Android-telefoon – Onthulling van de verborgen functies

Android-telefoon – Onthulling van de verborgen functies

Bent u een Android-telefoongebruiker, maar bent u niet op de hoogte van de meeste functies die het biedt? Wil je veiligere en interessante functies op je telefoon ontdekken? Lees dit artikel om enkele Android-tips en -trucs te leren kennen, die nuttig voor u zullen zijn.

De meeste mensen in de huidige wereld gebruiken dagelijks Android-telefoons om te bellen, berichten te verzenden en meer. Android is het mobiele besturingssysteem dat de meeste telefoonfabrikanten in hun telefoons gebruiken. Er zijn veel functies, in plaats van bellen en berichten verzenden, om te onderzoeken. Ontdek de verborgen functies en vele tijdbesparende trucs in je gadget.

Het basisprobleem, het gezicht van een telefoongebruiker, zijn de batterijproblemen. De meeste Android-telefoons hebben een ingebouwde stekkerdoosoptie, die, wanneer geactiveerd, zorgt voor een snellere ontkoppeling van de volledige batterij van de telefoon, waardoor de applicaties worden uitgeschakeld. Een andere functie is dat u de ontwikkelaar van uw eigen telefooninstellingen kunt zijn. Ga naar de ‘Instellingen’, selecteer de optie ‘Over de telefoon’ en tik zeven keer op het ‘Build-nummer’ van je telefoon.

Er wordt een aftelling op het scherm weergegeven, gevolgd door een opdracht die aangeeft dat u nu een ontwikkelaar bent en ‘Ontwikkelaarsoptie’ wordt net boven de optie ‘Over de telefoon’ weergegeven.

Deze ‘ontwikkelaarsoptie’ kan ook goed worden gebruikt om de vertraging van uw Android-telefoon te verminderen.

Door de ‘Vensteranimatieschaal’, ‘Animatorduurschaal’ en ‘Overgangsanimatieschaal’ in ‘Ontwikkelaarsoptie’ te verkleinen van 1x naar 0,5x, kan je telefoon zelfs sneller aanvoelen dan voorheen. Nu kun je grip krijgen op die vervelende app-meldingen door lang op de melding van de app te drukken, op de meldingsbalk, die een informatiepictogram in de rechterhoek toont. Als u op dit pictogram tikt, krijgt u de mogelijkheid om prioriteit te geven aan uw meldingen. U kunt ongewenste apps blokkeren, privégegevens verbergen of de prioriteitsmodus selecteren voor de meeste eerdere apps.

Om tijdens het rijden in en uit te zoomen op uw Google-kaarten, hoeft u alleen maar ter plaatse te dubbeltikken en omhoog of omlaag te vegen. Deze tip helpt u te voorkomen dat u uw telefoonscherm bekneld raakt terwijl u uw telefoon op zijn plaats houdt tijdens het rijden.

Tegenwoordig gebruiken kinderen de telefoon van hun ouders vaker. Om te voorkomen dat uw kinderen in onveilige games, inhoud voor volwassenen of onbedoelde toegang tot uw bank terechtkomen, is deze functie een grote hulp. Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Beveiliging’ en schakel de optie ‘Scherm vastzetten’ in. Open de app die je wilt vastzetten en beveiligen en druk vervolgens op de overzichtsknop om de app vast te zetten.

Een andere interessante functie zijn de ingebouwde games op de Android-telefoons. Selecteer in ‘Instellingen’ ‘Over de telefoon’ en tik meerdere keren op het ‘Versienummer’ van het apparaat om deze functie te krijgen.

Bron: Rizvana Manzoor

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie