Android-telefoons vandaag

Android-telefoons vandaag

Android is een besturingssysteem voor mobiele telefoons dat is ontwikkeld door de zoekmachine Google. Android wordt gebruikt op een breed scala aan smartphones en is momenteel het best verkochte mobiele besturingssysteem ter wereld. Android is een open source besturingssysteem, waarmee iedereen zijn eigen software (zoals applicaties of games) kan ontwikkelen voor gebruik op Android-platforms. Het Android-besturingssysteem wordt ook gebruikt in tabletcomputers, met als nieuwste versie Android 3.0. Hoewel het Android-besturingssysteem sinds 2008 in gebruik is, zorgen regelmatige updates en ondersteuning voor Google ervoor dat Android het geavanceerde systeem blijft dat het nu is.

Mobiele telefoons met het Android-besturingssysteem hebben allemaal een vergelijkbare reeks functies die door het besturingssysteem worden geboden. Het Android-besturingssysteem is gemaakt om te worden uitgevoerd op smartphones, telefoons waarop een verscheidenheid aan op Java gebaseerde applicaties kunnen worden uitgevoerd die de telefoon extra functionaliteit bieden. Naast de standaard telefoon- en sms-/mediaberichtenservice, hebben Android-telefoons een verscheidenheid aan webgebaseerde services en applicaties. Android-telefoons zijn verbonden met het Google-account van de eigenaar, waardoor toegang wordt verkregen tot Gmail en Google Agenda, evenals een verscheidenheid aan andere applicaties. Naast draadloos internet en Bluetooth-connectiviteit, maken Android-telefoons ook draadloze tethering mogelijk – waarbij de telefoon wordt gebruikt als modem om een ​​laptopcomputer met internet te verbinden. Alle Android-telefoons maken het streamen van video mogelijk, waarbij de nieuwste modellen verbinding kunnen maken met het 4G-netwerk en videoconferenties kunnen houden met behulp van Google Talk. Het meest bekende aspect van het Android-platform is de toegang tot de Android Market. Net als in de Apple App Store, stelt de Android Market gebruikers in staat om applicaties en games voor hun telefoon te downloaden, waarvan er vele gratis zijn.

De eerste Android-telefoon die werd uitgebracht, was de G1, ontwikkeld door HTC en uitgebracht in 2008. Met Android 1.0 had deze telefoon veel van de functies die momenteel op Android-telefoons worden aangetroffen, waaronder synchronisatie met het Google-account van de gebruiker en de Android Market voor het downloaden van telefoons. toepassingen. Sindsdien zijn er veel updates geweest voor het Android-besturingssysteem – grote updates krijgen de naam van een toetje. De nieuwste versie van Android voor mobiele telefoons is Android 2.3.4, Gingerbread. Gingerbread is ontworpen voor gebruik op 4G-telefoons met verbeterde prestaties en snelheid en biedt betere videoweergave en ondersteuning voor camera’s aan de voorzijde voor videoconferenties.

Met het Android-besturingssysteem kunnen telefoons door veel fabrikanten worden geproduceerd. Met de huidige generatie 4G-telefoons zijn de leidende producenten Motorola en Samsung. Motorola is de maker van de Droid-telefoonlijn – een serie die populair werd door hun beschikbaarheid met Verizon-service in de Verenigde Staten. De Droid X2, het nieuwste model in de Droid-serie, heeft een multi-touch interface, 8 GB geheugen, een 8 GB micro SD-kaart voor opslag en een 8 megapixel camera met ingebouwde videorecorder. Samsung is de andere grote producent van Android-telefoons en heeft met Google samengewerkt aan de Nexus S. De Nexus was de eerste telefoon die het nieuwe Gingerbread-besturingssysteem gebruikte en had een krachtige processor en 512 MB RAM. De Nexus S heeft 16 GB interne opslag en heeft toegang tot het 4G-netwerk met behulp van een Sprint-serviceplan. Andere bedrijven zoals HTC produceren ook Android-telefoons, waardoor de consument een breed scala aan keuzes heeft bij het kiezen van de beste Android-telefoon voor hun behoeften.

Bron: Jeff Lander

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie