Amway – Het goede, het slechte en het lelijke!

Amway – Het goede, het slechte en het lelijke!

Amway-zwendel is het eerste dat in je opkomt wanneer iemand tegenwoordig wordt benaderd over netwerken. Amway zwendel vooroordelen terzijde, maar de echte vraag is dit. Is het inderdaad een Amway-zwendel of een echte zakelijke kans?

De waarheid is dat Amway een van de oudste netwerkmarketingbedrijven is, opgericht in 1959 door Jay Van Andel en Richard DeVos in Ada, Michigan. Het begon als een klein bedrijf dat een enkel schoonmaakproduct verkocht.

Amway Scam – Het goede!

Vanaf zo’n bescheiden begin is Amway sindsdien doorgegaan met het behalen van dramatische niveaus van succes, snel uitbreidend tot het punt van een jaarlijkse omzet van meer dan $ 8 miljard. Amway verkoopt en distribueert een verscheidenheid aan consumentenproducten van uitzonderlijk hoge kwaliteit, ondersteund door een volledige geld-terug-garantie. Een assortiment dat nu zo groot is gegroeid dat ik niet eens ga proberen om ook maar een deel van de producten op te sommen.

Door Forbes gerapporteerd als een van de grootste particuliere bedrijven in de Verenigde Staten en door Deloitte gerangschikt als een van de grootste retailers ter wereld. Deze positieve publiciteit en toejuiching zouden meer dan voldoende moeten zijn om alle claims van Amway-zwendel door zelfs de meest harde critici te laten vallen, maar we zullen snel merken dat dit duidelijk niet het geval is.

Amway Scam – De slechte!

Het Amway-zwendelstigma komt niet voort uit het ijzersterke bedrijf of zijn producten, maar uit de inkomsten die het biedt. Je ziet Amway op de markt brengen en hun producten verkopen via hun onafhankelijke ondernemers of IBO’s zoals ze bekend zijn geworden. Helaas nemen de zaken hier de slechtste wending.

Net als bijna alle andere netwerkmarketingbedrijven worden Amway IBO’s vurig aangemoedigd om hun lijst met vrienden en familie op te schrijven, ook wel bekend als hun warme lijst, voordat ze hen benaderen over deelname aan de Amway-mogelijkheid of op zijn minst het kopen van een product. Wat er dan echter gebeurt, is dat nieuwe IBO’s het buitengewoon moeilijk vinden om met hun warme markt om te gaan en geen noemenswaardig succes behalen, waardoor ze extreem gedesillusioneerd raken door de hele affaire.

Amway Scam – De lelijke!

Verhalen van deze aard zijn heel gewoon, ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat ze de norm zijn gezien het hoge verloop van netwerkmarketing. En alleen al om deze reden zijn er heel wat zeer ontevreden voormalige IBO’s die beweren misbruik te hebben gemaakt door de Amway-zwendel. Terwijl het in werkelijkheid gewoon hun warme marktbenadering was die de schuld had en helemaal niet de kans van Amway.

De duidelijke koude harde onvermijdelijke waarheid van de zaak is dit. Om succesvol te zijn bij Amway of welk ander netwerkmarketingbedrijf dan ook, is het absoluut essentieel dat u nog een paar andere strategieën in petto heeft dan alleen maar vrienden en familie te pitchen. Omdat nieuwe IBO’s hun warme markt heel snel uitputten, waardoor ze nog maar twee mogelijkheden hebben, stoppen ze en vertellen dan iedereen over hun Amway-zwendelervaring of ze beginnen vreemden te pitchen.

Bron: Rainer Rappel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie