Android versus IOS-app-ontwikkeling in Singapore

Android versus IOS-app-ontwikkeling in Singapore

Het is niet verwonderlijk dat bedrijven in Singapore kiezen voor een mobile-first-strategie, aangezien APAC vorig jaar een smartphonepenetratie van meer dan 50% in het land rapporteerde. Het beweerde dat de gemiddelde smartphonegebruiker in Singapore ongeveer 40 apps tegelijk op zijn smartphone had geïnstalleerd. De meeste van deze apps behoren tot de categorie van sociale media, aangezien 64% van de bevolking volgens We Are Social in 2016 actief is op sociale media. De andere grote attractie is gamen, aangezien App Annie liet zien dat Minecraft, Clash, de best gerangschikte in de Apple Store is. Royale, Monopoly, Mobilestrike en natuurlijk de nieuwste sensatie, Uber.

Sinds het begin van het mobiele app-tijdperk zijn gebruikers in twee hoofdrichtingen getrokken: Android of iOS. Windows is nog steeds een populair besturingssysteem, maar het is duidelijk niet meer in de race voor de eerste plaats. Er zijn verschillende andere besturingssystemen die worden gebruikt door kleine groepen gebruikers van mobiele apps. Ze nemen echter geen sleutelposities in op de markt voor mobiele apps.

Positie van Apple in Singapore

Apple heeft veel geloofwaardigheid bij zowel peers als consumenten. Het heeft een veel gerichte marketingstrategie die duidelijk te zien is in iOS-apps. Apple is een klasse apart en alle concurrenten weten dat. Het heeft een sterke aanwezigheid in heel Azië, vooral Singapore, aangezien de stad een bloeiend technologiecentrum is. Velen van hen zijn hier gevestigd en werken als freelancers voor bedrijven in het Westen die uitbesteden. App-gebruikers zijn gewend aan het beste en neigen om die reden naar iOS-apparaten. The Next Web onthulde dat het land de afgelopen jaren de meeste iOS-apparaten per bevolking had.

Google zoals te zien in Singapore

Android is een heel ander verhaal. De marketingstrategie van Google wijkt sterk af van die van Apple. Deze techreuzen lijken hun merken in volledig tegengestelde richtingen te bewegen. Ze hebben niet dezelfde doelen en zoals ik zal uitleggen, is hun doelgroep niet precies hetzelfde. De meeste Aziatische economieën zijn derdewereldlanden, dus een meerderheid van de smartphonegebruikers wendt zich tot Android.

Er zijn enkele belangrijke factoren die de huidige situatie van Android- en iOS-apps in Singapore bepalen.

Inkomsten genereren met apps

App-ontwikkeling is een bedrijf, dus net als elk ander draait het op geld. Als je een app store bezoekt, zul je merken dat de topdownloads allemaal gratis zijn. Iedereen houdt van gratis dingen en gebruikers in Singapore zijn niet anders. De leeftijd van de smartphone heeft de verwachtingen van de gebruikers aanzienlijk verhoogd. Met UX in de schijnwerpers hebben app-ontwikkelaars in Singapore hun spel opgevoerd. Het is duidelijk dat er veel wordt geïnvesteerd in het bouwen van een app, dus bedrijven zijn terughoudend om deze als gratis te lanceren. Er zijn enkele uitstekende strategieën voor het genereren van inkomsten geïntroduceerd, zoals in-app-marketing. Veel bedrijven bieden momenteel gratis apps aan met premium-abonnementen met betaalde geavanceerde functies.

Deze tactiek geldt voor de meeste Android-apps in de Google Play Store, maar iOS-apps volgen niet dezelfde weg. Apple-gebruikers zijn over het algemeen loyaal en vinden het niet erg om te betalen voor apps van hoge kwaliteit. Ze zijn gewend aan betaalde apps. Veel iOS-apps hebben meerdere prijspakketten, afhankelijk van het niveau van functies dat u wilt gebruiken. De trend naar gratis apps met premium-abonnementen neemt toe, aangezien App Annie laat zien dat de betaalde voornamelijk games zijn zoals Minecraft op iOS.

Economie & budget

Als je een merk als Apple hebt, weet je dat je waar voor je geld krijgt. Omdat iOS-apparaten erg geliefd zijn, hebben app-ontwikkelaars de neiging om prioriteit te geven aan dit besturingssysteem. Hier komt natuurlijk nog een andere factor bij kijken. Bij apps draait het allemaal om het bieden van uitstekende UX en bruikbaarheid, dus de app-ontwikkelaar zal naar gebruikersvoorkeuren moeten kijken. Als je doelgroep vooral uit de bovenlaag bestaat, kun je blindelings besluiten om voor een native iOS-app te gaan. Het is geen geheim dat Apple-apparaten en -software behoorlijk duur zijn in vergelijking met die van Android. Degenen die ze kunnen betalen, gaan steevast voor iPhone, iPads en andere Apple-apparaten.

Het grootste deel van de Aziatische bevolking kan het zich niet veroorloven om iPhones te kopen en te onderhouden, dus Android is de op één na beste keuze voor hen. Het is geen gemis omdat Google zoveel variatie in apparaten heeft en voortdurend zijn besturingssystemen upgradet. Er is voor elk wat wils, want je kunt zowel betaalbare smartphones als luxe smartphones vinden onder Android-apparaten. Als een bedrijf een breder publiek probeert te bereiken, kunnen Android-apps hun inkomsten echt verhogen.

App-ontwikkelingsplan

Je zult native, hybride en platformonafhankelijke apps ontdekken, maar native apps hebben de meeste voorkeur omdat ze een vlekkeloze UX geven. Er is veel vraag naar native app-ontwikkelaars in Singapore en ze worden ook redelijk goed betaald. De ontwikkeling van Android-apps wordt relatief complex als je het voor meerdere versies moet bouwen. Op deze manier duurt het ook langer. Hoewel iOS-apps niet dezelfde problemen hebben, zijn ze duurder om te ontwikkelen.

Bron: Sid Malik

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie