Android-telefoons en Ham-radio’s elimineren elkaar of werken samen?

Android-telefoons en Ham-radio’s elimineren elkaar of werken samen?

Nu mensen Android-telefoons hebben, is dat oude hamradio-ding dood, toch? Je zou niet meer verkeerd kunnen zijn! Het aantal radioamateurs in de Verenigde Staten groeit behoorlijk en Android-telefoons spelen een rol in die groei. In plaats van amateurradio te vervangen, kunnen deze nieuwe kleine computers die toevallig ook dure telefoongesprekken voeren, werken met amateurradio-uitgang om mooie resultaten te produceren!

Onlangs moest ik wachten op mijn vrouw die een oogafspraak had in Traverse City, MI. In plaats van mijn tijd te verspillen, besloot ik te experimenteren met een nieuwe telefoon-app die ik had gedownload en geïnstalleerd op mijn nieuwe Samsung Galaxy S III. De app heette Droid PSK. PSK is een digitale modus op hamradio. Oorspronkelijk ontworpen om te werken met een hamradio en een computer, werkt het door toetsenbordinvoer van de computer te veranderen in digitale geluiden die via de hamradio worden verzonden. Zodra de digitale geluiden zijn ontvangen door een andere hamradio, wordt een andere computer gebruikt om de geluiden terug te decoderen in tekst op een computerscherm dat kan worden opgeslagen in een computerbestand. Met een Android-telefoonconfiguratie neemt de Android-telefoon de plaats in van de computer! In tegenstelling tot een normale amateurradio en computerconfiguratie is er geen kabel nodig om de Android-telefoon op de hamradio aan te sluiten.

Mijn test werd uitgevoerd op de 15 meter band in onze vrachtwagen op de parkeerplaats van de oogarts van mijn vrouw. Om de zaken nog ingewikkelder te maken had ik alle ramen naar beneden gedraaid en was er op korte afstand een fanfare van de middelbare school aan het oefenen. Er waren ook auto’s en mensen die over de parkeerplaats liepen. Ik ging ervan uit dat de geluiden van buiten de vrachtwagen de nauwkeurigheid van de gegevensvertaling zouden beïnvloeden, maar het leek in die omgeving acceptabele nauwkeurigheid te hebben.

Ik voelde me een beetje als 007 (James Bond) Ik hield gewoon de microfoon van de Android-telefoon bij de luidspreker van de amateurradio. Ik heb het volume van de hamradio aangepast en de afstand tussen de hamradio-luidspreker en de microfoon van de Android-telefoon aangepast. Ik was vrij gemakkelijk in staat om de PSK-signalen te decoderen in zeer leesbare tekst op de telefoon. Ik was ook in staat om de vertaalde tekst te kopiëren en naar mezelf te e-mailen om aan te tonen dat deze functionaliteit echt werkte.

Hoewel deze configuratie misschien erg duur speelgoed lijkt, heeft het enkele potentieel kritische toepassingen. Een daarvan is bijvoorbeeld tijdens externe inzet als lid van organisaties zoals Amateur Radio Emergency Services (ARES) of Radio Amateur Civilian Emergency Services (RACES). Het zou een stuk gemakkelijker zijn om een ​​kleine Android-telefoon mee te nemen dan om een ​​grote laptop of andere computer mee te nemen. Ik denk niet dat deze technologie nog beschikbaar is op tabletcomputers of notitieblokken, maar als dat niet het geval is, weet ik zeker dat dit in de nabije toekomst zal zijn!

Ik was behoorlijk onder de indruk hoe twee communicatietechnologieën konden samenwerken om tot een goed resultaat voor de eigenaar te komen. Zou het niet geweldig zijn als alle mensen hetzelfde zouden kunnen doen?

Bron: Jon Kreski

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie