Belang van XHTML-website

Belang van XHTML-website

Voor elke website is geldig XHTML (Extensible Hypertext Markup Language) programmeren of coderen erg belangrijk. XHTML is waar het WWW (World Wide Web) van is gemaakt. Een XHTML-website garandeert een perfecte browsercompatibiliteit. Een correct ontworpen XHTML-website met andere cruciale factoren die aan de website zijn gedaan, presteert goed in de zoekmachines.

Laten we eens kijken wat de XHTML-website is en wat de voordelen zijn.

In het verleden stond HTML (Hypertext Markup Language) bekend als een populaire broncode. Maar omdat technologie altijd voor innovatie zorgt, werd HTML minder beoefend en kwam XHTML in de praktijk voor webontwikkelaars. HTML is overschaduwd door XHTML.

Zoals we enkele regels hierboven vermeldden, heeft technologie veel gedaan en zijn grenzen bereikt (er zal nog steeds enige continuïteit zijn in het updateproces), het heeft veel webbrowsers opgeleverd. Er waren een paar webbrowsers, dus HTML-codering was voldoende, maar in de aanwezigheid van verschillende webbrowsers kunnen XHTML-websites beter presteren. Tegenwoordig is de website zo ontworpen dat deze compatibel is met verschillende webbrowsers, omdat het belangrijk wordt om alle eindgebruikers tevreden te stellen. Het wordt belangrijker omdat we niet weten welke browser door hen wordt gebruikt.

XHTML-websites maken het mogelijk om de inhoud in zijn echte of werkelijke vorm te presenteren, wat mogelijk is dankzij Cascading Style Sheet (CSS). Het helpt alle websites even vriendelijk en aantrekkelijk voor alle webbrowsers.

Voorbij zijn de dagen dat de computer alleen beperkt was tot de desktops, nu heeft het een nieuwe avatar gekregen in de vorm van mobiele telefoons en laptops en heeft het ook persoonlijke digitale assistenten bereikt. Dit maakt internettoegang mogelijk waar u ook bent – of u nu geniet van uw vakantie ergens in de verre uithoek van de wereld of op zakenreis bent. Het is niet nodig om die zware internetsnoeren of kabels te dragen. Web heeft alle traditionele activiteiten overtroffen. Om die reden is het buitengewoon belangrijk om geldige XHTML-websites te ontwerpen voor een betere compatibiliteit tussen browsers.

W3C (World Wide Web Consortium – een internationale organisatie voor standaarden) heeft enkele voorschriften voor XHTML-codering gedefinieerd die helpen bij de prestaties van verschillende websites in verschillende webbrowsers. Degenen die deze richtlijnen niet volgen, maakt hun website een minder geprefereerde website op het web. Dus ontwerpers moeten deze richtlijnen volgen.

XHTML-website die is geweven met ongeldige XHTML-codes heeft een negatief effect op de browsercompatibiliteit van de website. Het ontwerpen van een website met geldige XHTML-codes geeft u dus een goede reden om uw webgebaseerde bedrijf vlekkeloos te runnen.

Bron: Deepak Kumar Tevathiya

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie