Apple reageert op de markt met nieuwe producten

Apple reageert op de markt met nieuwe producten

Er zijn nieuwe producten onderweg van Apple. Het technologiebedrijf maakte deze maand op hun WWDC-conferentie duidelijk dat ze veel items in hun pijplijn hebben.

Ten eerste is het antwoord van het bedrijf op Amazon’s Echo en Google’s Home, de HomePod. Het is een 7-inch apparaat dat Siri zal integreren in een Echo/Home-achtige behuizing. Je kunt het gebruiken om het nieuws, het weer te bekijken en je smart home-apparaten te bedienen.

HomePod biedt een verbeterde muziekervaring. Een functie genaamd “Musicologist” werkt met Apple-muziek en streamt de nummers die je bij Siri aanvraagt. Het geluid is ontworpen om de kamer te vullen en naar een niveau te tillen dat verder gaat dan wat Amazon en Google bieden.

Het toestel zal verkrijgbaar zijn in zwart of wit. Prijs is ongeveer $ 349. De lanceringsdatum wordt verwacht in december, net op tijd voor de feestdagen.

Een nieuw bureaublad nodig? Apple werkt zijn iMac bij met verbeterde retina-displays, een boost in graphics, Kaby Lake-processors en een USB-C-plug-in.

Er komt ook een iMac Pro aan. Deze high-end machine heeft een 5K-scherm met verbeterde koelcapaciteit en een 8-core Xeon-processor die kan worden opgewaardeerd tot 18-core. Het bevat ook tot 4 TB SSD, tot 128 GB ECC-geheugen, vier Thunderbolt 3-poorten en ingebouwd 10 GB Ethernet.

De prijs is wat je van Apple mag verwachten. De nieuwe iMac begint bij $ 1.099 voor het 21,5-inch model en $ 1.299 voor het 4K-model. MacBook Pro begint bij $ 1.299, inclusief de bijgewerkte Kaby Lake-processor. Voor degenen met diepe zakken begint de iMac Pro met de Xeon-processor bij maar liefst $ 4.999. Wederom een ​​verzenddatum in december verwacht.

Over “pro’s” gesproken, wat dacht je van een nieuwe iPad Pro? Het apparaat zal verkrijgbaar zijn in drie maten, waaronder een gloednieuw 10,5-inch model. Net als de iPhone 7 wordt hij geleverd met een 12-megapixelcamera en een 7MP-selfiecamera.

De iPad Pro ondersteunt USB 3.0 met een batterijduur van 10 uur. Een nieuwe functie genaamd ProMotion vermindert de latentie van de Apple Pencil tot 20 milliseconden. Het past de verversingssnelheid aan op basis van wat u aan het kijken bent en kan deze verdubbelen tot 120 Hz. De 10,5 inch iPad Pro begint met een configuratie van 64 GB. De prijs begint bij $ 649. Je kunt er nu een ophalen.

Ook opmerkelijk is het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS11. Het bevindt zich in de bètafase en is vrijgegeven aan ontwikkelaars. Een gebied dat het zal verbeteren, is multitasking op de iPad. Gebruikers kunnen een app uit het dock halen en deze in een gesplitste schermversie naar het scherm slepen. Net als bij een MacBook kun je met aanraking mappen, bestanden of foto’s vasthouden en slepen. Je kunt ze zelfs in een andere app plaatsen, zoals Mail of iMessage. Met de Apple Pencil kan handgeschreven tekst ook worden doorzocht vanuit de Notes-app.

Ook de Apple Watch krijgt een “face lift”. Nieuwe gezichten zullen nieuwe stukjes informatie weergeven, zoals Siri-herinneringen. Een Fitness Focus-update biedt NFC-enabled gegevensuitwisseling met fitnessapparatuur. Koppel de twee en je krijgt het laatste calorieverbrandings- en activiteitenniveau.

Apple laat ontwikkelaars weten dat hun boom vol interessante nieuwe producten en upgrades staat. Het zal interessant zijn om te zien hoe het publiek reageert in deze laatste ronde van Apple-picking.

Bron: George Rosenthal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie