Als je rijk wilt worden, heb je geen goede cijfers nodig

Als je rijk wilt worden, heb je geen goede cijfers nodig

Hebben jullie ouders je ooit het advies gegeven dat ze hard moeten studeren en goede cijfers moeten halen om een ​​goede baan te krijgen om rijk te worden? Ik weet dat ik dit advies vaak van mijn ouders heb gehoord. Maar feit is dat het behalen van goede cijfers er niet langer voor zorgt dat je rijk wordt. Zelfs veel artsen, die vaak de beste cijfers hebben, hebben nu moeite om veel geld te verdienen. Als je rijk wilt worden zonder goede cijfers te halen, lees dan verder.

Iets wat ze je niet op school leren, is dat je bankier nooit om je rapport vraagt. Als u naar uw bank gaat en om een ​​lening vraagt, hetzij voor een bedrijf, onroerend goed of een andere investering, dan zal uw bankier niet om uw schoolrapport vragen. Je schoolrapport heeft weinig invloed op het al dan niet rijk worden. Er zijn veel hoogopgeleide mensen die arm zijn en worstelen om geld. Er zijn ook enkele zeer ongeschoolde mensen die miljonairs en miljardairs zijn.

Scholen zijn ontwikkeld om mensen op te leiden om een ​​baan te zoeken, maar daar alleen word je niet rijk van. Vaak zijn het de hoogopgeleide mensen met de bestbetaalde banen die de meeste schulden hebben en er financieel het slechtst aan toe zijn. Je hebt geen goede cijfers op school nodig om rijk te worden, maar je hebt wel een goede financiële opleiding nodig. Veel mensen verlaten de school zonder enige financiële opleiding. Velen zitten diep in de schulden vanwege het schoolgeld en zijn hun hele leven bezig om uit de schulden te komen.

Sommige zeer eenvoudige financiële educatie kan u veel tijd en moeite besparen en u veel sneller rijk maken. In feite heeft iemand met veel financiële kennis, maar niet veel schoolwijsheid, veel meer kans om rijk te worden dan iemand met schoolwijsheid maar nu financiële kennis.

Op school ben je intelligenter als je fijner onderscheid kunt maken. Laat me je een voorbeeld geven. Als je een auto van een vrachtwagen kunt onderscheiden, heb je enige intelligentie. Als u echter een Ford Laser uit 1987 kunt onderscheiden van een Ford Laser uit 1990, dan is dat een groter onderscheid. Je begrijpt dingen tot in de kleinste details en bent daardoor intelligenter. Op school leer je ook dat een woord vaak meerdere betekenissen heeft. Het woord pond betekent bijvoorbeeld veel verschillende dingen. Het kan geld betekenen, in de vorm van Engelse valuta, het kan verwijzen naar gewicht, het kan verwijzen naar een verloren hondenhuis of het kan betekenen dat je met geweld slaat. Het ene woord heeft meerdere betekenissen.

In de financiële wereld hebben sommige woorden verschillende betekenissen. Alleen in de financiële wereld maakt één betekenis je arm en een andere betekenis maakt je rijk. Geen van beide betekenissen is goed of fout, alleen anders, maar ze hebben heel verschillende uitkomsten.

Een van de belangrijkste woorden die u ooit zult begrijpen in financiën, is de term activa. Nu zal uw bankier u vertellen dat een actief alles is dat u bezit met een geldelijke waarde. Dit omvat uw oude golfclubs, uw pakken en uw auto. Dit is een correcte betekenis van het woord bezit, maar het zal je arm maken. Een beter begrip van het woord activa is iets dat u een inkomen genereert, of u nu werkt of niet. Simpel gezegd, als u vandaag stopt met werken, blijft een actief geld in uw zak steken. Een verplichting is iets dat geld uit je zak haalt, of je nu werkt of niet.

Veel mensen zijn arm omdat ze hun tijd besteden aan het kopen van activa die verplichtingen zijn. Ze kopen dingen van geldelijke waarde die hen geld kosten om te bezitten. Een auto kost elke maand geld om te bezitten. Dus hoewel, volgens de bankdefinitie van een actief, ze een actief verwerven, worden ze armer. Rijke mensen besteden hun tijd en geld aan het verwerven van activa die hen inkomsten opleveren. Het zijn deze activa die hen rijk maken, en het is het vermogen om het verschil tussen een actief en een verplichting te definiëren dat hen financieel intelligent maakt.

Bron: Ryan Mclean

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie