Als je dacht dat je de internetwinstrevolutie had gemist, probeer dan CryptoCurrency

Als je dacht dat je de internetwinstrevolutie had gemist, probeer dan CryptoCurrency

Wanneer de meeste mensen denken aan cryptocurrency, kunnen ze net zo goed denken aan cryptische valuta. Zeer weinig mensen lijken te weten wat het is en om de een of andere reden lijkt iedereen erover te praten alsof ze dat wel weten. Dit rapport zal hopelijk alle aspecten van cryptocurrency demystificeren, zodat je tegen de tijd dat je klaar bent met lezen een redelijk goed idee hebt van wat het is en waar het allemaal over gaat.

Misschien vindt u dat cryptocurrency iets voor u is of misschien niet, maar u kunt in ieder geval met een zekere mate van zekerheid en kennis spreken die anderen niet zullen hebben.

Er zijn veel mensen die de status van miljonair al hebben bereikt door te handelen in cryptocurrency. Er zit duidelijk veel geld in deze gloednieuwe industrie.

Cryptocurrency is elektronische valuta, kort en eenvoudig. Wat echter niet zo kort en eenvoudig is, is hoe het waarde krijgt.

Cryptocurrency is een gedigitaliseerde, virtuele, gedecentraliseerde valuta die wordt geproduceerd door de toepassing van cryptografie, wat volgens het woordenboek van Merriam Webster de “gecomputeriseerde codering en decodering van informatie” is. Cryptografie is het fundament dat betaalpassen, computerbankieren en eCommerce-systemen mogelijk maakt.

Cryptocurrency wordt niet ondersteund door banken; het wordt niet ondersteund door een overheid, maar door een uiterst gecompliceerde opstelling van algoritmen. Cryptocurrency is elektriciteit die is gecodeerd in complexe reeksen algoritmen. Wat geldwaarde verleent, is hun complexiteit en hun beveiliging tegen hackers. De manier waarop cryptovaluta wordt gemaakt, is simpelweg te moeilijk te reproduceren.

Cryptocurrency staat lijnrecht tegenover wat fiatgeld wordt genoemd. Fiat-geld is valuta die zijn waarde ontleent aan een regeringsbesluit of wet. De dollar, de yen en de euro zijn allemaal voorbeelden. Elke valuta die als wettig betaalmiddel wordt gedefinieerd, is fiatgeld.

In tegenstelling tot fiatgeld, is een ander deel van wat cryptovaluta waardevol maakt, dat er, net als een handelsartikel zoals zilver en goud, slechts een eindige hoeveelheid van is. Slechts 21.000.000 van deze uiterst complexe algoritmen werden geproduceerd. Niet meer niet minder. Het kan niet worden veranderd door er meer van te printen, zoals een regering meer geld bijdrukt om het systeem op te pompen zonder steun. Of door een bank die een digitaal grootboek wijzigt, iets wat de Federal Reserve banken zal opdragen om te doen om de inflatie aan te passen.

Cryptocurrency is een middel om te kopen, verkopen en investeren dat zowel overheidstoezicht als banksystemen volledig vermijdt die de beweging van uw geld volgen. In een gedestabiliseerde wereldeconomie kan dit systeem een ​​stabiele kracht worden.

Cryptocurrency geeft je ook veel anonimiteit. Helaas kan dit leiden tot misbruik door een crimineel element dat cryptovaluta voor eigen doeleinden gebruikt, net zoals gewoon geld kan worden misbruikt. Het kan er echter ook voor zorgen dat de overheid uw aankopen niet kan volgen en inbreuk kan maken op uw persoonlijke privacy.

Cryptocurrency komt in nogal wat vormen. Bitcoin was de eerste en is de standaard van waaruit alle andere cryptocurrencies zichzelf vormen. Ze worden allemaal geproduceerd door nauwgezette alfanumerieke berekeningen van een complexe coderingstool. Enkele andere cryptocurrencies zijn Litecoin, Namecoin, Peercoin, Dogecoin en Worldcoin, om er maar een paar te noemen. Deze worden altcoins genoemd als een algemene naam. De prijzen van elk worden gereguleerd door het aanbod van de specifieke cryptocurrency en de vraag die de markt naar die valuta heeft.

De manier waarop cryptocurrency tot stand komt, is behoorlijk fascinerend. In tegenstelling tot goud, dat vanaf de grond moet worden gedolven, is cryptocurrency slechts een invoer in een virtueel grootboek dat op verschillende computers over de hele wereld is opgeslagen. Deze items moeten worden ‘gemined’ met behulp van wiskundige algoritmen. Individuele gebruikers of, waarschijnlijker, een groep gebruikers voeren computationele analyse uit om bepaalde reeksen gegevens te vinden, blokken genaamd. De ‘miners’ vinden data die een exact patroon opleveren voor het cryptografische algoritme. Op dat moment is het toegepast op de serie en hebben ze een blokkade gevonden. Nadat een gelijkwaardige gegevensreeks op het blok overeenkomt met het algoritme, is het gegevensblok niet-versleuteld. De miner krijgt een beloning van een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het bedrag van de beloning af naarmate de cryptocurrency schaarser wordt. Daarbij wordt ook de complexiteit van de algoritmen bij het zoeken naar nieuwe blokken vergroot. Computationeel wordt het moeilijker om een ​​bijpassende serie te vinden. Beide scenario’s komen samen om de snelheid waarmee cryptocurrency wordt gemaakt te verlagen. Dit bootst de moeilijkheid en schaarste na van het delven van een grondstof als goud.

Nu kan iedereen een mijnwerker zijn. De bedenkers van Bitcoin hebben de mining-tool open source gemaakt, dus het is gratis voor iedereen. De computers die ze gebruiken, werken echter 24 uur per dag, zeven dagen per week. De algoritmen zijn extreem complex en de CPU draait op volle toeren. Veel gebruikers hebben gespecialiseerde computers die speciaal zijn gemaakt voor het delven van cryptocurrency. Zowel de gebruiker als de gespecialiseerde computer worden miners genoemd.

Mijnwerkers (de menselijke) houden ook grootboeken bij van transacties en treden op als auditors, zodat een munt op geen enkele manier wordt gedupliceerd. Dit zorgt ervoor dat het systeem niet wordt gehackt en op hol slaat. Ze worden voor dit werk betaald door elke week nieuwe cryptocurrency te ontvangen dat ze hun activiteiten behouden. Ze bewaren hun cryptocurrency in gespecialiseerde bestanden op hun computers of andere persoonlijke apparaten. Deze bestanden worden wallets genoemd.

Laten we het samenvatten door enkele van de definities die we hebben geleerd door te nemen:

• Cryptocurrency: elektronische valuta; ook wel digitale valuta genoemd.
• Fiat-geld: elk wettig betaalmiddel; door de overheid ondersteund, gebruikt in het banksysteem.
• Bitcoin: de originele en gouden standaard van cryptovaluta.
• Altcoin: andere cryptocurrencies die zijn gebaseerd op dezelfde processen als Bitcoin, maar met kleine variaties in hun codering.
• Miners: een individu of groep individuen die hun eigen middelen (computers, elektriciteit, ruimte) gebruiken om digitale munten te delven.
o Ook een gespecialiseerde computer die speciaal is gemaakt voor het vinden van nieuwe munten door middel van computerreeksen van algoritmen.
• Portemonnee: een klein bestand op uw computer waar u uw digitale geld opslaat.

Het cryptocurrency-systeem in een notendop:

• Elektronisch geld.
• Gedolven door individuen die hun eigen middelen gebruiken om de munten te vinden.
• Een stabiel, eindig geldsysteem. Er zijn bijvoorbeeld voor altijd maar 21.000.000 Bitcoins geproduceerd.
• Vereist geen overheid of bank om het te laten werken.
• De prijs wordt bepaald door het aantal gevonden en gebruikte munten, gecombineerd met de vraag van het publiek om ze te bezitten.
• Er zijn verschillende vormen van cryptovaluta, waarbij Bitcoin op de eerste plaats komt.
• Kan grote rijkdom opleveren, maar heeft, zoals elke investering, risico’s.

De meeste mensen vinden het concept van cryptocurrency fascinerend. Het is een nieuw veld dat voor velen van hen de volgende goudmijn zou kunnen zijn. Als je merkt dat cryptocurrency iets is waar je meer over wilt weten, dan heb je het juiste rapport gevonden. Ik heb echter nauwelijks de oppervlakte in dit rapport aangeraakt. Er is veel, veel meer aan cryptocurrency dan wat ik hier heb meegemaakt.

Bron: Wael Rajab

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie