Android-ontwikkeling – gratis apps zuigen kracht

Android-ontwikkeling – gratis apps zuigen kracht

Purdue University en Microsoft hebben onlangs een onderzoek uitgevoerd en onthulden dat ongeveer 75 procent batterijvermogen van een smartphone-app wordt gebruikt voor het weergeven van advertenties van derden. Deze studie omvatte verschillende populaire smartphone-applicaties zoals Android Browser, Angry Birds en andere Ravio’s-games. Er werd ook gemeld dat app-downloadmanager bij The New York Times veel energie opslokt, zelfs nadat de hoofdbewerking, het downloaden van nieuws, is voltooid. Het onderzoek omvat voornamelijk de gebruikers die de gratis app gebruiken en vermijden om geld te betalen voor het verwijderen van apps. Ontwikkelaars van Android-telefoonsoftware hebben gesuggereerd dat gebruikers de gratis app op proef moeten gebruiken en als ze het nuttig vinden, moeten ze het kopen om advertenties te verwijderen. Hoe langer je gratis apps gebruikt, hoe sneller de levensduur van de batterij afloopt. Gebruikers moeten voor de batterij zorgen, omdat deze vele malen duurder is dan een kleine vergoeding voor een app. Het onderzoek betrof alleen apps voor Android, niet de apps voor Windows Phone of iPhone.

De studie werd uitgevoerd met behulp van een tool genaamd eprof. Het concludeerde dat veel apps veel tijd besteden aan het uitvoeren van I/O-functies, waaronder toegang tot wifi- of 3G-gegevens. Uit het onderzoek bleek ook dat tal van apps een verborgen functie hebben om een ​​apparaat op vol vermogen te laten werken, zelfs nadat de werking van de app is voltooid. Rovio’s Angry Birds heeft bijvoorbeeld een advertentienetwerk van derden dat 45 procent van het totale energieverbruik van de app opslokt. Het openen van de Android-zoekpagina in de native browser verbruikt 20.000 µAH en ongeveer 31 procent en 16 procent wordt gebruikt voor 3G en GPS.

Bij het testen bleek een voorbeeld-app bezig te zijn met het tot stand brengen van een verbinding met de externe server en 5 pakketten met gegevens verzonden. Zelfs nadat de app zijn werking had voltooid, bleek de 3D-radio nog 6 seconden actief te zijn, waardoor nog 57 aanwezigen van de totale energie die door de app werd verbruikt, werden verspild.

Honderden andere apps gedragen zich ook op een vergelijkbare manier en veroorzaken provocatie bij gebruikers. Het is ook een moeilijke tijd voor experts op het gebied van Android-softwareontwikkeling, wiens apps de batterij onnodig leegmaken. De studie concludeerde dat de meeste energie die een app verbruikt, daadwerkelijk wordt verbruikt door I/O-bewerkingen die niet vaak correleren met de bewerkingen waarvoor de app is gemaakt. Ontwikkelaars van Android-telefoonsoftware moeten de strategie die ze volgen voor het ontwikkelen van apps heroverwegen en hun verleiding om de persoonlijke gegevens van het apparaat van de gebruiker te verzamelen, kalmeren. Dit is ook aan te raden voor het bedrijfsleven om zo eerlijk mogelijk Android-programmering te gebruiken die de batterij van de gebruiker niet opzuigt voor ongeacht I / O-bewerkingen.

Bron: Sirena Alex

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie