Android-game versus iOS-gameontwikkeling – wat moet een ontwikkelaar kiezen?

Android-game versus iOS-gameontwikkeling – wat moet een ontwikkelaar kiezen?

Als het gaat om het kiezen van een smartphone, moet men over het algemeen kiezen tussen mobiele apparaten die twee hoofdplatforms ondersteunen: iOS en Android. De andere besturingssystemen zijn niet meegenomen in de berekening omdat ze een zeer minuscuul deel van de vergelijking vormen. Dus, met de enorme groei in de mobiele game-industrie, staan ​​opkomende ontwikkelaars voor de grote vraag om te kiezen tussen iOS- en Android-game-ontwikkeling. Beide platforms hebben hun eigen voor- en nadelen als het gaat om game-ontwikkeling. Laten we in dit opzicht eens kijken naar de verschillen tussen deze twee platforms.

1. Ontwikkeling

Android kost meer tijd dan iOS. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het testproces. Terwijl iOS-games op een klein aantal apparaten (iPhones en iPads) moeten worden getest, moeten Android-games op een groot aantal verschillende apparaten worden getest en dit kost veel tijd. Nogmaals, na het testen, als er bugs zijn gevonden en verholpen, moet het testen opnieuw worden gedaan voor al die apparaten. Als gevolg hiervan kost de ontwikkeling van Android-games veel tijd in vergelijking met de ontwikkeling van iOS-games.

2. Apparaten die het besturingssysteem ondersteunen

Men moet rekening houden met de apparaten die deze platforms ondersteunen voordat u de beslissing neemt welk platform u wilt gebruiken voor game-ontwikkeling. Als je toevallig bezig bent met het ontwikkelen van Android-games, moet je nadenken over het ontwikkelen voor de talloze Android-apparaten die op de markt beschikbaar zijn. Er zijn veel bedrijven die Android-apparaten produceren en al deze apparaten hebben verschillende specificaties met betrekking tot de gebruikte hardware, de schermgrootte, schermresolutie, enz. Dus wanneer iemand een Android-game ontwikkelt, moet hij ervoor zorgen dat de game in een veelvoud werkt van apparaten.

Apple daarentegen produceert een beperkt aantal apparaten, en dus is de ontwikkeling van iOS-games niet zo ingewikkeld, omdat er rekening moet worden gehouden met een veel kleinere verscheidenheid aan apparaten in vergelijking met Android.

3. Opbrengst genereren

Een mobiele app genereert op een aantal manieren inkomsten, waaronder app-aankopen, in-app-aankopen, advertenties, abonnementen, enz. Het is gebleken dat de App Store (het app-distributieplatform in iOS) meer dan het dubbele genereert van de inkomsten die worden gegenereerd door Google Play (het app-distributieplatform in Android). Dit komt omdat de meeste apps en games die beschikbaar zijn in de App Store premium zijn en gebruikers moeten betalen om ze te downloaden en te gebruiken. Als het echter gaat om het aantal downloads scoort Google Play boven iOS vanwege de mogelijkheid om gratis apps en games te downloaden, evenals het gigantische aantal Android-gebruikers. Dit betekent niet dat er geen premium games beschikbaar zijn in Google Play; ze zijn echter veel minder in vergelijking met iOS. Het genereren van inkomsten in Android-apps is voornamelijk te danken aan in-app-aankopen, kosten per installatie, advertenties en door het aanbieden van een betaalde versie van de apps met meer functies.

Het hangt helemaal van de ontwikkelaar af hoe hij geld wil verdienen met het spel. Voor een snellere return on investment lijkt iOS echter het ideale platform voor game-ontwikkeling.

4. Ontwerp

Als het om games gaat, hoe meer ze er echt uitzien, hoe meer meeslepende ervaring ze bieden. En dit is een gebied waar Android uitblinkt boven iOS. Terwijl games op iOS-apparaten er plat uitzien en je zin hebt om “nog zo’n 2D-game op een plat oppervlak te spelen”, zorgen de UI-elementen van Google voor naden, schaduwen en randen, die ervoor zorgen dat de game een meer authentieke uitstraling heeft.

5. Investering

Voor iOS-games moet je de XCode IDE gebruiken met de iOS SDK. XCode IDE draait alleen op MacBooks en om een ​​iOS-spel te ontwikkelen, zou je een MacBook moeten kopen met een behoorlijk hoge configuratie, wat een kostbare aangelegenheid zal blijken te zijn.

Voor Android-games moet je Android Studio downloaden en beginnen met het coderen van de app. Android Studio wordt door bijna alle apparaten ondersteund en je hoeft dat grote geld niet als initiële investering te betalen.

Dus na de analyse lijkt het erop dat iOS een kleine voorsprong heeft op Android als platform voor game-ontwikkeling. Het hangt echter allemaal af van de ontwikkelaar welk platform hij moet kiezen. Tegenwoordig zijn er ook platformonafhankelijke ontwikkelingstools beschikbaar waarmee zowel Android- als iOS-game-ontwikkeling op één platform mogelijk is.

Bron: Victor Wade

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie