Belang van technologie in het bedrijfsleven

Belang van technologie in het bedrijfsleven

Technologie speelt een cruciale rol in het bedrijfsleven. Door de jaren heen zijn bedrijven zo afhankelijk geworden van technologie dat als we die technologie zouden wegnemen, vrijwel alle bedrijfsactiviteiten over de hele wereld tot stilstand zouden komen. Bijna alle bedrijven en industrieën over de hele wereld gebruiken computers, variërend van de meest elementaire tot de meest complexe operaties.

Technologie speelde een sleutelrol in de groei van handel en handel over de hele wereld. Het is waar dat we al sinds mensenheugenis zaken doen, lang voordat er computers waren; uitgaande van het eenvoudige concept van ruilhandel toen het concept van een valuta nog niet was geïntroduceerd, maar handel en commercie nog steeds traag waren tot het punt waarop de computerrevolutie alles veranderde. Bijna alle bedrijven zijn afhankelijk van technologie op alle niveaus, van onderzoek en ontwikkeling, productie en helemaal tot levering. Kleine tot grote ondernemingen zijn afhankelijk van computers om hen te helpen met hun zakelijke behoeften, variërend van Point of Sales-systemen, informatiebeheersystemen die in staat zijn om allerlei soorten informatie te verwerken, zoals werknemersprofiel, klantprofiel, boekhouding en tracking, automatiseringssystemen voor gebruik in grote schaalproductie van grondstoffen, pakketsortering, assemblagelijnen, tot aan marketing en communicatie. Daar houdt het niet op, al deze goederen moeten ook over zee, over land en door de lucht worden vervoerd. Alleen al om uw goederen over land te vervoeren, zijn er al meerdere systemen nodig om snel, efficiënt en veilig goederenvervoer mogelijk te maken.

Zonder deze technologie zou het idee van globalisering geen realiteit zijn geworden. Nu hebben alle ondernemingen het potentieel om internationaal te gaan door het gebruik van internet. Als uw bedrijf een website heeft, kan uw bedrijf met die marketingtool klanten over duizenden kilometers bereiken met slechts een klik op een knop. Dit zou niet mogelijk zijn zonder internet. Dankzij technologie konden bedrijven groeien en uitbreiden op manieren die nooit voor mogelijk waren gehouden.

De rol die technologie speelt voor het bedrijfsleven is niet vanzelfsprekend. Als we die technologie zouden wegnemen, zou de handel en commercie over de hele wereld tot stilstand komen en zou de wereldeconomie instorten. Het is bijna onmogelijk voor iemand om zaken te doen zonder de hulp van technologie in een of andere vorm. Bijna elk aspect van het bedrijfsleven wordt sterk beïnvloed door technologie. Technologie is zo belangrijk geworden dat het zelf een enorme industrie is geworden, van de fabricage van computerhardware tot softwareontwerp en -ontwikkeling en robotica. Technologie is voor een aantal individuen een miljardenindustrie geworden.

De volgende keer dat je op een website surft om iets te kopen of een creditcard gebruikt om te betalen voor iets dat je net hebt gekocht, probeer je dan voor te stellen hoe die specifieke aankoop zou zijn gebeurd als deze zou hebben plaatsgevonden zonder de hulp van moderne technologie. Dat kan een beetje moeilijk voor te stellen zijn. Zonder alle technologie waar we nu van genieten, zou het zijn alsof we weer in de jaren 60 leven. Geen computers, geen mobiele telefoons, geen internet. Zo belangrijk is technologie in het bedrijfsleven.

Bron: Neoko Cortwell

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie