Basis Siciliaanse Etiquette

Basis Siciliaanse Etiquette

Als u van plan bent om naar Sicilië te gaan, kan vakantie met vrienden of familie een genot zijn. Maar het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in goede manieren – lokale stijl. Het maken van nieuwe vrienden en het imponeren van de lokale bevolking met je acties kan immers een grote bijdrage leveren aan het genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Begin met een stevige maar niet beklemmende handdruk. Dit is een goede vuistregel om te onthouden wanneer je Italianen voor het eerst ontmoet. Zoek een balans tussen net genoeg druk om de andere partij zich erkend te laten voelen, maar niet genoeg druk om pijn te voelen of een soort uitdaging te voelen. Vergeet niet te glimlachen en in de ogen te kijken van de persoon met wie je de hand schudt.

Respecteer de conservatieve mentaliteit. Dit Italiaanse eiland is een vrij conservatief eiland, met sterke katholieke gevoeligheden ingeprent in de geestesgesteldheid van de lokale bevolking. Je hoeft het niet per se met alles eens te zijn, maar vergeet niet om de overtuigingen die ze hebben te respecteren. Kleed je bescheiden, wees beleefd en zet je sterkste overtuigingen opzij terwijl je op Sicilië bent. Vakanties zijn bedoeld om ontspannen te zijn, dus neem geen vooroordelen mee in je bagage!

Vermijd drastische handgebaren tijdens het spreken. Italianen zijn virtuozen in handgebaren, en Sicilianen zijn geen uitzonderingen. Maar wat een onschuldig gebaar kan zijn, zoals het maken van een grote cirkel met je uitgestrekte handen of het ondertekenen van het OK-teken met je duim en wijsvinger, kan voor de lokale bevolking heel andere dingen betekenen. In de vorige voorbeelden zou je een gevecht uitlokken met het grote cirkelvormige gebaar terwijl het OK-teken aangeeft dat je homo bent.

Pas de rijsnelheid van andere bestuurders aan. Er is weinig tolerantie om langzaam te rijden of meer dan anderhalve meter ruimte tussen uzelf en de auto voor u te laten. Probeer de snelheid van de voertuigen om je heen te evenaren, vooral als je op de snelwegen bent, of je wordt toegejuicht omdat je de tijd neemt. Maar blijf natuurlijk veilig en breid jezelf niet uit of ga niet verder dan je rijvaardigheid.

Vermijd paarse, zwarte en rode cadeaus voor de lokale bevolking. Deze kleuren zijn taboe en niet veel toeristen beseffen dit aspect op Sicilië. Vakanties kunnen een tijd zijn om kleine geschenken te geven aan gastvrije inwoners die je misschien tegenkomt, maar paars wordt afgekeurd omdat het de machtsgreep van Julius Caesar symboliseert; zwart is gereserveerd voor begrafenisdiensten; en rood is een kleur die schandaal symboliseert (vooral als het om bloemen gaat). Pas op.

Veeg extra saus op met je brood. U kunt nogal wat kleine culinaire fouten maken bij uw eerste keer naar Sicilië! Tijdens vakanties zul je natuurlijk veel uit eten gaan en de eetetiquette hier kan behoorlijk complex zijn. Maar één ding dat u kunt doen om de chef-kok of gastheer te laten zien dat u hun inspanningen waardeert en geniet, is door de saus van uw maaltijd met het brood op te vegen. Het voelt misschien als slechte manieren, maar in feite is het het ultieme compliment.

Chat aan de eettafel, maar niet tijdens het eten. Over maaltijden gesproken, het wordt als onbeleefd beschouwd om te blijven praten wanneer de woorden Buon appetito worden uitgesproken. Er wordt van je verwacht dat je de maaltijd voor je respecteert door je erop te concentreren en van de smaken te genieten in plaats van met anderen te kletsen.

Bron: Helen Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie