Belang van cryptocurrency als medium voor financiële transacties

Belang van cryptocurrency als medium voor financiële transacties

Tegenwoordig evolueert de wereldeconomie naar een compleet digitaal ecosysteem en daarom gaat alles, van geldoverdracht tot investering, papierloos. En de cryptocurrency is zowel de nieuwste als de meest capabele toevoeging op het gebied van digitaal betalen. De cryptocurrency is in feite een uitwisselingsmedium zoals de normale valuta zoals USD, maar het is voornamelijk ontworpen voor het uitwisselen van digitale informatie. En hier zijn enkele van de redenen waarom cryptocurrency in het recente verleden zo populair is geworden.

  1. Activa overdrachten: De financiële analisten definiëren cryptocurrency vaak als de methode die op een bepaald niveau kan worden gebruikt om tweepartijencontracten op grondstoffen zoals onroerend goed en auto’s af te dwingen en uit te voeren. Bovendien wordt het cryptocurrency-ecosysteem ook gebruikt om enkele gespecialiseerde overdrachtsmethoden te vergemakkelijken.
  2. Transacties: Bij de conventionele methoden van zakelijke transacties kunnen wettelijke vertegenwoordigers, agenten en makelaars een aantal hoge kosten en genoeg complicaties toevoegen aan zelfs de eenvoudige transactie. Daarnaast zijn er makelaarskosten, commissies, papierwerk en enkele andere speciale voorwaarden die ook van toepassing kunnen zijn. Aan de andere kant zijn de cryptocurrency-transacties een-op-een-aangelegenheden die voornamelijk plaatsvinden op een peer-to-peer-structuur van netwerken. Dit resulteert in meer duidelijkheid in het opzetten van audit trails, meer verantwoording en minder verwarring over het doen van betalingen.
  3. Transactiekosten: Transactiekosten vergen vaak genoeg van het vermogen van een persoon, vooral als de persoon elke maand heel veel financiële transacties uitvoert. Maar aangezien de dataminers bezig zijn met number crunching die voornamelijk verschillende soorten cryptocurrencies genereert, krijgen ze de vergoeding van het betrokken netwerk en daarom zijn hier de transactiekosten nooit van toepassing. Het kan echter zijn dat u een bepaald bedrag aan externe vergoedingen moet betalen voor het inschakelen van de diensten van externe beheerservices om de cryptocurrency-portemonnee bij te houden.
  4. Meer vertrouwelijke transactiemethode: Onder de krediet/cash-systemen kan de volledige transactiegeschiedenis een referentiedocument worden voor de betrokken kredietinstelling of bank, elke keer dat u een transactie uitvoert. Op het eenvoudigste niveau kan dit een controle van de rekeningsaldi inhouden om er zeker van te zijn dat er voldoende geld beschikbaar is. Maar in het geval van cryptocurrency wordt elke transactie tussen twee partijen beschouwd als een unieke uitwisseling waar de voorwaarden kunnen worden overeengekomen en onderhandeld. Bovendien wordt hier de informatie-uitwisseling op “push”-basis uitgevoerd, waarbij men precies kan sturen wat hij/zij wil sturen naar de ontvanger. Dit ding beschermt de privacy van de financiële geschiedenis volledig, evenals de dreiging van identiteits- of accountdiefstal.
  5. Eenvoudiger handelssysteem wereldwijd: Hoewel cryptocurrencies op nationaal niveau meestal worden erkend als wettige betaalmiddelen, zijn deze niet afhankelijk van de rentetarieven, wisselkoersen, transactiekosten of andere heffingen die door een bepaald land worden opgelegd. En door gebruik te maken van de peer-to-peer-methode van de blockchain-technologie, kunnen transacties en grensoverschrijdende transacties zonder complicaties worden uitgevoerd.
  6. Grotere toegang tot de credits: Het internet en de digitale gegevensoverdracht zijn de media die cryptocurrency-uitwisselingen vergemakkelijken. Daarom zijn deze diensten beschikbaar voor mensen met kennis van de cryptocurrency-netwerken, een werkbare dataverbinding en onmiddellijke actie naar de relevante portals en websites. Het cryptocurrency-ecosysteem is in staat om transactieverwerking en activaoverdracht beschikbaar te maken voor alle gewillige mensen nadat de benodigde infrastructuur aanwezig is.
  7. Sterke beveiliging: Na autorisatie van de cryptocurrency-overdracht kan dit niet worden teruggedraaid zoals de “charge-back”-transacties van verschillende creditcardmaatschappijen. Dit kan een afdekking zijn tegen de fraude die bepaalde afspraken moet maken tussen verkopers en kopers over restitutie van het retourbeleid of een fout in de transactie.
  8. Aanpassingsvermogen: Er zijn ongeveer 1200 soorten altcoins of cryptocurrencies aanwezig in de huidige wereld. Sommige hiervan zijn een beetje kortstondig, maar een adequate verhouding wordt gebruikt voor specifieke gevallen, die de flexibiliteit van dit fenomeen weergeven.

Bron: Sarbani Bhattacharjee

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie