Batterijen voor elektrische auto’s recyclen

Batterijen voor elektrische auto’s recyclen

Terwijl autofabrikanten blijven strijden in de race voor elektrische auto’s, beginnen enkelen zich af te vragen, waar zullen de batterijen naartoe gaan als ze het einde van hun levensduur in de auto hebben bereikt? Het simpelweg weggooien van de batterijen op een of andere stortplaats is niet goed voor het milieu en zal zeker niet aantrekkelijk zijn voor autofabrikanten of klanten. Om dit probleem aan te pakken, hebben verschillende grote autofabrikanten in de race voor elektrische auto’s samengewerkt met bedrijven met kennis van elektriciteit en energie om manieren te plannen om verouderde batterijen van elektrische auto’s en hun energie te recyclen en hergebruiken.

General Motors heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met het Zwitserse bedrijf ABB, een leider in energie- en automatiseringstechnologieën en ’s werelds grootste leverancier van elektriciteitsnetsystemen, om een ​​plan te bedenken voor het hergebruik van batterijen van de Chevrolet Volt. De bedrijven zullen verschillende proefprojecten ontwikkelen en de 16 kWh lithium-ionbatterijen van de Volt onderzoeken om te zien hoe de tweedehands autobatterijen kunnen worden gebruikt voor opslagsystemen voor het elektriciteitsnet. Tijdens de proefprojecten bestuderen de bedrijven de opslag van hernieuwbare energie, het beheer van de netbelasting, noodstroomvoorzieningen voor gemeenschappen en het beheer van de gebruiksduur.

Volgens GM Executive Director of Electrical Systems, Micky Bly, ‘zal de batterij van Volt een aanzienlijke capaciteit hebben om elektrische energie op te slaan, zelfs na de levensduur van de auto.’ Dit betekent dat na de garantie van acht jaar of 100.000 mijl op de Volt, de batterij nog steeds energie heeft die voor andere doeleinden kan worden gebruikt als de auto-batterij wordt gerecycled. Het uiteindelijke doel van GM is dus om via zijn ABB-partnerschap een kosteneffectieve oplossing te vinden die de volledige levenscyclus van de batterij zal optimaliseren en de efficiëntie van het elektriciteitsnet van het land zal verbeteren.

Een andere autofabrikant die de mogelijkheden voor recycling van elektrische batterijen is gaan onderzoeken, is Nissan. Nissan is een joint venture aangegaan met Sumitomo Corporation om onderzoek te doen naar gebruikte lithium-ionbatterijen. De joint venture, 4R Energy genaamd, heeft als doel de elektrische batterijen die de Nissan Leaf van stroom voorzien te ‘hergebruiken, doorverkopen, opnieuw vervaardigen en recyclen’.

Het bedrijf zal naar verwachting demonstratietests uitvoeren en een commercialiseringsstudie uitvoeren terwijl het werkt aan de ontwikkeling van een bedrijf voor het tweede leven van lithium-ionbatterijen.

Ten slotte is de Californische fabrikant van elektrische auto’s Tesla Motors een onderzoeksproject aangegaan met SolarCity, een nationale leider op het gebied van ontwerp en installatie van zonne-energie, en de University of California, Berkley om verouderde batterijmogelijkheden voor elektrische auto’s te onderzoeken. Het trio ontwikkelt een systeem dat Tesla’s batterijsysteem voor elektrische auto’s zal combineren met het monitoringplatform van SolarCity om een ​​geavanceerd net-interactief fotovoltaïsch (PV) en stationair opslagproduct te produceren dat in gebouwen kan worden geïnstalleerd. Het idee is dat de gecreëerde batterijopslag overtollig PV-vermogen verzamelt dat het hulpprogramma kan gebruiken in plaats van elektriciteitscentrales met grotere emissies te gebruiken.

Dus terwijl de race voor elektrische auto’s doorgaat, lijkt het erop dat General Motors, Nissan en Tesla Motors ook allemaal zullen strijden in de race voor elektrische auto’s. Met grote ideeën als opslag voor duurzame energie, smart grids en het leveren van back-up stroom voor gebouwen, wie weet waar de tweede levens van accu’s van elektrische auto’s terechtkomen.

Bron: Albert Hunter

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie