Android versus IOS

Android versus IOS

Op dit moment zijn Android en iOS heel gewoon voor technologieliefhebbers en voor smartphonegebruikers. Android is een Linux-besturingssysteem dat is ontworpen voor smartphones en tablets en is ontwikkeld door Google. Aan de andere kant is iOS een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld en gedistribueerd door Apple Inc.

Geschiedenis:
Ten eerste was Android Inc. een onafhankelijk bedrijf, later kocht Google dat bedrijf in 2005 en verkocht het hun eerste Android-smartphone in 2008. Ondertussen bracht de door iOS aangedreven smartphone in 2008 slechts een jaar eerder Android voor iPhone door Apple Inc.

Overzicht:
Android en iOS zijn beide gebruiksvriendelijke besturingssystemen. Android is een open source besturingssysteem en Google geeft de licentie vrij. Nu is het ’s werelds meest gebruikte platform. Samsung, Sony, BlackBerry, HTC, Nokia gebruiken Android voor hun smartphones. Het heeft bijna 75% van de marktaandelen van de smartphone wereldwijd en het totale aantal is 750 miljoen apparaten. Nu is de huidige versie van dit besturingssysteem Android 4.2. Integendeel, Apple heeft een marktaandeel van 31% van de smartphone. Apple geeft geen licentie voor iOS voor niet-Apple-apparaten. Het is dus onmogelijk om iOS te installeren op hardware die niet van Apple is. Typisch iOS-besturingssysteem is gebaseerd op directe manipulatie door gebruik te maken van multi-touch-bewegingen. De huidige versie ervan is iOS 6.1.3

Functies:
Er zijn tal van functies in zowel het Android- als het iOS-platform. Android staat bekend om zijn rijke en veelzijdige cameramogelijkheden, visuele voicemail, live-effecten voor het transformeren van video’s en krachtig surfen op het web. iOS is ook super! Het heeft een unieke aantrekkingskracht gekregen vanwege enkele van zijn specifieke kenmerken, zoals; Safari. Springboard, FaceTime, Siri, Passbook en met name iTunes.

Toepassingen:
Er zijn bijna 8.000.000 apps in Google die voor Android betalen. Aan de andere kant heeft Apple de meeste apps ongeveer 8, 40.000 in zijn app store. Een recent onderzoek door een bedrijf genaamd uTest geeft aan dat Apple apps van de beste kwaliteit levert dan Google. In gegevens gepubliceerd in een ReadWrite-verhaal in de eerste maand van dit jaar, zei uTest dat iOS-apps superieur zijn met een score van 68,5 ten opzichte van de Android-apps met een score van 63,3.

Meest gebruikt op internet:
Het rapport van NetMarketShare van maart 2013 geeft aan dat iOS-gebaseerde smartphonegebruikers internet meer gebruiken dan Android en dit is ongeveer 60,1%. Het Android-platform ligt net achter iOS en is ongeveer 24,9%. Bovendien zijn beide besturingssystemen meer geschikt voor surfen op internet.

Ontwikkelingsperiode:
Android en iOS beconcurreren elkaar hevig. Hun concurrentie lijkt de laatste tijd wel een strijd. Dus snelle ontwikkeling is gemaakt door beide fabrikanten. Google upgradet Android bijna na zes maanden en Apple laat iOS ongeveer na een jaar upgraden en brengt een nieuwe versie tot stand.

Conclusie:
Android heeft zijn belangrijkste markt in Europa gecreëerd, net als Apple in Noord-Amerika. Beide besturingssystemen zijn toonaangevend geweest in de smartphonewereld; ergens aantrekkingskracht van Android is meer. Overal waar de populariteit van iOS sky kissing is. Het is dus vrij moeilijk om te bepalen welke het betere platform is. Bovenal zijn zowel Android als iOS het symbool van absolute innovatie van moderne technologie.

Bron: Mithun Maitra

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie