Apple iPhone 6S Review

Apple iPhone 6S Review

Een paar maanden geleden bracht Apple de iPhone 6S uit en als je niet bekend bent met de Apple-praktijk, ben je misschien in de war over deze nieuwe iPhone, omdat hij er identiek uitziet als de iPhone 6, maar vrees niet dat ze niet hetzelfde zijn. Van binnen tenminste.

Er is betere hardware, verbeterde camera, sterkere behuizing, de nieuwe 3D Touch en (eindelijk) 2 GB RAM. Door de jaren heen brachten de ‘S’ altijd iets nieuws op de plaat, de iPhone 4S voegde Siri toe en de iPhone 5S had de Touch ID-vingerafdruksensor.

De belangrijkste toevoeging aan de iPhone 6s is absoluut de nieuwe drukgevoelige touchscreen-technologie genaamd 3D Touch, die op dit moment best geweldig is en zeker interessanter zal worden als er meer apps voor worden uitgebracht.

Over het algemeen moet Apple mensen ervan overtuigen dat de S-variant van iPhone 6 de upgrade waard is, ook al zijn er veel andere smartphones om uit te kiezen en helaas lijkt de iPhone 6S geen game-wisselaar, het heeft slechts enkele subtiele upgrades die veel potentieel hebben met toekomstige updates of afleveringen.

Ontwerp

Op het eerste gezicht lijkt de iPhone 6S identiek aan de iPhone 6, hij heeft dezelfde afgeronde hoeken en randen, maar er zijn enkele subtiele ontwerpwijzigingen.

De voorkant van de telefoon is nu sterker, het glas zal minder snel breken als de telefoon valt en tot slot is de iPhone 6S nu gemaakt van aluminium uit de 7000-serie.

Zoals eerder gezegd, zijn deze veranderingen subtiel en zullen ze hoogstwaarschijnlijk door de meesten onopgemerkt blijven. De volumeknoppen, de geluiddemperschakelaar en de aan/uit-toets zitten op dezelfde plek als vorig jaar en dat is niet erg want de telefoon is makkelijk met één hand te bedienen en de knoppen zitten precies waar ze horen te zitten.

Even terzijde: de iPhone 6S is compatibel met iPhone 6-hoesjes.

Ontwerp

De iPhone 6S lijkt hetzelfde scherm te hebben als de iPhone 6, met een 4,7-inch LED-backlit IPS LCD-scherm met een resolutie van 1334x750p, 16 miljoen kleuren en een pixeldichtheid van 326ppi.

Hoewel er veel goedkopere telefoons zijn die een resolutie van 1080p of zelfs 4K-weergave bieden (wat een serieuze overkill is!), biedt de iPhone 6S nog steeds een geweldige weergave-ervaring, helder en duidelijk, met diep zwart, helder wit en zeer nauwkeurige kleuren.

Hoewel de resolutie hetzelfde blijft, is er één belangrijke toevoeging van het vlaggenschip van vorig jaar. U krijgt nu de 3D Touch te zien die een geheel nieuwe manier biedt om met de iPhone te communiceren.

Dit opent geheel nieuwe mogelijkheden. Als je op dit moment alleen pop-upvensters kunt openen, snelle acties kunt starten of uitbreiden, links en berichten kunt bekijken en er is veel dat in de toekomst kan worden gedaan.

Uitvoering

De iPhone 6S beschikt over betere hardware dan de iPhone 6, met een Apple A9-chipset, 1,84GHz dual-core Typhoon CPU, zes-core PowerVR GT7600 GPU, 2GB RAM en, nog steeds, geen kaartslot.

Dit vertaalt zich in soepelere multitasking, betere afhandeling van grafisch veeleisende taken (zoals het spelen van games), er was geen hapering, geen gevallen frames en de telefoon bleef nooit achter terwijl we hem gebruikten.

Maar er zijn enkele tekortkomingen. Apple heeft besloten om 16 GB als basisgeheugen voor iPhone 6S te behouden en omdat er geen microSD-slot is, zal het vullen van die 16 GB in een mum van tijd gebeuren.

Software

De iOS is altijd de ruggengraat van de iPhones en de nieuwe aflevering geweest, de iOS 9 biedt dezelfde stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we gewend waren en dankzij de subtiele aanpassingen door de jaren heen en de nieuwe toegevoegde 3D touch, is de iOS 9 de beste iPhone-software tot nu toe.

Zoals altijd is iOS snel en responsief, is de App Store nog steeds levendig (en van hogere kwaliteit dan Google Play Store) en hebben de apps enkele transformaties en upgrades ondergaan.

De Apple Maps heeft nu routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer, er is een Nieuws-app, die vrij eenvoudig is en onderwerpen uit verschillende bronnen haalt in een interface in tijdschriftstijl. Meldingen worden nu gefilterd op tijd, niet op app en dankzij de M9-coprocessor staat Siri altijd stand-by. Je kunt hem nu wekken door Hey Siri te roepen in plaats van op een knop te drukken. Siri kan ook op veel meer opdrachten reageren.

De 3D Touch is het belangrijkste kenmerk en hoewel het in de kinderschoenen staat, wordt het het beste geïmplementeerd met Apple’s Mail. U kunt berichten bekijken, archiveren of markeren als ongelezen.

Batterijduur

De iPhone 6S heeft een niet-verwijderbare 1715 mAh-batterij. Ja, je hoort het goed, de batterij is eigenlijk kleiner, een downgrade van de 1810mAh van de iPhone 6.

Er zijn klachten geweest over de batterij van de iPhone 6 en ja, Apple heeft dit probleem niet helemaal aangepakt. Hoe dan ook, de batterijduur was gemiddeld 15 tot 16 uur per dag en er zijn veel mensen die hun iPhone 6S halverwege de middag moeten opladen.

Het is niet alsof het niet te begrijpen is, de reden hiervoor is de implementatie van 3D Touch. De batterij had niet genoeg ruimte en ze wilden hetzelfde ontwerp als iPhone 6 behouden. Toch zijn er veel smartphones met 4000 mAh en de levensduur van de batterij is meestal een beslissende factor voor kopers.

Conclusie

Is iPhone 6S een geweldige telefoon? Jazeker. Het heeft zijn unieke eigenschappen en ze beloven veel in toekomstige updates. Is het de moeite waard om te upgraden via iPhone 5S? De gebruikers van de iPhone 5S zijn het belangrijkste doelwit, de iPhone 6S ligt in alle opzichten mijlen voor (betere camera, groter scherm, betere weergave, hogere prestaties, veel stabieler).

Maar kan Apple iPhone 6-gebruikers overtuigen om te upgraden naar 6S? Kan zijn. Op dit moment biedt de iPhone 6S niet iets revolutionairs en het komt redelijk dicht in de buurt van de iPhone 6, maar het kan de moeite waard zijn om deze vroege delen (zoals 3D Touch) voor iedereen te proeven, voordat het wijdverbreid wordt. En wil je overstappen van Android of Windows of ben je gewoon benieuwd hoe iOS werkt, dan is de iPhone 6S de beste keuze.

Ga voor meer recensies van hoge kwaliteit naar http://www.mbreviews.com

Bron: Mark R Benson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie