Apple Watch-recensie

Apple Watch-recensie

Aan het begin van het jaar probeerde Apple de poorten volledig te openen en de smartwatch in de must-have-zone te plaatsen, waardoor er daadwerkelijk veel belangstelling was voor dit nieuwe apparaat.

Terwijl Pebble draait om functionaliteit en eenvoud, voelt de Apple Watch een stuk vriendelijker aan en probeert hij mensen te betrekken, niet alleen een passieve gadget te zijn die je je alleen herinnert als je de tijd of e-mails controleert.

Maar is het dit echt gelukt, is de Apple Watch het kopen waard? Ja en nee. Smartwatches kunnen de toekomst van smartphones zijn en Apple Watch heeft veel interessante functies die ons een kijkje geven in de dingen die kunnen komen.

Daarnaast werkt het nu als een wonder, vooral dankzij de bijgewerkte software. Dus als je van een gadget houdt dat je hartslag bijhoudt, je stappen bijhoudt, draadloos muziek kunt afspelen, mensen geanimeerde emoji’s kunt sturen, berichten dicteert, meldingen bekijkt, je hartslag naar je dierbaren stuurt en meer, dan zul je het op prijs stellen om een Apple-Horloge.

Het helpt je om minder naar je telefoon te kijken, terwijl je verbonden blijft, maar vergeet niet dat het geen op zichzelf staand apparaat is. Om van al zijn functies te kunnen genieten, moet je hem verbonden hebben met een iPhone (je moet binnen een bereik van ongeveer 10 meter van je telefoon zijn of je kunt verbinding maken via wifi om het bereik verder uit te breiden).

Laten we nu een meer diepgaand beeld krijgen van wat de Apple Watch te bieden heeft!

Ontwerp

De Apple Watch is zonder twijfel een aantrekkelijk horloge, met een discrete en elegante uitstraling, met strakke lijnen en een gebogen glas dat zich verenigt met het gebogen metaal. Ja, je zult geen enkel scherp randje vinden.

De kast is gemaakt van roestvrij staal (ook roségoud of aluminium) en is vrij dik, maar omdat hij naar binnen buigt, lijkt hij dunner dan hij in werkelijkheid is. De meeste smartwatches worden geplaagd door dit probleem en helaas moeten we op dit moment accepteren dat de smartwatch-technologie nog niet zo sterk is geëvolueerd als we zouden willen.

Toch voelt de Apple Watch redelijk gebalanceerd aan (met een gewicht van 1,5 pond en een afmeting van 0,4×1,4×1,6 of 0,4×1,3×1,5 inch) en als je eerder een horloge hebt gedragen, zul je waarschijnlijk niet het gevoel hebben dat de dikte veel is van een compromis. Het horloge komt in twee varianten, een kast van anderhalve inch en een kast van 1,3 inch. Dit onderscheid is gemaakt om zowel mannen als vrouwen te plezieren, maar de grotere heeft een betere levensduur van de batterij.

Aan de rechterkant van het horloge vind je de Digital Crown en een knop waarmee je vrienden kunt laten zien of verbergen, toegang hebt tot Apple Pay met een dubbelklik en het horloge AAN of Uit kunt zetten.

Aan de onderkant van het horloge vind je de hartslagsensor en het magnetische inductieve oplaadsysteem (Qi-compatibel). Er is ook een kleine luidspreker en microfoon aan de linkerkant van de Watch om te bellen, maar je merkt ze nauwelijks.

Ja, de Apple Watch ziet er misschien beter uit dan de meeste smartwatches op de markt, maar hij kost wel veel meer.

Onze Apple Watch werd geleverd met drie banden, een zwarte sportband, de Milanese lus en de lederen lus. De sportband is zeer comfortabel, maar vergelijkbaar met andere plastic banden op andere smartwatches en heeft een uniek sluitingsmechanisme waar je snel aan zult wennen.

De Milanese Loop heeft een mesh-achtige textuur en vormt een mooie aanvulling op de metalen behuizing, maar voelt veel vrouwelijker aan dan elke andere riemoptie. Het is vrij flexibel, voelt comfortabel aan, is makkelijk verstelbaar en het is geschikt voor zowel casual als meer classy kleding. De sluiting is magnetisch en blijft dicht (omdat de armband echt licht van gewicht is, is het misschien beter om de band losser te laten zodat deze in evenwicht is met het gewicht van het horloge zelf).

De Leather Loop-armband sluit ook magnetisch, het maakt gebruik van magnetische segmenten die aan elkaar worden bevestigd. Maar er zijn een paar tekortkomingen, omdat we na een paar dagen gebruik wat krassen op de sluiting hebben opgemerkt en je kunt merken dat je de band gedurende de dag kunt aanpassen, omdat deze de neiging heeft om af en toe een paar schakels te laten glijden.

Weergave

De Apple Watch heeft een 1,5 inch (of 1,3 inch voor het 38 mm) OLED-scherm met een resolutie van 312×390 pixels (of 272x340p) en een pixeldichtheid van 326ppi (net als de iPhone 6). Het Retina-display is een beetje anders dan dat op iPhones, omdat Apple heeft gekozen voor een flexibele OLED van LG in plaats van de gebruikelijke LCD-technologie.

Het scherm is bedekt met een gehard Ion-X-glas (voor Apple Watch Sport) of een saffierglas, beide bedoeld om het te beschermen tegen krassen of kleine stoten tegen meubels.

Het OLED-scherm is helder en kleurrijk, met een hoge kleurnauwkeurigheid en over het algemeen is het een van de meest levendige schermen die we van een smartwatch hebben gezien, maar toch is het niet zo scherp als die van Samsung Gear S (die ook een veel groter kleurenpalet).

Maar laten we ons een beetje concentreren op de Force Touch-technologie (iets nieuws in de smartwatch-wereld) die het krachtniveau detecteert en onderscheid maakt tussen lichte of harde drukken, dankzij de kleine elektroden rond het scherm.

Het is een interessante toevoeging die wat meer opties en functionaliteit aan sommige apps toevoegt zonder meer knoppen toe te voegen of dingen te ingewikkeld te maken.

Hardware- en batterijduur

De Apple Watch heeft een 500 MHz Apple S1-processor, een PowerVR SGX543 GPU, 512 MB RAM en 8 GB aan opslagruimte (indien aangesloten op een iPhone, hebt u volledige toegang tot het opslaggeheugen).

Het horloge is ook uitgerust met een hartslagsensor, die zowel infrarood- als zichtbaar licht-LED’s samen met fotodiodes gebruikt om uw hartslag te bepalen; er is ook een gyrometer, een versnellingsmeter en helaas geen ingebouwde GPS.

Ook in de behuizing vind je een 205mAh (of 246mAH) Lithium Ion batterij. Het belooft 18 uur batterijduur bij normaal gebruik, 6 uur muziek afspelen of sporten met de hartmonitor, 3 uur gesprekstijd en tot 48 uur uitchecktijd.

Software

De software die op de Apple Watch draait, heet WatchOS 2.0 (een bijgewerkte versie van de meer tragere eerste generatie) en om volledig operationeel te zijn, heeft de Apple Watch een iPhone 5 of een latere versie nodig.

Het horloge is niet ontworpen voor langdurig gebruik, het biedt een betere ervaring als het in kortere tijdsperioden wordt gebruikt, vooral omdat sommige apps een beetje traag zijn en er niet veel complexe apps worden ontwikkeld (met Facebook of een andere Google-app op het kleine scherm van de Apple Watch kan op de lange termijn ongewenst blijken te zijn).

Laten we het nu hebben over de interface. Veeg je weg, dan krijg je de wijzerplaat met notificaties en Glances en als je op de Digital Crown drukt krijg je toegang tot de apps. Er is ongetwijfeld een leercurve, maar na een paar dagen gebruik van het horloge raak je gewend aan de manier waarop dingen werken.

De wijzerplaten hebben een reeks nieuwe opties (sinds de nieuwe update) waarmee je de kleur kunt wijzigen, nieuwe elementen kunt toevoegen of kunt verwijderen.

Naast de gebruikelijke meldingen en wijzerplaten, kun je een van de afzonderlijke schermen kiezen met snelle samenvattingen van informatie van apps die je vaak bekijkt. Om toegang te krijgen tot de Glances, kunt u omhoog vegen op de wijzerplaat of Siri vragen deze voor u te openen, zelfs als deze niet in uw lijst met actieve blikken staat.

Wijzerplaten en blikken zien er best cool uit op de Apple Watch, maar er komt veel meer bij kijken. Je krijgt de Taptic Engine, een innovatieve functie die je echt op je pols tikt als er een melding binnenkomt, zodat je niets belangrijks mist, het kan ook worden gebruikt bij het navigeren, het kan je meerdere keren op je pols tikken voor links of rechts draait of u kunt het samen met de Digital Touch gebruiken.

Digital Touch is een unieke manier van berichten verzenden die uitsluitend werkt tussen Apple Watches en waarmee u tikken, vingerschetsen of uw hartslag kunt verzenden.

Er is ook Apple Pay (vergelijkbaar met wat je op je iPhone kunt vinden), wat echt een geweldige functie is, als je plaatsen vindt die dit type betaling accepteren. Wat is het om de mogelijkheid te bieden om goederen of diensten te kopen met een enkele aanraking van het horloge op de betaalterminal (twee tikken op de knop is voldoende om uw kaart op te roepen). Het werkt ook zonder een aanwezige iPhone.

Naast al deze overvloed aan apps en functies krijg je de veelzijdige camera-afstandsbediening waarmee je een voorbeeld van de zoeker van je iPhone kunt zien en zelfs kunt scherpstellen, een timer kunt instellen of de sluiter kunt activeren.

Conclusie

Dus hoe is onze ervaring met de Apple Watch tot nu toe geweest? Nou, het is niet veel anders geweest dan bij elke andere smartwatch. Je krijgt meldingen, je kunt je horloge in je zak houden, tenzij het iets belangrijks is, het is discreter, je krijgt een zachte tik op de pols, in tegenstelling tot een beltoon, en over het algemeen is het ontmoeten met vrienden en familie boeiender omdat we kijk minder op onze telefoon en concentreer je meer op de discussie.

De voor de hand liggende conclusie is dat de Apple Watch geen apparaat is dat je echt moet hebben, je hebt het niet echt nodig, maar als je het kunt betalen, zal het je leven in een aantal kleine aspecten een beetje gemakkelijker maken.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie