Audi EV’s zullen de grille behouden ondanks dat ze minder hoeven te koelen

Audi EV’s zullen de grille behouden ondanks dat ze minder hoeven te koelen

De ontwerpers van Audi hebben geen plannen om deze gestileerde grilles weg te halen, ondanks het feit dat het bedrijf meer elektrische voertuigen op de markt brengt. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom dat zo is. In dit artikel gaan we antwoorden op deze vraag vinden. Lees verder om meer te weten te komen.

Audi blijft het direct herkenbare grille-ontwerp met één frame voor zijn elektrische voertuigen samenstellen. Aan de andere kant hebben sommige fabrikanten aangekondigd dat hun voertuigen geen roosters meer nodig hebben.

Hoewel veel fabrikanten zoals General Motors het idee hebben gepresenteerd dat EV’s geen roosters meer nodig hebben, heeft Tesla deze conventionele mentaliteit populairder gemaakt door EV’s op instapniveau te introduceren, zoals model 3 en model Y.

De traditionele auto’s waren zo ontworpen dat ze roosters nodig hadden om de radiator af te koelen. We weten dat een goede luchtcirculatie nodig is om het water in de radiator op temperatuur te houden. Als de radiator opwarmt, wordt de motor warm, wat een verlies van duizenden dollars kan veroorzaken?

Aangezien elektrische voertuigen geen radiatoren hebben, is het niet nodig om een ​​gat voor het voertuig te openen en die vervelende roosters te installeren. Daarom is er tegenwoordig geen behoefte aan grills in elektrische voertuigen.

In de loop der jaren bleven de ontwerpen van de roosters veranderen, maar ze waren er nog steeds op bijna elk voertuig. De vroege EV’s van Tesla hadden een verduisterend paneel dat eruitzag als een grille. Uiteindelijk liet de fabrikant dit idee varen.

Tegenwoordig lijkt het alsof elke elektrische auto of elk nieuw EV-model verschijnt met een paneel in carrosseriekleur in plaats van een gewone grille. Roosters hebben hun nut, of ze nu koele lucht naar de radiator van de auto sturen of niet. Hoewel elektrische voertuigen niet kunnen profiteren van conventionele radiatoren omdat er geen motor in zit. Maar ze hebben wel een soort radiatoren om de temperatuur van de motor en batterijen op peil te houden. Bovendien zijn er elektronische regeleenheden die kunnen profiteren van de frisse, koele lucht.

Daarom is het misschien niet gepast om te zeggen dat roosters niet vereist zijn voor elektrische auto’s. De locatie van deze openingen kan echter worden gewijzigd. Ze kunnen bijvoorbeeld lager in de bumper worden geplaatst.

Voor de ontwerpers van Audi hebben de roosters andere toepassingen dan het sturen van koele lucht naar de accu’s voor mechanische onderdelen. In feite maakt het deel uit van de stylingidentiteit van het merk.

Onlangs organiseerde het bedrijf een virtueel rondetafelgesprek. Tijdens dit evenement maakten de vertegenwoordigers van de bedrijven duidelijk dat ze roosters met één frame aan hun elektrische voertuigen zullen toevoegen.

We hebben geen bevestiging over de vorm van de roosters. Met andere woorden, we weten niet of het een ventilatieopening zal zijn of een afgeschermd paneel.

Kortom, dit was een introductie tot de Audi EV’s die Grille zullen hebben, ondanks het feit dat EV’s niet lijken te profiteren van conventionele grilles. Fabrikanten hebben een manier gevonden om roosters aan deze voertuigen toe te voegen en ze er nog steeds geweldig uit te laten zien.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie