Bekijk Anime online: checklist voor systeemvereisten

Bekijk Anime online: checklist voor systeemvereisten

Anime kijken voor de televisie wordt stilaan verleden tijd. Met de innovatie van vandaag, internet genaamd, kun je je favoriete anime altijd en overal bekijken. De meeste mensen zouden echter vragen wat de systeemvereisten zijn voor het online bekijken van video’s. Hieronder vindt u een checklist met de systeemvereisten om anime online te bekijken.

Geheugen – Het geheugen van uw computer zal dienen als opslagruimte voor de gecomprimeerde video voordat deze wordt gedecomprimeerd en bekeken. Dergelijke gecomprimeerde video die is opgeslagen in het Random Access Memory (RAM) van uw computer, heeft de vorm van een buffer die bepaalt hoe vloeiend de video wordt afgespeeld. Hoewel er geen echte systeemvereiste is als het om geheugen gaat, is de algemene vuistregel dat hoe meer RAM-ruimte je hebt, hoe meer informatie je erin kunt opslaan. Voor de meeste besturingssystemen zou 4 GB geheugen voldoende moeten zijn om gecomprimeerde video op te slaan wanneer u online kijkt.

Processor r Dit is een belangrijk onderdeel van uw computer als u online video’s wilt bekijken. De snelheid van de processor is van invloed op de snelheid van het decomprimeren van de gecomprimeerde video, wat de kwaliteit van het afspelen zal bepalen. Voor pc-gebruikers is de aanbevolen snelheid van de processor voor het online bekijken van video’s 1,2 GHz. Mac-gebruikers moeten daarentegen een processor hebben met een snelheid van 1,83 GHz.

Browser r Naast het controleren van uw geheugen en processor, moet u ook uw browser controleren. Er zijn verschillende browsers die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw besturingssysteem. U kunt meer dan één browser op uw systeem hebben geïnstalleerd, maar u hoeft er maar één te gebruiken wanneer u een video bekijkt. Pc-gebruikers kunnen kiezen uit de nieuwste versies van Chrome, Firefox en Internet Explorer, terwijl Mac-gebruikers kunnen kiezen tussen Safari en Opera.

Internetverbinding r Alle andere systeemvereisten zijn niet voldoende, tenzij u de aanbevolen internetverbindingssnelheid heeft. Ook bekend als pijplijn, kan de snelheid van de internetverbinding worden bepaald door de bandbreedte. U moet de werkelijke bandbreedte van uw systeem controleren, niet wat uw internetprovider adverteert. Om online inhoud met een aangename resolutie en zonder enige vertraging te kunnen bekijken, moet uw computer constant een bandbreedte van minimaal 2 Mbps hebben.

Houd er rekening mee dat een dergelijke aanbevolen snelheid alleen van toepassing is op kabel- en DSL-verbindingen. Online streamen is nauwelijks mogelijk met een inbelverbinding, omdat de overdracht van video-inhoud een eeuwigheid duurt om te voltooien. Als je een draadloze verbinding hebt, is het het beste als je je systeem via een Ethernet- of USB-kabel met je router of modem verbindt. Controleer voordat je anime online gaat kijken wie er nog meer gebruikmaakt van de internetverbinding. Hun activiteit heeft waarschijnlijk invloed op uw streaming, omdat ze ook een deel van de bandbreedte gebruiken.

Bron: Michelle C Pendlelton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie