Basisprincipes van geldbeheer

Basisprincipes van geldbeheer

Geld speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven en door het beste te halen uit wat we hebben, kunnen we een leven leiden zonder financiële druk. Door enkele basisregels te leren, kunt u het leven gemakkelijker maken voor uzelf en voor degenen die van u afhankelijk zijn. Dit zijn mijn basisregels.

Regel één. Leen geen geld voor verbruiksgoederen. Wat zijn verbruiksgoederen? Het zijn spullen die na verloop van tijd aan waarde verliezen. Dingen die je wilt, maar waar je zonder kunt. Voorbeelden zijn elektronica, abonnementen op tijdschriften, automobielen etc.

Regel twee. Leef binnen je mogelijkheden. Met andere woorden, geef minder uit dan je verdient. Ik weet dat dat misschien moeilijk klinkt als je een krap budget hebt, maar om eenvoudig krediet te nemen wanneer het voor jou beschikbaar is, is eenvoudigweg een financiële ramp.

Regel drie. Word financieel opgeleid. Dit kan alleen door alles te lezen over de verschillende beleggingsmogelijkheden die voor u beschikbaar zijn. Er is echt geen excuus om niet op de hoogte te blijven van al het financiële nieuws, want er is zoveel informatie over financiële zaken online en offline beschikbaar.

Regel vier. Diversifiëren. Een fout die sommige investeerders in het verleden hebben gemaakt, is om al hun eieren in de ene mand te leggen en te ontdekken dat het bedrijf waarin ze hun geld hebben geïnvesteerd, failliet ging. Voorzichtige beleggers diversifiëren. Dat is hun geld over verschillende bedrijven spreiden om hun risico te minimaliseren.

Regel vijf. Houd goed gezelschap. Er zijn mensen die een slechte houding hebben ten opzichte van financiële planning en geld in het algemeen en als je te veel tijd met deze mensen doorbrengt, kan hun houding je denken beïnvloeden.

Regel zes. Neem verantwoordelijkheid voor uw eigen financiën. Sommige mensen zullen anderen om advies vragen, zodat ze iemand de schuld kunnen geven als het niet goed met ze gaat. Een financieel adviseur zal u vertellen dit of dat te doen, maar aan het eind van de dag is het uw geld en u bent degene die de vruchten plukt wanneer de markten stijgen of een klap krijgt wanneer ze dalen.

Regel zeven. Bekijk uw beleggingen op de lange termijn. Uw spaargeld beleggen is een spel voor de lange termijn en om te profiteren van de winsten op de markten, moet u af en toe een klap krijgen, wat betekent dat u niet in paniek raakt als de markten dalen.

Regel acht. Houd het grote geheel voor ogen. Met andere woorden: heb een doel of doel voor ogen. Spaar je voor een huisdepot of voor je pensioen?

Bron: Robert Alan Stewart

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie