Bekijk deze coole Batman-gadgets

Bekijk deze coole Batman-gadgets

Batman is uniek onder andere superhelden. In tegenstelling tot Superman of de Flash heeft de donkere ridder geen superkrachten zoals superkracht of supersnelheid. Hij vertrouwt meer op zijn vechtsporttraining en coole gadgets om criminelen te stoppen. Batman gebruikt waarschijnlijk meer gadgets dan welke andere stripboeksuperheld dan ook. Batman-gadgets spelen een belangrijke rol bij het onthullen van Batmans avonturen, in de originele strips, in tekenfilmseries en in speelfilms.

Batman-gadgets zijn door de jaren heen geëvolueerd, afhankelijk van de creativiteit van de artiest of de regisseur van een bepaalde Batman-functie. Deze gadgets zijn zwart en dragen vaak het Batman-logo. De populariteit van Batman maakt Batman-merchandise zeer verkoopbaar en de kraampjes in speelgoedwinkels staan ​​overal vol met Batman-actiefiguren, voertuigen en gadgets.

De Batmobile is waarschijnlijk de coolste gadget in het arsenaal van Batman. Er zijn verschillende ontwerpen gemaakt, maar de Batmobile is meestal een zwarte hightech, snelle auto met vleermuisachtige staartvinnen. In sommige afleveringen was de Batmobile zelfs uitgerust met wapens zoals granaten en machinegeweren. Batman gebruikt andere voertuigen in zijn misdaadbestrijding, zoals de Batboat en de Batcycle.

De Batmobile is misschien cool, maar geen ander Batman-gadget is nuttiger dan de Batman Utility Belt. Hier bewaart Batman zijn draagbare gadgets en gereedschappen, zoals de dodelijke Batarang. De Batarang is een op maat gemaakt boemerang-type wapen dat kan worden aangepast aan elke slechterik. Met de Batrope daarentegen kan Batman schalen en slingeren van hoge gebouwen.

Robin, Batman’s sidekick, gebruikt ook gadgets die hij en Batman samen hebben verzonnen. Ze zouden ultramoderne Batman-gadgets maken in de veiligheid van de Batcave. In de Batcave konden ze gadgets bedenken zoals de Bat Radar, Bat Cuffs, Bat Camera en zelfs een Bat Spray om haaien op afstand te houden. De Batcave herbergt ook de BatComputer waarmee Batman misdaad kan oplossen en misdaadactiviteiten in Gotham City kan volgen. Batmans alter ego, Bruce Wayne, is een multimiljonair en de eigenaar van Wayne Corp., het grootste bedrijf in Gotham City. Batman gebruikte zijn geld om wapens en technologie te ontwikkelen die hij nodig heeft om de schurken te bestrijden die Gotham City terroriseren.

Een andere reden dat Batman gadgets gebruikte, was zijn afkeer van het gebruik van vuurwapens. Zijn ouders werden vermoord door een schutter die hem het gevoel gaf dat het gebruik van vuurwapens hem niet anders maakt dan zij. Batman zonder zijn Batman-gadgets zou een stuk minder spannend zijn, misdaadbestrijding in Batman-stijl zou gewoon zijn.

Bron: Morgan Hamilton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie