaten.

7. SHA-1 Digest.

· libs, is een map met gecompileerde code of jar-bestanden, die wordt gebruikt als bibliotheek voor toepassingen.

· Middelen, het is een map met willekeurige bestanden zoals lettertypen, audio, teksten enz. erin.

· Bronnen zoals XML-bestanden die de lay-out van verschillende pagina’s van de applicatie definiëren.

· Het bevat ook de META-INF-directory en de res-directory.

Wanneer een app is ontwikkeld, wordt na het testen een export-APK gegenereerd waarbij de ontwikkelaar de app ondertekent met een geheime sleutel om zijn autoriteit over de app te bewijzen. Nu wordt deze ondertekende APK geüpload naar de Google Play Store vanwege de beschikbaarheid voor gebruikers.

Wanneer een persoon een applicatie downloadt van een bron zoals Play Store, is hij feitelijk de APK van die applicatie aan het downloaden en installeren op zijn telefoon. Afgezien van de Google Play Store, is APK MIRROR nog een plaats waar u Android-applicaties helemaal gratis kunt vinden en zonder zelfs maar een account op Google te hebben.

Wat is APK MIRROR?

APK MIRROR is een website waarmee je elke applicatie kunt downloaden die je kunt vinden in de Google Play Store, zonder dat je een account hebt. Er wordt geen extra geld in rekening gebracht voor het uploaden of downloaden van applicaties, en er worden hoge beveiligingsmaatregelen zoals verificatie van certificaten en autorisatiecontrole van handtekeningen uitgevoerd tijdens het uploaden van applicaties om zeer betrouwbare en originele applicaties te bieden aan de gebruikers die aanwezig zijn in de Play Store.

Er is momenteel geen Android-applicatie voor APK MIRROR beschikbaar in de Play Store, u moet eerst de APK van de gewenste applicatie downloaden van de website en deze vervolgens handmatig op uw telefoon installeren.

Een van de meest unieke functie die de website biedt, is om u terug te brengen naar de oudere versie van de app als de nieuwe niet voldoet. Ja, met APK MIRROR kun je de vorige versie van de app vinden en downloaden als je niet tevreden bent met de huidige.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie