AOL-e-mail instellen in Microsoft Outlook 2010

AOL-e-mail instellen in Microsoft Outlook 2010

U kunt uw AOL-e-mailaccount instellen in uw Microsoft Outlook 2010 voor het verzenden/ontvangen van e-mails. Om ervoor te zorgen dat u niet geconfronteerd wordt met Microsoft Outlook-problemen tijdens de procedure hebben we u deze gratis ondersteuningsgids voor Microsoft Outlook 2010 gebracht. Hiermee kunt u eenvoudig Microsoft Outlook instellen voor uw AOL-mailaccount.

Instructies:

Open Outlook via uw snelkoppeling op het bureaublad of via de Start-knop> Alle programma’s. Klik op het tabblad Bestand en wijs Info aan. U ziet uw bestaande accountgegevens onder Info. Klik op Account toevoegen om een ​​nieuwe AOL-e-mailaccount in te stellen. Dit brengt u naar het venster Nieuwe account toevoegen. Voer in het veld Naam uw naam in.

Voer een geldig AOL-e-mailadres in het vak E-mailadres en wachtwoord in het veld Wachtwoord in. Klik op de knop naast Handmatig serverinstellingen of extra servertypen configureren en druk op de knop Volgende. Klik op de knop Internet-e-mail en klik op Volgende. Voer in Internet-e-mailinstellingen uw naam en e-mailadres in onder Gebruikersinformatie.

Klik onder Serverinformatie om IMAP te selecteren in de vervolgkeuzepijl naast Accounttype en vul de inkomende en uitgaande serverinformatie in. Typ ‘imap.aol.com’ (zonder aanhalingstekens) in het vak Incoming Mail Server en ‘smtp.aol.com’ in het vak Outgoing Mail Server (SMTP). Voer onder Aanmeldingsgegevens uw naam en e-mailadres in de relevante vakken in.

Vink het vakje Wachtwoord onthouden aan. Klik op de knop Meer instellingen. Markeer het tabblad Server voor uitgaande e-mail en vink het vakje aan naast Mijn server voor uitgaande e-mail (SMTP) vereist authenticatie. Klik op het tabblad Geavanceerd en typ ‘587’ in het vak Uitgaande server (SMTP). Klik op de OK-knop. U keert terug naar het venster Nieuwe account toevoegen. Als u uw instellingen wilt testen voordat u het venster verlaat, klikt u op de knop Accountinstellingen testen.

Microsoft Outlook zal uw AOL-accountinstellingen testen en dienovereenkomstig reageren. Als de test succesvol is verlopen, ziet u een felicitatiebericht. Klik op de knop OK en vervolgens op Volgende en vervolgens op Voltooien om de wijzigingen op te slaan en het venster Nieuwe account toevoegen te sluiten. Als de test een foutbericht retourneert, klikt u op de knop OK en gaat u terug om de instellingen te bekijken.

Als u spel- of instellingsfouten aantreft, corrigeer deze dan. Het is verplicht om uw e-mailadres, wachtwoord en inkomende en uitgaande serverinformatie enz. correct te spellen. Controleer het poortnummer ook voor de SMTP-server. Als u uw wachtwoord bent kwijtgeraakt of vergeten, neem dan contact op met AOL en vraag ernaar.

Extra informatie:

Als u de installatie van Microsoft Outlook voor de eerste keer uitvoert, verschijnt de automatische wizard en wordt u gevraagd uw e-mailaccount in te stellen. AOL mail ondersteunt ook een POP3-account. Voordat u Microsoft Outlook instelt, moet u dit echter bevestigen met de AOL-service. Als u een probleem tegenkomt dat u niet zelf kunt oplossen, neem dan contact op met Microsoft Outlook-ondersteuning.

Bron: Gaurav Srivastava

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie