Android versus iPhone-vergelijking

Android versus iPhone-vergelijking

Er zijn veel iPhones en Android-smartphones op de markt, waardoor er verwarring ontstaat over de keuze. Er zijn veel discussies geweest, discussies over de vraag of Android of een iPhone de beste koop is. Ik geloof dat een Android-telefoon beter is dan een iPhone.

Dit zijn de redenen waarom een ​​Android-telefoon beter is dan een iPhone:

1. Selectie:

Er zijn talloze Android-telefoons en het kiezen van een specifieke Android-telefoon is afhankelijk van veel factoren, zoals opslag, besturingssysteem, kwaliteit van de camera, scherm, kleur, enz.

2. Personalisatie:

Android is de beste keuze als men een op maat gemaakte mobiel wil. Een derde deel-app kan worden geïnstalleerd als men niet van het standaard toetsenbord houdt. Met Android-telefoons kan men hun voorspellende tekst op berichten aanpassen, heeft cloudopslag voor alle afbeeldingen, een gezondheidsapp, toetsenborden van derden, swype-sms’en, enz.

3. Hardware:

Dit is een van de belangrijkste redenen voor een duidelijk argument tussen Android en iPhone. Door te focussen op twee huidige vlaggenschip-Android- en iPhone-mobiele telefoons, kan men een betere verduidelijking krijgen over het argument. Hieronder volgt de vergelijking;

Samsung Galaxy S7 Edge (Android)

RAM 4GB

Schermgrootte 5,5 inch

Schermresolutie 2560X1440

Schermtype AMOLED IPS

PIXEL-dichtheid 534ppi

Afmeting 150,9x 72,6x 7,7 mm

Gewicht 5,54 oz (157 g)

Draadloos/snel opladen Ja

3,5 mm-aansluiting (Aux) Ja

Camera aan de voorzijde 5 megapixels

Besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow)

Processor Octa-core 2,3 GHz Exynos 8890

Apple iPhone7 Plus (iPhone)

3GB

5,5 inch

1920X1080

401ppi

158,2×77,9×7,3 mm

6,63 oz (192 g)

Nee

7 megapixels

iOS 10

Quad-core 2,3 GHz

Apple A10 Fusion

Op basis van de bovenstaande vergelijking is Samsung Galaxy S7 Edge, 6 maanden eerder gelanceerd dan Apple iPhone 7 Plus van betere kwaliteit als het om hardware gaat.

4. De Google Play™ Store:

Vergeleken met de Apple App Store is het indienen van een app bij de Google App Store een stuk haalbaarder, aangezien Apple een moeizaam proces doorloopt om te controleren of uw ingediende app aan hun richtlijnen voldoet of niet. Dit proces kan malware voorkomen die wordt geassocieerd met het downloaden van een app. Aan de andere kant ontzegt Apple uw app toegang tot de app store als het chevron-symbool op de verkeerde manier is gebruikt, met als doel een perfecte app te maken. Het indienen van een door Android gebouwde app bij de App Store van Google is echter veel eenvoudiger dan bij Apple, waardoor het een minder stressvolle advertentie is om een ​​app te maken.

5. Widgets en multitasking:

Widgets zijn een enorm pluspunt voor Android dan voor iOS, aangezien de geïmplementeerde apps beperkt zijn op iOS omdat ze alleen in het meldingscentrum kunnen worden toegevoegd. Apple heeft met name geen widgets op de startpagina om de rommel op te ruimen, terwijl allerlei soorten widgets zoals aangepaste klok, weer, alarmen, telefoontjes, e-mail, berichten, zaklamp, enz., een favoriet zijn bij Android en kunnen worden rangschikt op het startscherm volgens de ‘keuze’. Multitasken op Android is heel gemakkelijk te gebruiken dan op iPhone. Multitasking op Apple is enigszins handig en is niet goed geïmplementeerd, terwijl multitasking op Android al geruime tijd nuttig is, waardoor het een winnaar is ten opzichte van Apple iPhones.

6. Uitgebreide geheugenspecificatie:

Veel Android-telefoons hebben een uitbreidbaar geheugen dat een iPhone niet heeft. In plaats daarvan zou Apple een extra investering nodig hebben om een ​​van hun telefoons te upgraden van een 16 GB naar een 32 of 64 GB micro SD-kaart naar een iPhone. Als je dit in overweging neemt, is Android opnieuw een winnaar.

7. Verwijderbare batterij

Verschillende van de Android-telefoons hebben een verwijderbare batterij die kan worden vervangen door een generieke batterij naar wens. Hoewel dat niet het geval is bij het gebruik van Apple iPhones als eigenaar, moet het een Apple Store bezoeken. Sommige Android-telefoons zoals de LG G5 bieden een aparte batterij voor gebruik.

8. Duurzaamheid:

De meeste Android-telefoons zijn duurzaam omdat ze zijn gemaakt van stevig plastic of polycarbonaat dan iPhones die meestal op aluminium zijn gebaseerd.

Op basis van alle bovenstaande vergelijkingen is het kopen van een Android-telefoon voordeliger dan het kopen van een iPhone. Ten slotte, gezien het marktaandeel, is de marktomvang van Android-telefoons groter dan die van iPhones. Het is dus beter om een ​​Android-telefoon te bezitten dan een iPhone.

Bedankt

Bron: Kunas Patro

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie