Hoewel veel mensen de tv-commercials van Apple misschien hebben gezien, zijn ze nog steeds niet bekend met de voordelen van iCloud en het gebruik ervan. Als u de informatie die op uw apparaten wordt gesynchroniseerd, begrijpt en aanpast, kunt u uw belangrijke informatie op al uw apparaten up-to-date houden.

Door de app Instellingen op uw iOS-apparaat te openen en iCloud te selecteren, kunt u de informatie kiezen die u wilt synchroniseren. Om informatie te synchroniseren, moet het apparaat verbonden zijn met internet via Wi-Fi of een mobiele dataverbinding.

Mail

Als u de optie E-mail op AAN zet, worden uw iCloud.com-e-mails bezorgd op alle apparaten die met uw account zijn verbonden.

U moet een iCloud.com-e-mailadres hebben om dit goed te laten werken. Als u geen iCloud.com-adres heeft, kunt u dit gratis verkrijgen, rechtstreeks vanaf uw apparaat. De eerste keer dat de Mail-optie op AAN wordt gezet, zal het systeem herkennen dat er geen e-mailadres bestaat. U wordt gevraagd of u een e-mailaccount wilt aanmaken. Volg gewoon de instructies op het scherm om het e-mailaccount in te stellen.

Alleen e-mails van iCloud.com worden beheerd door de service. Alle andere e-mailadressen die u heeft, worden niet automatisch op al uw apparaten bezorgd. De e-mailaccounts moeten op elk apparaat handmatig worden ingesteld.

Contacten, agenda’s en herinneringen

Als u deze opties inschakelt, kunnen uw contacten, agenda’s en herinneringen worden gesynchroniseerd met al uw apparaten. Als je iets op het ene apparaat bijwerkt, wordt het automatisch bijgewerkt op al je andere apparaten.

Safari

Als u de Safari-optie op AAN zet, worden bladwijzers en tabbladen op alle apparaten gesynchroniseerd. Om tabbladen van andere apparaten te zien, open je Safari op het ene apparaat en selecteer je het pictogram onder aan de pagina dat eruitziet als een opengeslagen boek.

Hier worden uw bladwijzers opgeslagen. Selecteer het item met de naam “iCloud-tabbladen” in de lijst. Dit zou een lijst met alle geopende browsertabbladen op al uw apparaten moeten weergeven.

Opmerkingen:

Als u deze optie inschakelt, kunt u notities op al uw apparaten delen. Wijzigingen in bestaande notities of nieuwe notities die op het ene apparaat zijn gemaakt, zijn automatisch beschikbaar op alle andere apparaten.

Passbook

Passbook bewaart uw instapkaarten, bioscoopkaartjes, winkelcoupons, klantenkaarten en cadeaubonnen allemaal op één plek. De coupon kan worden ingewisseld door de iPhone of iPod touch op het punt van gebruik te scannen. De handelaar moet een Passbook-compatibele pas of iOS-app maken om de service met Passbook te laten werken. De huidige Passbook-services zijn beperkt, maar de lijst met deelnemende verkopers blijft groeien. De Passbook-app is alleen beschikbaar op de iPhone en iPod touch.

Fotostream

Als u Fotostream inschakelt, kunt u foto’s delen op al uw apparaten. Foto’s die op het ene apparaat zijn gemaakt, zijn automatisch beschikbaar op alle andere apparaten. U kunt zelfs afzonderlijke fotostreams maken om met anderen te delen.

Documenten en gegevens

Als u de iWork-appsuite van Apple (Pages, Numbers of Keynote) gebruikt voor tekstverwerking, spreadsheets of presentaties, kunt u met deze optie automatisch documenten tussen apparaten delen. Niet alle apps zijn ontworpen om gegevens te delen, maar de meeste apps van Apple zullen enige interactie hebben met iCloud. iBooks onthoudt bijvoorbeeld de pagina die u op het ene apparaat aan het lezen was en gaat automatisch naar die pagina wanneer het boek op een ander apparaat wordt geopend.

Vind mijn iphone

Met deze service kunt u een apparaat lokaliseren als het kwijtraakt. Schakel Zoek mijn iPhone op elk apparaat in. U kunt een apparaat niet lokaliseren als deze optie niet op AAN staat. Wanneer een apparaat ontbreekt, kunt u de Zoek mijn iPhone-app op elk iOS-apparaat gebruiken om het ontbrekende apparaat te lokaliseren. Bovendien kunt u vanaf elke computer inloggen op de iCloud-website om de Find My iPhone-service te gebruiken.

iCloud-opslag en back-up

Als u dit item selecteert, krijgt u toegang tot de opslag- en back-upopties. Als u de back-upfunctie inschakelt, wordt er automatisch een back-up van uw gegevens naar iCloud gemaakt. De gegevens waarvan een back-up wordt gemaakt, omvatten foto’s, apparaatinstellingen, app-gegevens, berichten, beltonen en visuele voicemails.

U kunt selecteren van welke apps een back-up van gegevens wordt gemaakt door Opslag beheren te selecteren. Dit geeft een lijst met apps die momenteel een back-up maken van informatie naar iCloud. Schakel de back-up van specifieke apps in of uit door de schuifregelaar te verschuiven. Apple biedt gratis 5 GB aan opslagruimte. Als je extra opslagruimte wilt, moet je een opslagabonnement van Apple kopen door Opslagabonnement wijzigen te selecteren.

Hopelijk helpt deze korte samenvatting u iCloud en de voordelen ervan te begrijpen. Door de instellingen aan te passen, kunt u uw belangrijke informatie op al uw apparaten up-to-date houden.

Bron: T Mitch