Beginnershandleiding: Inleiding in cryptocurrencies

Beginnershandleiding: Inleiding in cryptocurrencies

Inleiding: Investeren in cryptocurrencies

De eerste cryptocurrency die ontstond was Bitcoin, gebouwd op Blockchain-technologie en waarschijnlijk in 2009 gelanceerd door een mysterieus persoon Satoshi Nakamoto. Op het moment dat ik deze blog schreef, was er 17 miljoen bitcoin gedolven en men gelooft dat er in totaal 21 miljoen bitcoin kan worden gedolven. De andere meest populaire cryptocurrencies zijn Ethereum, Litecoin, Ripple, Golem, Civic en hard forks van Bitcoin zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold.

Het wordt gebruikers aangeraden om niet al het geld in één cryptocurrency te stoppen en te proberen te voorkomen dat ze investeren op het hoogtepunt van de cryptocurrency-bubbel. Er is waargenomen dat de prijs plotseling is gedaald wanneer deze zich op het hoogtepunt van de crypto-bubbel bevindt. Aangezien de cryptocurrency een volatiele markt is, moeten gebruikers het bedrag investeren dat ze zich kunnen veroorloven te verliezen, aangezien er geen controle is over de overheid op cryptocurrency, aangezien het een gedecentraliseerde cryptocurrency is.

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, voorspelde dat Bitcoin een echt goud is en dat het in de toekomst alle valuta’s zoals USD, EUR, INR en ASD zal domineren en de komende jaren een wereldwijde valuta zal worden.

Waarom wel en waarom niet investeren in cryptocurrencies?

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die ontstond en daarna zijn er ongeveer 1600+ cryptocurrencies gelanceerd met een unieke functie voor elke munt.

Enkele van de redenen die ik heb ervaren en die ik graag wil delen, is dat cryptocurrencies zijn gemaakt op het gedecentraliseerde platform – zodat gebruikers geen derde partij nodig hebben om cryptocurrency van de ene bestemming naar de andere over te dragen, in tegenstelling tot fiat-valuta waar een gebruiker een platform zoals Bank om geld van de ene rekening naar de andere over te maken. Cryptocurrency gebouwd op een zeer veilige blockchain-technologie en bijna nul kans om uw cryptocurrencies te hacken en te stelen totdat u uw kritieke informatie niet deelt.

Je moet altijd vermijden om cryptocurrencies te kopen op het hoogtepunt van de cryptocurrency-bubbel. Velen van ons kopen de cryptocurrencies op het hoogtepunt in de hoop snel geld te verdienen en het slachtoffer te worden van de hype van de bubbel en hun geld te verliezen. Het is beter voor gebruikers om veel onderzoek te doen voordat ze het geld investeren. Het is altijd goed om uw geld in meerdere cryptocurrencies te zetten in plaats van in één, omdat het is opgevallen dat weinig cryptocurrencies meer groeien, sommige gemiddeld als andere cryptocurrencies in de rode zone gaan.

Cryptocurrencies om te focussen

In 2014 heeft Bitcoin de 90%-markt en de rest van de cryptocurrencies de resterende 10%. In 2017 domineert Bitcoin nog steeds de cryptomarkt, maar het aandeel is sterk gedaald van 90% naar 38% en Altcoins zoals Litecoin, Ethereum en Ripple zijn snel gegroeid en hebben het grootste deel van de markt veroverd.

Bitcoin domineert nog steeds de markt voor cryptocurrency, maar is niet de enige cryptocurrency waarmee u rekening moet houden bij het investeren in cryptocurrency. Enkele van de belangrijkste cryptocurrencies waarmee u rekening moet houden:

Bitcoin

Litecoin

Rimpeling

Ethereum

Tron

burgerlijk

Golem

Monero

Waar en hoe cryptovaluta kopen?

Terwijl het enkele jaren geleden niet eenvoudig was om cryptocurrencies te kopen, hebben de gebruikers nu veel beschikbare platforms.

In 2015 heeft India twee grote bitcoin-platforms Unocoin-portemonnee en Zebpay-portemonnee waar gebruikers alleen bitcoin kunnen kopen en verkopen. De gebruikers moeten bitcoin alleen uit de portemonnee kopen, maar niet van een andere persoon. Er was een prijsverschil in aan- en verkoopkoers en gebruikers moeten een nominale vergoeding betalen voor het voltooien van hun transacties.

In 2017 groeide de cryptocurrency-industrie enorm en de prijs van Bitcoin groeide spontaan, vooral in de laatste zes maanden van 2017, waardoor gebruikers moesten zoeken naar alternatieven voor Bitcoin en 14 lakhs op de Indiase markt overschreden.

Aangezien Unodax en Zebpay de twee belangrijkste platforms in India zijn die de markt domineerden met 90% van het marktaandeel – dat alleen in Bitcoin handelde. Het geeft andere organisaties de kans om met andere altcoins mee te groeien en dwong Unocoin en anderen zelfs om meer valuta aan hun platform toe te voegen.

Unocoin, een van India’s toonaangevende cryptocurrency- en blockchain-bedrijven, lanceerde een exclusief platform UnoDAX Exchange voor hun gebruikers om meerdere cryptocurrencies te verhandelen, behalve de handel in Bitcoin in Unocoin. Het verschil tussen beide platforms was – Unocion bood alleen directe aan- en verkoop van bitcoin, terwijl op UnoDAX gebruikers een bestelling kunnen plaatsen van elke beschikbare cryptocurrency en als deze overeenkomt met de ontvanger, wordt de bestelling uitgevoerd.

Andere belangrijke beurzen die beschikbaar zijn om cryptocurrencies in India te verhandelen, zijn Koinex, Coinsecure, Bitbns, WazirX.

Gebruikers moeten een account openen in een van de uitwisselingen door zich aan te melden met een e-mail-ID en de KYC-gegevens in te dienen. Zodra hun account is geverifieerd, kan men beginnen met het verhandelen van munten naar keuze.

Gebruikers moeten goed onderzoek doen voordat ze in munten investeren en niet in de val lopen van de cryptocurrency-bubbel. Gebruikers moeten de geloofwaardigheid, transparantie, beveiligingsfuncties en nog veel meer van de uitwisseling onderzoeken.

Alle beurzen brengen een nominaal bedrag in rekening voor elke transactie. Er zijn twee soorten kosten: Maker fee en Taker fee. Afgezien van de transactiekosten, moet u de overdrachtskosten betalen als u uw cryptocurrencies naar een andere beurs of uw privéportemonnee wilt overboeken. De kosten zijn uitsluitend afhankelijk van de munten en de uitwisseling, aangezien de verschillende uitwisselingen een verschilprijsmodule hebben voor het overboeken van de munten.

Andere belangrijke Altcoins dan Bitcoin

Zoals hierboven vermeld, domineert Bitcoin de markt met een marktaandeel van 38%, gevolgd door Ripple, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash. Uitwisselingen zoals UnoDAX, Bitfinex, Kraken, Bitstamp hebben veel andere munten vermeld, zoals Golem, Civic, Raiden Network, Kyber Network, Basic Attention, 0X, Augur, Monero, Tron en nog veel meer. Als een van de munten overeenkomt met uw portefeuille, moet u deze kopen.

Maar u moet het geld op de markt zetten dat u zich kunt veroorloven te verliezen, aangezien de cryptocurrency-markt erg volatiel is en geen enkele overheid er controle over heeft.

Wanneer kopen?

Er is geen vaste regel wanneer u uw favoriete cryptocurrency moet kopen. Maar men moet de marktstabiliteit onderzoeken. Je moet niet anders dan op het hoogtepunt van een cryptocurrency-bubbel of wanneer de prijs continu crasht. Er wordt altijd naar de beste tijd gekeken wanneer de prijs gedurende enige tijd relatief stabiel is op een laag niveau.

Opslagmethode voor cryptovaluta

Voordat u cryptocurrency koopt, moet u begrijpen hoe u uw cryptocurrency veilig kunt houden.

Over het algemeen bieden alle beurzen de opslagfaciliteit waar u uw munten veilig kunt bewaren. Men mag hun gebruikersgegevens, wachtwoord, 2FA niet delen wanneer u cryptocurrency op beurzen houdt.

Paper Wallet, Hardware wallet, Software wallet zijn enkele van de kanalen waar men hun cryptocurrency kan opslaan.

Paper Wallet: Paper Wallet is een offline koude opslagmethode om uw cryptocurrency te bewaren. Het drukt uw privé- en openbare sleutel af op een stuk papier waar ook de QR-code is afgedrukt. Men hoeft alleen maar de QR-code te scannen voor toekomstige transacties. Waarom is het veilig? U hoeft zich geen zorgen te maken over het hacken van uw account of aanvallen van kwaadaardige malware. U hoeft alleen uw stuk papier veilig in een kluisje te bewaren en indien mogelijk twee tot drie papieren portemonnees allemaal onder uw volledige controle te houden.

Hardware-portemonnee: Hardware-portemonnee is een fysiek apparaat waar u cryptocurrency veilig houdt. Er zijn vele vormen van hardware wallets, maar de meest gebruikte hardware wallet is USB. Wanneer u uw cryptocurrency in een hardware wallet bewaart, moet u er alleen rekening mee houden dat u uw hardware wallet niet mag verliezen, want als deze eenmaal verloren is, kunt u uw cryptocurrency niet meer terughalen.

Een beroemd incident, waarbij een persoon 7000+ bitcoin heeft gedolven en opslaat in zijn hardware-portemonnee en deze bij een andere hardware-portemonnee heeft bewaard. Op een dag gooide hij de hardware wallet waarin hij zijn cryptocurrency opsloeg in plaats van beschadigde hardware en verloor hij al zijn bitcoin.

Wat kan ik kopen van cryptocurrencies in India?

De meeste mensen gaan ervan uit dat het kopen en verkopen van cryptocurrencies alleen bedoeld is voor de investering en het behalen van het hoge rendement op lange en korte termijn. Beïnvloeders en bitcoin-investeerders geloven dat Bitcoin de komende jaren alle fiat-valuta’s zal domineren en als internationale valuta zal worden geaccepteerd.

Dell is een van de grootste e-commercebedrijven die bitcoin als betaling accepteert. Expedia en UNICEF zijn andere voorbeelden.

In India accepteerde Sapna Book Mall bitcoin als betaling met behulp van de Unocoin-handelaarsservice. Mensen boekten bioscoopkaartjes via BookMyShow of laadden hun mobiel op via het Unocoin-platform. Volgens het rapport hebben ze de service stopgezet, maar zijn ze van plan om in de nabije toekomst opnieuw te beginnen.

Gevolgtrekking:

Cryptocurrency is een van de groeiende investeringssectoren en heeft in het verleden mooie rendementen opgeleverd dan onroerend goed, goud, aandelenmarkten, enz. Je kunt de cryptocurrency kopen en voor de lange termijn vasthouden om een ​​mooi rendement te behalen of voor de korte termijn gaan voor snelle winst, aangezien we in het verleden de groei van veel munten in 1000%+ hebben gezien. Omdat de cryptocurrency een volatiele markt is en geen controle van de overheid op de industrie. Men moet het bedrag investeren in elke cryptocurrency die ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

U kunt uw cryptocurrency opslaan in hardware wallet, paper wallet, software wallet als u niet wilt vasthouden aan de beurs van waaruit u handelt.

Bron: Chandan Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie