Amazon Kindle 4

Amazon Kindle 4

We hebben nog geen vast idee wanneer de Amazon Kindle 4-reader klaar zal zijn. Voordat de 3e generatie reader werd uitgebracht, kon deze vooraf worden besteld. Het zal waarschijnlijk hetzelfde zijn met de volgende versie van dit apparaat. Maar zowel huidige Kindle-gebruikers als mensen die nog geen elektronisch leesapparaat hebben, hebben veel vragen over dit nieuwere model. Bijvoorbeeld:

  • Zal het een kleurenscherm hebben?
  • Als dat zo is, betekent dit dan een verschuiving van elektronisch papier naar een LCD-scherm?
  • Biedt het aanraakfunctionaliteit vergelijkbaar met de iPad?
  • Hoeveel kost het?
  • Wanneer zal het klaar zijn?

Sommige van deze vragen zijn wat makkelijker te beantwoorden dan andere. Voor sommigen moeten we gewoon wachten op een aankondiging van Amazon. We kunnen echter zeker een weloverwogen gok nemen op de meeste van hen, simpelweg op basis van de informatie die al online beschikbaar is. Door bijvoorbeeld naar mediaberichten te kijken en rechtstreeks naar de websites van bedrijven te gaan die betrokken zijn bij de innovatie van technologie die de Kindle gebruikt, kunnen we veel nuttige informatie verzamelen.

Ten eerste is de kans groot dat we in de niet zo verre toekomst met een kleur Kindle 4 zullen lezen. Dit is meer dan alleen een droom. Feit is dat een elektronisch kleurendisplay al een realiteit is. Op dit moment is het een bedrijf genaamd E Ink dat de schermen voor de Kindle 3 maakt. De versie die voor dit model wordt gebruikt heet Parel. Hun nieuwere versie die meer dan 4.000 verschillende kleuren kan weergeven, heet Triton. Aangezien Amazon al een relatie heeft met dit bedrijf en zich prettig voelt bij het gebruik van hun uitvindingen, is het een logische stap dat ze overgaan op het gebruik van de meest up-to-date elektronische displaytechnologie op papier.

Of een kleurenscherm veel zal toevoegen aan de gebruikerservaring is discutabel. Dat gezegd hebbende, zal het een belangrijk marketingapparaat zijn om de Kindle-lezer tegen lagere kosten te kunnen vergelijken met de flitsendere iPad-tablets. Feit is dat de Kindle en de iPad pas echt met elkaar concurreren voor zover het beide elektronische gadgets zijn die in de hand worden gehouden. Maar het punt is, ze zijn echt ontworpen om verschillende taken uit te voeren. De Kindle heeft één primaire functie, zodat de gebruikers kunnen lezen elektronische boeken. De iPad daarentegen biedt een breder scala aan mogelijkheden, maar heeft niet één specifieke functie. De Kindle is functioneler, terwijl de iPad koeler is. Het uitbrengen van een Kindle met een kleurenscherm voegt misschien niet al te veel functionaliteit toe, maar het geeft deze gadget zeker een verbeterde koelfactor.

Zoals u uit de voorgaande paragrafen zult hebben begrepen, heeft een kleurenscherm geen LCD-scherm nodig. Het lijdt geen twijfel dat LCD-schermen op hogere resoluties kunnen werken. Dit zijn tenslotte het soort schermen dat computers gebruiken. Maar elektronische papieren displays bieden op zichzelf ook enkele voordelen. Deze omvatten een veel betere batterijduur in vergelijking met apparaten zoals laptops, mobiele telefoons en de iPad. De huidige versie van de Kindle-lezer kan een maand meegaan tussen het opladen van de batterij. Ten tweede is lezen met de Amazon Kindle echt hetzelfde als een boek lezen, voor zover het je ogen betreft. Ik moet nog hoofdpijn krijgen of de effecten van vermoeide ogen voelen door het gebruik van mijn Kindle. Ze zijn beslist meer ontspannend om te gebruiken dan lang naar een computerscherm te kijken.

Een andere coole functie die de iPad biedt, is de aanraken vaardigheid. De 3e generatie Kindle maakt gebruik van een klein QWERTY-toetsenbord dat aan de onderkant van het toestel zit. Het is echter nog onbekend of de Kindle 4 nog steeds een toetsenbord zal hebben. Ontwikkelingen op dit gebied omvatten onder meer de aankoop door Amazon van een bedrijf genaamd TouchCo in 2010. Dit bedrijf ontwikkelde aanraakfunctionaliteit voor elektronische papieren displays. Inderdaad, op het moment van hun aankoop hadden ze al werkende prototypes uitgevonden. Daarom, als we een andere veronderstelling maken, is het heel goed mogelijk dat deze technologie nu volledig operationeel is. We weten niet zeker of Amazon ervoor zal kiezen om dit in hun Kindle 4-lezer op te nemen, maar zolang ze het correct laten werken, zou het verrassend zijn als ze geen gebruik zouden maken van deze innovatie.

Het kan dus best zo zijn dat Amazon een deel van de donder van het iPad-apparaat kan stelen. Wat betreft de marketing van hun volgende draagbare lezer, zou het hebben van zowel een kleurenscherm als aanraakfunctionaliteit van grote waarde zijn. Het is de vraag of deze features veel zullen toevoegen aan de prijs van het toestel zelf.

Op dit moment zijn er drie verschillende modellen Kindle. Twee 6″-versies (alleen wifi en wifi + 3G) en het grotere DX-apparaat. We zouden kunnen zeggen dat de 6″ Kindles het standaardtype zijn, terwijl de DX een luxeversie is. De kosten van de Kindle DX zijn ongeveer twee keer de prijs van het goedkoopste model en het dubbele van die met 3G. Zal Amazon in staat zijn om een ​​kleuren- en touch-versie van hun product te verkopen voor minder dan $ 150? Een groot deel van de aantrekkingskracht van de Kindle-lezer is de betaalbaarheid. Het zou zonde zijn als de prijs bijvoorbeeld tot boven de $200 zou moeten stijgen. Dit zou zeker het vermogen van sommige mensen om de handset te kunnen kopen, beperken.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al zei, weten we niet precies wanneer de Kindle 4 wordt uitgebracht. Er is geen aankondiging van Amazon anders dan te zeggen dat het nog ver weg is. Tot op heden zijn er tot nu toe drie versies van de Kindle geweest. De eerste kwam in november 2007 in de verkoop. Dat was iets meer dan drie jaar geleden. Dus als ze zich aan een vergelijkbare tijdschaal houden, is het misschien mogelijk om voor het einde van 2011 een Kindle 4 aan te schaffen. Het uitbrengen van de volgende versie zou zorgen voor recordverkopen in de aanloop naar Kerstmis. Maar potentieel belangrijker voor Amazon dan winst op korte termijn is ervoor te zorgen dat de Kindle 4-elektronische lezer het beste apparaat in zijn soort is. Daarom lijkt het waarschijnlijk dat ze, in plaats van volgens een verkoopschema te werken, de volgende incarnatie van hun bestverkochte toestel pas uitbrengen als het apparaat goed en klaar is. Dit zal waarschijnlijk pas in 2012 zijn.

Bron: Juan Bell

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie