Beheer iOS-apparaten met de Google Apps Device Policy-app

Beheer iOS-apparaten met de Google Apps Device Policy-app

Zodra een werknemer het bedrijf verlaat, wis dan de informatie van de organisatie en laat privéfoto’s, contacten, programma’s en documenten onaangetast — of zelfs “accounts wissen”. De twee “wipe devices” en “wipe accounts” helpen een Google Apps-beheerder bij het beschermen van de gegevens van een bedrijf.

Google verbeterde de afstandsbediening van organisatieprogramma’s en informatie naar iOS-apparaten in september 2015. De upgrade stelde individuen in staat om organisatieprogramma’s en informatie te scheiden van privé-apps en informatie over iOS-apparaten (Google presenteert vergelijkbare kenmerken op Android, als onderdeel van Android for Function) . De aanpassingen maken Google Apps geschikter voor gebruik in een BYOD-sfeer.

Nu elimineert een verre “accounts wissen”-opdracht die naar een gekoppelde iPhone of iPad wordt verzonden, gegevens en apps die zijn geïnstalleerd met de Google Device Policy-app. Andere programma’s of informatie op uw apparaat worden niet beïnvloed. Persoonlijke foto’s blijven staan ​​en organisatie-informatie verdwijnt uit de gadget.

De nieuwste kenmerken van het mobiele programmabeheer voor iOS hebben enige installatie nodig. U wilt wijzigingen aanbrengen zowel vanuit de Google Apps-beheerdersconsole als op elk gekoppeld iOS-apparaat.

1. Verbind Google Apps met Apple pushmeldingen

U moet eerst uw Google Apps-accounts toevoegen aan het Drive-notificatieprogramma van Apple. Daarna genereert Apple een push-certificeringsdocument, dat u downloadt van Apple en vervolgens uploadt naar uw G Apps-account. Dit verbindt Google Apps en Apple om iOS-apparaatbeheer mogelijk te maken.

Log in op een Google Apps-beheerdersaccount en blader naar Apparaatrichting, vervolgens Mobiel (in het menu) en selecteer vervolgens “Setup Apple Push Certificate”. Als er al een certificaat bestaat, vindt u “Handle Apple Push Certificate” in plaats van “Setup…” De methode duurt een paar minuten en vereist mogelijk een actief Apple ID-account om in te loggen op het systeem van Apple

2. Configuraties voor apparaatbeheer configureren

Navigeer vervolgens naar Configuraties voor apparaatbeheer in Google Apps (dwz in de Admin-games: Apparaatrichting | Mobiel | Configuraties voor apparaatbeheer).

Zorg ervoor dat onder het gedeelte Algemene instellingen de volgende keuzes gelijkelijk worden beoordeeld:

• iOS-synchronisatie mogelijk maken voor consumenten

Ik raad u aan het vakje “Apparaatactivering inschakelen” aan te vinken en uw persoonlijke e-mailadres uit het vakje in te voeren. Dit stelt u in staat om elk verzoek om een ​​koppeling naar een mobiel apparaat onafhankelijk te onderzoeken en te accepteren. Ironisch genoeg zorgt dit voor een kortere en snellere verbindingsprocedure voor nieuwe apparaten, maar de extra inspanning verbetert de beveiliging van uw bedrijf.

3. Voeg op de witte lijst geplaatste iOS-programma’s toe

Voeg ten slotte elk gratis iOS-programma toe aan de vermelding “Wit vermeld iOS-programma” van uw eigen organisatie (in de beheerdersconsole, ga vervolgens naar Apparaatrichting | Mobiel | Op de witte lijst geplaatste iOS-apps). Kies de gebogen actieknop rechtsonder in het scherm, zoek naar de titel van een iOS-programma en voeg het in.

U mag elk gratis iOS-programma in de lijst opnemen. U kunt de Chrome-browser opnemen en ook mensen uitnodigen om Chrome op iOS te gebruiken voor browsen en Safari op iOS voor individueel browsen.

Onthoud dat alle programma’s die zijn toegevoegd aan een iOS-apparaat in de Google Device Policy-app, programma’s zijn die worden verwijderd uit het geval van een verre “wisaccounts”-trigger. Als u bijvoorbeeld het Last Pass-programma opneemt, zou een verre “accounts wissen” niet alleen Google Apps-informatie verwijderen, maar ook de Last Pass-accountgegevens van het apparaat verwijderen.

Installatie van elk iOS-apparaat

Elke persoon die wil deelnemen met een iOS-apparaat voor de Google Apps-accounts van uw eigen organisatie, moet de volgende stappen uitvoeren.

1. Installeer het programma

U wilt inloggen met uw Google Apps-accounts en het programma toestaan ​​om een ​​Google Apps Device Policy-profiel op uw systeem in te stellen. Mogelijk moet u ook wachten op uw eigen Google Apps-beheerder om uw apparaatinschrijving opnieuw te beoordelen.

2. Installeer programma’s

Nadat uw apparaat is geaccepteerd, start u de Google Device Policy-app en kiest u een van de vermelde programma’s om in te stellen. Deze programma’s worden automatisch gekoppeld aan uw eigen Google Apps for Work-accountgegevens. Programma’s die op deze manier zijn geïnstalleerd, kunnen helpen bij het isoleren en beschermen van uw bedrijfsgegevens van de persoonlijke iTunes-accounts en programma’s.

Als u na elk van de bovengenoemde stappen ooit een verre “accounts wissen” -besturing naar het apparaat stuurt, zullen alle programma’s die in het Device Policy-programma zijn geïnstalleerd – en de bijbehorende informatie – waarschijnlijk worden verwijderd. Alle persoonlijke programma’s en informatie blijven echter ongestoord op de gadget. Welke programma’s heb je opgenomen?

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie