Basis van cryptovaluta

Basis van cryptovaluta

Cryptografie (geen cryptologie, die cryptografie en cryptanalyse bevat) is een studie van encryptie vanuit een wiskundig oogpunt. Het wordt ook gebruikt voor geheime communicatie, waardoor de wereld een gecodeerd bericht kan zien voor het geval iemand luistert, en het echte woord niet laat weten. Alleen de beoogde ontvanger kan het lezen. Zoals je al zei, kun je dingen ook “registreren” met een soortgelijk schema, maar waar “pre-decrypt” (mijn term) iets is, en andere mensen die je cryptografische sleutel koppelen, kunnen laten zien dat je iets hebt ondertekend.

Cryptografie wordt dus bijna uitsluitend in veiligheidsgebieden gebruikt. U kunt alleen degenen beperken die geautoriseerd zijn om toegang te krijgen tot geheime gegevens. Dit is handig voor het verzenden van berichten, zodat alleen betalende klanten de software kunnen installeren en verantwoordelijk zijn (in ieder geval proberen te voorkomen dat mensen “grappen” met hun telefoon.

Het kan ook op andere manieren enige beveiliging bieden. Sommige “donkere netwerken”, vooral Freenet, censureren geen informatie. Elke gebruiker slaat de gegevens op hun computer op, zodat het verwijderen ervan geen gegevens van het netwerk verwijdert. Na het downloaden van het rapport kan het bijna onmogelijk zijn om het te wissen. In het geval van illegale inhoud kunt u deze zonder medeweten op een computer plaatsen. Omdat het echter versleuteld is, mag de rechter zich niet schuldig maken aan het bewaren van de gegevens op de computer, omdat het niet alleen onmogelijk is om te bewijzen dat uw computer illegale inhoud host, maar zelfs als het kan, het kan. Gebruik geen toegang tenzij u het opzettelijk probeert te decoderen via andere illegale routes.

Met Bitcoin vindt u ook cryptografische toepassingen in:

bit bericht

Tahoe-LAFS (en andere versleutelde bestandsopslagsystemen)

PGP / GPG (encryptie in platte tekst zodat u e-mails naar mensen kunt verzenden zonder dat andere mensen het bericht lezen)

Tot slot zal ik zeggen dat unieke wachtwoorden een groeiende trend kunnen zijn. Ik heb een sleutelhanger die, om verbinding te maken met het programma, elke keer dat ik een nieuw wachtwoord nodig heb. Slechts 64.000 willekeurige wachtwoorden worden geverifieerd als “Ik ben”, dus de aanvaller heeft geen toegang tot de wachtwoorden, maar kan het wachtwoord dat hij gebruikt en hergebruikt niet stelen. Eenmaal aangebracht, kan het niet meer worden gebruikt.

Gebruik van cryptografie

De kern van wat je tot nu toe hebt geleerd, is dat cryptografie de kunst is om informatie op zo’n manier op te slaan en te schrijven dat het zich alleen openbaart aan degenen die het moeten zien. Verberg je voor alle anderen. Vóór het informatietijdperk werd cryptografie alleen gebruikt om de geheimhouding van de informatie te garanderen. Versleuteling is gebruikt om de vertrouwelijkheid van spionagecommunicatie, militaire leiders en diplomaten te waarborgen. Egyptische hiërogliefen, zeis-wachtwoorden gebruikt door Spaanse Spartanen, gips en verschillende fysieke hulpmiddelen werden door de geschiedenis heen tot in de moderne tijd gebruikt. Deze apparaten ondergingen andere veranderingen toen computers en elektronische apparaten verschenen, wat aanzienlijk bijdroeg aan cryptanalyse.

http://counos.io

Bron: Arash Rahimiardkapan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie