Begin laat, eindig rijk – deel vier

Begin laat, eindig rijk – deel vier

Heeft u het gevoel dat u te laat bent begonnen met sparen voor uw pensioen? Denk je dat er geen hoop is om met pensioen te gaan, laat staan ​​rijk? David Bach houdt vol dat het nooit te laat is om rijk te zijn. In “Begin laat, eindig rijk” laat hij je zien hoe je kunt eindigen voor degenen die vroeg zijn begonnen – zelfs als je laat begint!

Deel vier: Maak meer

Dit was waarschijnlijk mijn favoriete onderdeel van ‘Begin laat, eindig rijk’. Als je later bent begonnen dan je had moeten doen, en je hebt je uitgaven teruggebracht tot het noodzakelijke, en je spaart alles wat je kunt en je hebt al deze processen geautomatiseerd, dan heb je misschien nog steeds het gevoel dat het hopeloos is. Soms bent u zelfs met dat alles niet in staat om genoeg te sparen om een ​​groot verschil te maken in uw pensioenfonds. Er zijn gewoon niet genoeg jaren meer.

In het vierde deel vraagt ​​David Bach: “Wie zegt dat je niet meer kunt maken?” en vertelt u vervolgens hoe u dat kunt doen. Hij staat erop dat je niet rijk wordt door hard te werken; je wordt rijk door slim te werken, en dat je door slim te werken je inkomsten kunt verhogen.

Maar wat doen de meeste mensen als ze opslag krijgen? Ze besteden meer. Het advies van Bach is om in plaats daarvan alle extra inkomsten te sparen en te beleggen. Vervolgens stelt hij een actieplan van vier weken op om loonsverhoging te krijgen.

Zelfs toen ik dit hoofdstuk las, moest ik toegeven dat ik dit wist. Ik kan je niet vertellen hoeveel nieuwe medewerkers ik heb aangemoedigd om naar me toe te komen als ze vinden dat ze een loonsverhoging verdienen – zelfs als het officieel niet de tijd is om te beoordelen. Weet je hoeveel mensen dat in de loop der jaren hebben gedaan? Geen enkele. Interessant, niet? Toch is het een feit dat je waarschijnlijk niet krijgt waar je niet om vraagt. Hoeveel mensen klagen bij hun vrienden en familie dat ze geen loonsverhoging hebben gekregen, maar gaan niet naar de persoon die hen er een kan geven en vragen ernaar?

Je eerste taak is om te beslissen hoeveel opslag je gaat vragen en wanneer. Maak vervolgens met behulp van de 80/20-regel een actieplan om uw productieve activiteiten te maximaliseren en het drukke werk te minimaliseren. Het doel hier is om jezelf waardevoller te maken voor je werkgever. Ga dan naar je baas en vraag om opslag. Als je je deel hebt gedaan, zou het een fluitje van een cent moeten zijn om loonsverhoging te krijgen. Zo niet, dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. (Dat is mijn eigen advies, niet dat van David Bach!)

Een andere suggestie van Bach is om een ​​tweede inkomstenstroom te ontwikkelen door in je vrije tijd een eigen bedrijf te starten. Hoewel hij onmogelijk alle mogelijkheden van zijn boek kan beschrijven, biedt hij wel enkele specifieke ideeën: producten of diensten verkopen op eBay; directe verkoop (ook bekend als multi-level marketing); franchise; en onroerend goed.

In feite wijdt hij in zijn boek twee hoofdstukken aan beleggen in onroerend goed; op ideeën komen, van het kopen van een tweede huis als huurinvestering tot het omgooien van woningen in nieuwe ontwikkelingen en het kopen van een gebouw voor uw bedrijf.

Niet al deze ideeën zullen iedereen aanspreken. Misschien zal geen van deze ideeën je aanspreken, maar als je dit gedeelte van zijn boek leest, zou je misschien een ander idee kunnen oproepen voor een nevenactiviteit die je zou kunnen beginnen met weinig of geen financiële investering en je inkomsten rechtstreeks naar je pensioenplan zou kunnen leiden.

Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het starten van een eigen bedrijf is om de verleiding te weerstaan ​​​​om vooruit te komen en veel geld uit te geven om je doel snel te bereiken. Het laatste wat je wilt doen als je laat begint, is jezelf in de schulden steken. Denk aan de schildpad en de haas: langzaam en gestaag wint de race.

Door het advies van David Bach op te volgen over hoe u meer kunt verdienen, kunt u uw pensioensparen echt in een hogere versnelling brengen. Na het lezen van deel vier van ‘Begin laat, eindig rijk’, begin je misschien te geloven dat je in feite rijk met pensioen kunt gaan!

Bron: Cheree Miller

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie