Basisprincipes van Android-smartphones die iedereen zou moeten kennen

Basisprincipes van Android-smartphones die iedereen zou moeten kennen

Sim- en SD-kaarten

Deze worden vaak door elkaar gehaald en aangezien ze heel verschillende functies hebben, is het belangrijk om het verschil te weten.

Een simkaart wordt verstrekt door uw telefoonmaatschappij (Verizon, Tracfone, AT&T), meestal gratis, en bevat informatie zoals uw telefoonnummer en contacten. Het is normaal gesproken vrij klein en wit van kleur.

Een micro SD-kaart kan in de meeste smartphones worden gebruikt en is bedoeld voor opslag van zaken als foto’s, muziek, video’s en documenten. Micro SD-kaarten kunnen vrijwel overal worden gekocht, inclusief Walmart, CVS en zelfs eBay. Deze kaarten zijn er in formaten zoals 4, 8, 16, 32, 64 en 128 GB.

Als uw telefoon een verwijderbare achterkant heeft, kunt u de sleuven voor de simkaart en SD-kaart vinden door de achterkant van de telefoon te verwijderen. Anders bevat een kleine lade aan de boven- of zijkant van de telefoon de SIM- en SD-kaarten. Er is een speciale sleutel nodig om deze lade te openen en deze moet bij de aankoop van de telefoon zijn meegeleverd.

Thuis scherm

Het startscherm is vergelijkbaar met het bureaublad op een computer. Dit is het hoofdscherm, een scherm dat je het meest zult gebruiken, en je telefoon keert ernaar terug elke keer dat je op de startknop drukt. Meer schermen kunnen rechts of links van uw startscherm worden toegevoegd en kunnen worden bereikt door in beide richtingen te vegen.

Apps die door de Play Store zijn geïnstalleerd, verschijnen automatisch op uw startscherm. Het is ook mogelijk om apps vanuit de app-lade naar je startscherm of van het ene scherm naar het andere te slepen.

Kennisgeving

Je smartphone gebruikt apps (applicaties) om duizenden functies uit te voeren. Deze apps sturen graag meldingen om ons op de hoogte te houden. YouTube zal je bijvoorbeeld op de hoogte stellen van een video die je misschien leuk vindt en die net is geüpload. Terwijl een weer-app meldingen met betrekking tot het weer verzendt en je berichten-app je berichten laat zien terwijl je ze ontvangt. Veeg mededelingen naar rechts om ze te wissen of klik op ‘alles wissen’.

Notificatie balk

De meldingsbalk bevindt zich boven aan uw scherm en geeft over het algemeen de tijd, de huidige batterijlading en de wifi-/gegevenssterkte weer. De notificatiebalk kan worden verlengd door naar beneden te vegen. Bij uitbreiding worden snelle instellingen zoals wifi, data, locatie en Bluetooth onthuld.

App-lade

In de app-lade kunt u alle apps op uw telefoon vinden en starten. Het kan op twee manieren worden geopend vanaf de onderkant van uw startscherm (of een ander scherm dat u hebt toegevoegd):

Klikken op het cirkelpictogram (meestal wit) met meerdere gaten of stippen

Omhoog vegen

Start-, Terug- en Recente toetsen

De home-toets brengt u terug naar het startscherm vanuit elk scherm of elke applicatie en bevindt zich onderaan in het midden van alle smartphones.

Met de back-toets keert u terug naar het vorige scherm. Als je twee keer terugslaat, wordt een app afgesloten.

De recente sleutel onthult alle geopende apps. Veeg apps naar rechts om af te sluiten en te sluiten of klik op “alles sluiten” om alle geopende apps te sluiten. Dit is vrij belangrijk, omdat het niet goed sluiten van een app je telefoon aanzienlijk zal vertragen; vooral nadat er meerdere open zijn gelaten.

Bron: Shonda Kellams

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie