Als je vriendin je in de steek heeft gelaten vanwege geldproblemen, moet je actie ondernemen

Als je vriendin je in de steek heeft gelaten vanwege geldproblemen, moet je actie ondernemen

Wat is de belangrijkste reden waarom de meeste relaties stuklopen? Vreselijke seks? Te veel zeuren? Onverenigbaarheid? Nog een minnaar? Je dreef gewoon uit elkaar? Het is geen van deze. Verreweg de grootste reden dat relaties mislukken, kan in één woord worden samengevat: geld.

Als je geldproblemen hebt, heb je grote problemen. Niets zorgt voor spanning en ontberingen zoals aanhoudend gedoe met rekeningen, huur betalen, auto betalen – of misschien zelfs helemaal geen auto kunnen betalen! Als je vriendin je in de steek heeft gelaten vanwege geldproblemen, dan heb je een van de moeilijkste situaties om te verhelpen. Het is al moeilijk genoeg om een ​​ex-vriendin bij je terug te krijgen. Het is nog moeilijker als je moeilijk geld hebt.

Maar voordat we allemaal depressief worden over deze situatie, laten we wat perspectief bekijken. Veel jongens denken dat als ze maar rijk waren, of in ieder geval welgesteld, hun vriendin hen nooit had verlaten. Zo simpel is het niet. Als je het niet gelooft, stem dan gewoon af op wat er gebeurt met de rijken en beroemdheden over de hele wereld, of het nu filmsterren of royalty’s zijn. Het wordt al snel duidelijk dat mensen met veel geld geen beter geluk hebben – en uiteraard soms veel minder geluk – om binnen een relatie te blijven. Hoeveel filmsterren kun je in de komende vijf minuten bedenken die twee, drie of misschien vier echtscheidingen achter de rug hebben?

Het feit is dat het hebben van veel geld geen garantie is voor het succes van een relatie. Als je medelijden met jezelf hebt omdat je vriendin je in de steek heeft gelaten vanwege financiële problemen, dan is het tijd om de hele situatie te heroverwegen. Je zou stinkend rijk kunnen zijn, en misschien is ze toch weggegaan.

Wat zegt dit over geld? Het maakt duidelijk niet uit hoeveel je hebt of hoe weinig je hebt. Als de fundamenten van je relatie sterk zijn, mag zelfs een vreselijke geldsituatie geen excuus zijn voor je vriendin om te vertrekken. Geld is slechts een handig excuus, een uiterlijke factor.

Oké, maar laten we ook erkennen dat, hoewel geld misschien niet de uiteindelijke reden is dat ze je verliet, het zeker een factor was die eraan heeft bijgedragen. Dat komt omdat constante stress over geld een algemeen klimaat van spanning en strijd creëert. Het is erg moeilijk voor een relatie om te gedijen in een omgeving van constante strijd.

Ongelooflijk, veel jongens doen precies het tegenovergestelde wat ze zouden moeten doen als ze geldproblemen hebben en hun partner vertrekt – ze storten zichzelf in nog meer schulden! Dat is juist!

Er is iets aan relatieproblemen waardoor veel mannen alle gezond verstand kunnen verliezen. Ze denken bijvoorbeeld dat als ze maar een mooiere auto hadden, hun vriendin misschien bij hen terug zou komen. Dus halen ze alles uit de kast, verzamelen al hun middelen en sluiten een enorme lening af om nieuwe wielen te krijgen. Dus nu hebben ze een glimmende nieuwe auto, en nog meer schulden en betalingen om zich zorgen over te maken. Om die nieuwe auto te krijgen, moesten ze misschien een tweede hypotheek op hun huis nemen, of enorme schulden maken op creditcards.

Andere jongens blazen geld op een soort van steekpenning – misschien een duur sieraad om voor hun ex te bungelen in een wanhopige poging om haar terug te lokken. Zelfs als dit op korte termijn werkt, zodra de nieuwe lading rekeningen begint te lopen, stijgt het stressniveau naar geheel nieuwe niveaus. Onder deze omstandigheden is de relatie waarschijnlijk gedoemd te mislukken.

Dus de eerste stap om je ex-vriendin terug te krijgen als ze je verliet vanwege geldstress, is om je problemen een voor een aan te pakken. Het laatste wat je wilt doen als je geldproblemen hebt, is verstrikt raken in nog meer geldproblemen. Wat u moet doen, is beginnen om uw financiële leven onder controle te krijgen. In plaats van een nieuwe auto te kopen, is het misschien tijd om degene die je hebt te verkopen!

Het draait allemaal om het stellen van prioriteiten in je leven. U moet beslissen of u uw relatie en persoonlijke leven op de eerste plaats wilt stellen, of een slaaf wilt blijven van al uw rekeningen. Natuurlijk is het nooit gemakkelijk om je financiële leven op orde te krijgen. Als je denkt dat je het niet alleen aankunt, zoek dan zeker financieel advies van een professional. Dit hoeft u geen cent te kosten. Er zijn veel gratis schuldhulpverleningsdiensten – vooral in deze moeilijke financiële tijden – die voor u beschikbaar zijn. Profiteer ervan. Krijg wat hulp bij het formuleren van een solide plan om je schulden af ​​te betalen en meer geld te gaan verdienen.

Alleen al het nemen van die eerste stap om uw financiële leven onder controle te krijgen, kan een enorme opluchting zijn. Je krijgt meteen het gevoel dat je eindelijk iets positiefs doet om de regie over je leven terug te nemen. Wanneer je financiële controle begint te krijgen, begin je die alomtegenwoordige stress te verminderen die je kwelt en die je relatie tot een hel maakte. Het is een triest feit van onze moderne samenleving dat, zelfs als twee mensen van elkaar houden, een algemene toestand van financiële stress zelfs grote relaties kan verlammen.

Dus laten we zeggen dat je het harde werk doet, de moeilijke beslissingen neemt en het proces begint om in een financieel stabielere positie te komen – maar tegelijkertijd heb je dit nog steeds ander probleem – het feit dat je vriendin weg is! Het kan allemaal behoorlijk overweldigend lijken, en dat is het ook! Dat is precies waarom je diep adem moet halen, je moet realiseren dat de moeilijkste problemen niet gemakkelijk of van de ene op de andere dag kunnen worden opgelost, en de dingen van dag tot dag moet bekijken.

Dit betekent niet dat je niet kunt beginnen met het nemen van de eerste stappen om je verbroken relatie te herstellen en actie te ondernemen om je ex-vriendin terug te krijgen. Het is misschien geen slecht idee om met je ex te communiceren en haar te vertellen wat je aan het doen bent. Schrijf haar misschien een brief en vertel haar iets als:

“Ik weet dat het moeilijke tijden zijn geweest en dat we veel ruzie hebben gemaakt over geld. Ik neem het je niet kwalijk dat je geen stressvol leven wilt leiden dat gevuld is met constante zorgen over rekeningen, of dat we nooit geld hebben om uit te gaan en dingen te doen. iets leuks. Ik denk echt dat mijn geldproblemen een grote bijdrage hebben geleverd aan onze breuk. Nogmaals, ik geef jou niet de schuld, ik geef mezelf de schuld. Ik wilde je gewoon laten weten dat ik positieve stappen onderneem om mijn financiële situatie onder controle te krijgen controle. Ik wil nooit meer geldproblemen hebben. Ik hoop dat je me de tijd geeft om mezelf in een betere positie te krijgen. Als ik dat doe, denk ik echt dat onze relatie weer speciaal kan worden. Ik hoop dat je me de tijd geeft om recht mijn schip, en misschien zelfs overwegen om bij mij terug te komen als ik in een betere positie ben, en wanneer er niet zoveel problemen voor ons zullen zijn om ons constant zorgen over te maken of ruzie over te maken…”

… Of iets in die richting.

Merk op dat dit slechts een voorbeeld is van het soort brief dat u aan uw ex-vriendin zou kunnen schrijven. Maar merk op dat de boodschap in ons voorbeeld niet smeekt of verwijt. Je geeft alleen jezelf de schuld en je smeekt je vriendin ook niet om bij je terug te komen. Je laat haar gewoon weten dat je hier nog steeds om je geeft en dat je door haar positieve veranderingen in je leven aanbrengt. Met deze aanpak kun je niet verliezen. Veel meisjes zouden gevleid zijn dat hun ex-vriend genoeg om hen geeft om hun eigen leven radicaal te willen veranderen en ernaar te streven een betere wereld voor jullie beiden te maken.

Toch moet je het misschien tijd geven. Geldproblemen verdwijnen niet zomaar van de ene op de andere dag. Als je echt ernstige geldproblemen hebt, kunnen de dingen zelfs erger worden voordat ze beter worden. Maar totdat je bij de wortel van het probleem bent en de financiële stress uit je leven verwijdert, zal het buitengewoon moeilijk zijn om je ex-vriendin terug te krijgen. En zelfs als ze terugkomt, mag ze pas weer vertrekken als alle oude geldproblemen weer de kop opsteken.

Als er iets positiefs is aan een verbroken relatie, dan is het wel dat deze moeilijke situatie ons helpt om ons leven opnieuw te onderzoeken om erachter te komen wat er mis is, en het dwingt ons om algemene verbeteringen in onze situatie aan te brengen. Beheersing van geldproblemen is een van de beste dingen die een man kan doen – en het vormt de basis voor een stabiele en gelukkige relatie die voor altijd zal duren.

Bron: Tommy Sjoberg

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie